παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Ιδέες για πανεύκολες παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα 2022. Στεφάνια, στολίδια, παιχνίδια και διακοσμητικά με την φαντασία των παιδιών και την αγάπη των μεγάλων.

Τα Χριστούγεννα 2022 πλησιάζουν και τα παιδιά ανυπομονούν πολύ γι’ αυτά, όπως και κάθε χρόνο. Είτε είσαι δασκάλα, δάσκαλος, βρεφονηπιοκόμος ή νηπιαγωγός, είτε είσαι απλά ένας γονιός που θες να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου, αυτό το άρθρο με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα σου φανεί χρήσιμο.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χάρτινα πιάτα: 31 ιδέες

Σήμερα, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές πανεύκολες παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που φυσικά θα τις φτιάξετε με την πολύτιμη βοήθεια των μικρών μας αγγελουδιών. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι, αλατοζύμη, ξυλάκια και άλλα οικονομικά υλικά. Διαβάστε παρακάτω: 

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χριστουγεννιάτικες κάρτες από χαρτόνι

Μπορείτε φέτος τα Χριστούγεννα να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, με τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες κάρτες που ανοίγουν σαν βιβλία. Σχεδιάστε πάνω σε πράσινο και κόκκινο χαρτόνι ένα δεντράκι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα τετράγωνο σχήμα για το δώρο.

Με ένα ψαλίδι (κατά προτίμηση αυτό το βήμα ας το κάνει κάποιος μεγάλος) κόψτε το περίγραμμα του σχεδίου. Έπειτα μαζί με τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο κολλήστε με υγρή κόλλα πλαστικά ματάκια, πομ πομ σε κόκκινες αποχρώσεις για μυτούλα και από την πίσω μεριά του δέντρου κολλήστε ένα μικρό ορθογώνιο σε καφέ χρώμα για κορμό.

Δείτε ακόμα 30 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια για το 2021-2022

Στο δώρο, μπορείτε να κολλήσετε εξίσου με υγρή κόλλα στην πάνω μεριά, ένα κομμάτι χαρτόνι με γκλίτερ, πλαστικά ματάκια, πομ πομ και γενικά ό,τι σας αρέσει. Και στις δύο κατασκευές, το πως θα τις διακοσμήσετε, είναι αποκλειστικά στο χέρι των παιδιών.

χριστουγεννιάτικες κάρτες-από-χαρτόνι-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χάρτινη Χριστουγεννιάτικη μπάλα με σχήμα ταράνδου.

Για την συγκεκριμένη κατασκευή θα χρειαστείτε μπεζ και καφέ χαρτόνι, λευκό χαρτόνι, ένα συρραπτικό και κόκκινο πομ πομ. Σχεδιάστε στο καφέ χαρτόνι τα κέρατα του ταράνδου και κόψτε τα με ένα ψαλίδι. Στην συνέχεια στο μπεζ χαρτόνι, σχεδιάστε λωρίδες ίσες σε μέγεθος μεταξύ τους και κόψτε τες εξίσου.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες

Ενώστε τις λωρίδες σχηματίζοντας μία στρογγυλή μπάλα και συρράψτε τες. Πάνω στην Χριστουγεννιάτικη μπάλα κολλήστε χρωματιστά πομ πομ (στην προκειμένη κόκκινα, αλλά δεν είναι αναγκαστικό το χρώμα) και λευκά ματάκια που θα τα ζωγραφίσετε με μαύρο μαρκαδόρο.

χριστουγεννιάτικα στολίδια-από-χαρτόνι-Ρούντολφ-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χεράκια των παιδιών

Αυτή η κατασκευή είναι μοναδική για σχολεία. Βάλτε τα παιδιά να σχεδιάσουν με ένα μολύβι τα χεράκια τους σε χαρτόνι. Στην συνέχεια κόψτε τα χεράκια και κολλήστε τα με υγρή κόλλα πάνω σε ένα τρίγωνο κομμάτι από κούτα.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες : 33 ιδέες

Κίτρινο χαρτόνι με γκλίτερ ή χωρίς για το Χριστουγεννιάτικο αστέρι, που θα το κολλήστε με υγρή κόλλα και χρωματιστά πομ πομ για στολίδια. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να διακοσμήσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως αγαπάτε.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-με-το-αποτύπωμα-των-παιδιών-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Ατομικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το χεράκι του κάθε παιδιού

Μία άλλη καλή ιδέα τόσο για τάξη όσο και για το σπίτι είναι η παρακάτω. Στην προκειμένη κολλήστε το χεράκι του παιδιού πάνω σε έναν καφέ κορμό από χαρτόνι και αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στο πίσω μέρος του δέντρου, μπορείτε να γράψετε παρέα ευχές και να το κάνετε και κάρτα.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-με-το-αποτύπωμα-των-παιδιών-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Άγιος Βασίλης από χαρτόνι και χάρτινα πιάτα

Πάρτε ένα λευκό χάρτινο πιάτο και κόψτε το στην μέση. Επίσης κόψτε ένα μεγάλο τρίγωνο σχήμα από κόκκινο χαρτόνι, ένα στρογγυλό σχήμα από λευκό χαρτόνι, δύο φεγγαράκια από λευκό χαρτόνι και μία λωρίδα από λευκό χαρτόνι. Κολλήστε το πιάτο με υγρή κόλλα πάνω στο τρίγωνο χαρτόνι.

Δείτε ακόμα 15 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πήλινες γλάστρες

Πάνω στο πιάτο κολλήστε πλαστικά ματάκια, τα δύο φεγγαράκια για μουστάκια του Άγιου Βασίλη και στην μέση ένα κόκκινο πομ πομ. Πάνω από το πιάτο, κολλήστε την λευκή λωρίδα για το καπέλο του Άγιου Βασίλη και το στρογγυλό χαρτόνι βάλτε το για φουντίτσα στον σκούφο του.

Άγιος Βασίλης-από-χαρτόνι-και-πιάτο-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από γλωσσοπίεστρα

Τα γλωσσοπίεστρα τα βρίσκεις είτε σε φαρμακεία είτε σε μαγαζιά με είδη για κατασκευές σε χρωματιστές αποχρώσεις. Κολλήστε τα γλωσσοπίεστρα μεταξύ τους όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα και αφήστε το παιδί να τα διακοσμήσει όπως αγαπά.

Δείτε ακόμα 15 χριστουγεννιάτικες κατασκευές που αξίζει να δοκιμάσετε

Στο τέλος, κολλήστε ένα κομμάτι σπάγκου στο πίσω μέρος του στολιδιού με ισχυρή κόλλα και μόλις στεγνώσει είναι έτοιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να αγοράσετε καφέ γλωσσοπίεστρα από ένα φαρμακείο και να τα βάψετε με τέμπερες. Προτού στεγνώσει η τέμπερα, πασπαλίστε με γκλίτερ και αφήστε να στεγνώσουν.

χριστουγεννιάτικα στολίδια-από-γλωσσοπίεστρα-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Επίσης μπορείτε να σχηματίσετε με τα γλωσσοπίεστρα ένα αστέρι και να κολλήστε πάνω στο αστέρι, Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μπορείτε να βρείτε σε κάθε μαγαζί με είδη για κατασκευές. Λίγα γκλίτερ και πολλή φαντασία και είναι έτοιμα.

χριστουγεννιάτικα στολίδια-από-γλωσσοπίεστρα-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη

Η συνταγή για αλατοζύμη είναι πανεύκολη και παίρνει μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σας. Μπορείτε να βάλετε το παιδί να πιέσει το κομμάτι αλατοζύμης με το χεράκι του και αφού στεγνώσει η αλατοζύμη να βάψετε το χεράκι με χρώματα της αρεσκείας του, να τα πασπαλίσετε με γκλίτερ και γενικά να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε.

