Συνταγή για γιορτινές φωλιές πατάτας με μανιτάρια και τυριά. Φωλιές από πουρέ πατάτας γεμισμένες με λευκά μανιτάρια, μπέικον, τυρί κρέμα και γκούντα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ένα γιορτινό ορεκτικό που θα συνοδεύσεις το γεμιστό κοτόπουλο ή την γεμιστή γαλοπούλα και θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Φτιάχνεται με οικονομικά και εύκολα υλικά και είναι ότι πρέπει για πολυάσχολες κυρίες. Μία συνταγή της φίλης μας Konstantina’s Kitchen.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες
Μπορείτε να αναδείξετε τον γιορτινό σας μπουφέ με αυτό το εξαιρετικό ορεκτικό με φωλιές πατάτας γεμισμένες με τυριά και μανιτάρια. Είναι φανταστικές και πανεύκολες και κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα. Αν τις δοκιμάσετε δε θα λείψουν ποτέ ξανά από κανέναν μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις γιορτινές φωλιές πατάτας με μανιτάρια και τυριά:
Ingredients:
1 kilo boiled potatoes
1 medium egg
2 tbsp parsley
2 tbsp olive oil
For the filling:
1/2 kg. white mushrooms
5 slices of bacon
1/2 tsp. thyme
1 clove of garlic
150 gr. cream cheese
1/2 small cup white wine
1 tbsp. butter
200 gr. gouda cheese
salt & pepper
Εκτέλεση για τις γιορτινές φωλιές πατάτας με μανιτάρια και τυριά
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις βάζουμε κρύες σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε καλά. Προσθέτουμε τότε το αυγό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στον πάγκο μας το αυγό με το μείγμα πατάτας, ένα μπολ με νερό και ένα μπολ με το τριμμένο τυρί γκούντα. Βρέχουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα και πλάθουμε τις πατάτες σε μπαλίτσες στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
Τότε τις περνάμε είτε από τη μία πλευρά είτε και από τις δύο από το τριμμένο γκούντα. Τις βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και με τα δάχτυλά μας κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο κάθε φωλιάς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο.
Δείτε ακόμα Φωλιά μπιφτέκι σαν από fast food
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια και μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι. Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα κάθε λακκουβίτσα πατάτας. Σκεπάζουμε με τυρί γκούντα τριμμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα