Συνταγή για Ορεκτικό με κιμά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ένα ρόλο με ζύμη που μέσα θα έχει κιμά, τυριά μπέικον. Εύκολο και εντυπωσιακό
- αλεύρι για ψωμί 500 γραμμ. περίπου δυνατό
- νερό 350 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι (8 γραμμ.)
- ζαχαρη 1 πρέζα
- ελαιολαδο 4 κ.σ.
- αλατι 1½ κ.γλ.
- ρίγανη 1 κ.γλ.
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 gr
- παξιμάδια 4-5 μικρά αλεσμένα
- αυγα 1
- μουσταρδα 1 κ.σ.
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- ξύδι 1 κ.σ.
- κρεμμυδι 1-2 τριμμένα
- σκορδο 1 σκελίδα λιωμένη
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο Λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύμινο Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Για τον κιμά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και θέλουμε ο φετινός μας μπουφές να είναι γεμάτος καλούδια για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Σήμερα λοιπόν ετοιμάσαμε για εσάς μία αμαρτία που θα την ευχαριστηθείτε και είναι και πρωτότυπη.
Θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό με κιμά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με τυρί τσένταρ, τυρί γκούντα, μπέικον, σπιτικο κιμά , ζύμη για πίτσα και πολύ αγάπη. Είναι σκέτη κόλαση και σίγουρα θα ξετρελάνει εσάς και τους καλεσμένους σας. Ο χριστουγεννιάτικος μπουφές μας, μόλις ξεκίνησε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ορεκτικό με κιμά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Εκτέλεση για την ζύμη πίτσας
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το χλιαρό νερό την μαγιά, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας παράλληλα με ένα κουτάλι. Όταν η ζύμη ξεκινήσει να μαζεύει την μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε για 5 με 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και να πλάθεται εύκολα. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη. Την σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Εκτέλεση για τον κιμά
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αλεσμένα παξιμάδια, το αυγό, την μουστάρδα, το φρέσκο γάλα, το ξύδι, το κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο λιωμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το κύμινο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στην συνέχεια το πλάθουμε σε ένα μεγάλο μπιφτέκι .
Εκτέλεση για το cheeseburger
Ανοίγουμε την ζύμη για πίτσα με έναν πλάστη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Θέλουμε να είναι παχιά για να είναι αφράτη. Στρώνουμε από πάνω το τυρί γκούντα. Πάνω από το τυρί γκούντα βάζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το μεγάλο μας μπιφτέκι από πάνω. Κάνουμε στον κιμά μία λακκούβα και προσθέτουμε στην λακκούβα το τυρί τσένταρ.
Δείτε ακόμα Γιορτινά τυροπιτάκια σε σχήμα δέντρου
Ρολάρουμε την ζύμη για πίτσα με την λαδόκολλα και αλείφουμε το cheeseburger με τον κρόκο αυγού. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου, στον αέρα, στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
Tips για το Ορεκτικό με κιμά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Αν θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι από πάνω. Η ζύμη για πίτσα μπορεί να είναι έτοιμη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζύμη για πίτες ή σφολιάτα. Μπορούμε να πάρουμε κατεψυγμένα μπιφτέκια. Σο κιμά μπορούμε να βάλουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Ε.Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Liana Strimenea
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες