Συνταγή για ορεκτικό για τα Χριστούγεννα με γεμιστά μανιτάρια με τυριά και αλλαντικά. Φρέσκα μανιτάρια που τα γεμίσαμε με φέτα, κεφαλοτύρι, πιπεριές και καπνιστή γαλοπούλα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια θα συνοδεύσουν τέλεια την γεμιστή γαλοπούλα, το γεμιστό κοτόπουλο ή το κρέας στα κάρβουνα! Φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά ενώ ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα σίγουρα θα τα καταφέρετε. Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
- μανιταρια 10 περίπου φρέσκα και ολόκληρα
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- φέτα 150 γραμμάρια
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια
- γκούντα 100 γραμμάρια
- πιπεριά 1-2 κόκκινες
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας
- γαλοπουλα 2 φέτες καπνιστή
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- γκούντα 1-2 χούφτες τριμμένη
Για το γαρνίρισμα
Δείτε ακόμα Γιορτινές φωλιές πατάτας με μανιτάρια και τυριά
Αν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν χρειάζεται να διαλέξετε ακριβές και πολύπλοκες συνταγές. Αλλά νόστιμες συνταγές με σίγουρη επιτυχία. Σαν αυτά τα γεμιστά μανιτάρια με τυριά και αλλαντικά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά μανιτάρια με τυριά και αλλαντικά:
Καλό μεσημέρι από τα όμορφα Γρεβενά,,💕💕💕 μακάρι να μπορούσα να σας περιγράψω τη γεύση από τα υπέροχα άγρια μανιτάρια(μακρολεπιοτα η ψηλή)γεμιστά με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα. (Γίνονται υπέροχα και σνίτσελ για όποιον ενδιαφέρεται)
Πρώτα από όλα πρέπει να βγει κάποιος στο δάσος να τα μαζέψει αφού ξέρει πολύ καλά πάνω από όλα
Εκτέλεση για τα γεμιστά μανιτάρια με τυριά και αλλαντικά
Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα μαρινάρουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το τριμμένο γκούντα.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και χωρίς τα σπόρια τους, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ και στο τέλος βάζουμε ψιλοκομμένες τη καπνιστή γαλοπούλα.
Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια και βγάλουν λίγο τα ζουμιά τους, φτιάχνουμε το μείγμα με τα τυριά σε μπαλίτσες και γεμίζουμε το κάθε μανιτάρι με μία μπαλίτσα. Γαρνίρουμε με επιπλέον τυρί γκούντα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Tips για τα γεμιστά μανιτάρια με τυριά και αλλαντικά
Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί λιώνει θέλουμε. Στη συνταγή της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκαν φρέσκα μανιτάρια από το βουνό, αλλά αν δεν ξέρετε από αυτά, αγοράστε τα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα