Μελομακάρονα με αλεύρι αμυγδάλου. Νόστιμα, υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες μελομακάρονα με αλεύρι αμυγδάλου ! Το ίδιο σιροπιαστά, τραγανά απέξω και τρυφερά από μέσα αλλά χωρίς ζάχαρη.
- αλεύρι ολικής άλεσης 3 κούπες
- αλεύρι αμυγδάλου 1 κούπα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα
- ελαιολαδο 1 κούπα
- κονιάκ 1/2 σφηνάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- γαρίφαλο 1 κ.γ.
- κανελά 1 κ.γ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- σοδα 1/2 κ.γ.
Υλικά
Τα Χριστούγεννα οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουμε κιλά. Δεν φταίμε εμείς! Βλέπουμε παντού λιχουδιές. Νόστιμη γαλοπούλα, μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες και άλλα πολλά. Πως να αντισταθείς; Μπορούμε όμως φέτος τα Χριστούγεννα να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας μελομακάρονα με την ίδια νοστιμιά αλλά με λιγότερες θερμίδες.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε για εσάς μελομακάρονα με αλεύρι αμυγδάλου μελωμένα, σιροπιαστά, μυρωδάτα και υπέροχα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη. Τραγανά απέξω και μαλακά και μελωμένα από μέσα με αλεύρι ολικής άλεσης, μπόλικο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και φυσικά με μέλι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μελομακάρονα με αλεύρι αμυγδάλου:
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με αλεύρι αμυγδάλου.
Δείτε ακόμα Μελωμένα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη με ένα μυστικό υλικό!
Ζυμώνουμε ελαφρώς και στην συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονά μας. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 με 40 λεπτά. Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο για 1 1/2 λεπτό της ώρας και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο το σιρόπι. Το σιρόπι το θέλουμε χλιαρό. Αφού τα μελομακάρονα βγουν από τον φούρνο τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο καρύδι.
Tips για τα Μελομακάρονα με αλεύρι αμυγδάλου
Μπορούμε να βάλουμε πάνω από τα μελομακάρονα και αμύγδαλο. Αν είστε διαβητικοί μπορείτε να βάλετε σιρόπι Αγαύης στην ίδια ποσότητα του μελιού.
Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μας για μελομακάρονα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής : Μάνα και πατέρας δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην αποκαλύψουν τίποτα
- 10 συνταγές για αλμυρές τούρτες που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου της και αφηνει το γαμπρό σύξυλο
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Γιάννης Πουλόπουλος : Στο νοσοκομείο ο γνωστός παρουσιαστής