χριστουγεννιάτικα στολίδια-από-αλατοζύμη-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Άγιος Βασίλης με κλωστές για πλέξιμο

Αρχικά κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι από μπεζ χαρτόνι. Κολλήστε πάνω στο μπεζ χαρτόνι πλαστικά ματάκια και ένα κόκκινο μικρότερο στρογγυλό κομμάτι από κόκκινο χαρτόνι.

Δείτε ακόμα 30 εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα!

Στην συνέχεια από εξίσου κόκκινο χαρτόνι κόβετε ένα μεγάλο τρίγωνο που το τσακίζεται στο τέλος και κολλήστε πάνω στο καπέλο ένα στρογγυλό άσπρο χαρτόνι για φουντίτσα. Για μούσια κολλήστε με υγρή κόλλα κλωστές από αυτές που χρησιμοποιούμε για το πλέξιμο πάνω σε ένα μισοφέγγαρο από χάρτινο πιάτο και είναι έτοιμος ο Άγιος Βασίλης μας!

Άγιος Βασίλης-με-μούσια-από-κλωστές-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Άγιος Βασίλης από τσόχα, χαρτόνι και βαμβάκι

Θα σχεδιάσετε πάνω σε κόκκινη τσόχα που μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη για κατασκευές ένα καπέλο. Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρο για το σχέδιο με λεπτή μύτη. Κόβετε το καπέλο με ένα καλό ψαλίδι και αφήστε το στην άκρη.

Δείτε ακόμα 41 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα αποτυπώματα των παιδιών!

Κολλήστε πάνω σε ένα στρογγυλό κεφάλι από μπεζ χαρτόνι την τσόχα με υγρή κόλλα και για γούνα βάλτε βαμβάκι. Κολλήστε πλαστικά ματάκια, μυτούλα από χαρτόνι ή πομ πομ και πολλά κομμάτια βαμβάκι για μούσια και είστε έτοιμοι!

Άγιος Βασίλης-με-βαμβάκι-από-το-αποτύπωμα-των-παιδιών-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη με τα χεράκια των παιδιών

Αφού φτιάξετε την αλατοζύμη σύμφωνα με την συνταγή, αφήστε τα παιδιά να πατήσουν πάνω στην αλατοζύμη για να σχεδιάσουν τα χεράκια τους. Αφήστε τα χεράκια να στεγνώσουν, αλλά προτού στεγνώσουν, περάστε τον σπάγκο για να είναι έτοιμος. Έπειτα διακοσμήστε τα όπως θέλετε.

χριστουγεννιάτικα στολίδια-από-το-αποτύπωμα-των-παιδιών-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χιονάνθρωπος από βαμβάκι

Κόψτε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι από μαύρο χαρτόνι για το καπέλο και μία εξίσου μαύρη λωρίδα από το ίδιο χαρτόνι. Κολλήστε την μαύρη λωρίδα πάνω από το τετράγωνο κομμάτι και το καπέλο είναι έτοιμο. Πάνω στο καπέλο, κολλήστε ένα κομμάτι χαρτόνι σε στρογγυλό χρώμα της αρεσκείας σας.

Δείτε ακόμα Φτιάξε υπέροχες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές απο κονσερβοκούτια!

Πάνω από το στρογγυλό χαρτόνι κολλήστε πολύ βαμβάκι με υγρή κόλλα. Διακοσμήστε τον χιονάνθρωπο με μία πορτοκαλί μύτη από χαρτόνι, πλαστικά ματάκια και βάλτε όλη σας την φαντασία στο καπέλο με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, γκλίτερ, κορδέλες και άλλα.

χιονάνθρωπος-από-βαμβάκι-και-χαρτόνι-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022: Χριστουγεννιάτικες κουταλόκουκλες

Οι κουταλόκουκλες είναι κούκλες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το κουκλοθέατρο και είναι σίγουρα μία υπέροχη ιδέα για σχολεία. Πάρτε ξύλινες κουτάλες που δεν χρειάζεστε και με τέμπερες ζωγραφίστε τες. Κολλήστε πομ πομ για μύτη, καπελάκια από τσόχα και βαμβάκι, ή φτιάξτε κέρατα από σύρματα πίπας και κολλήστε τα με ισχυρή κόλλα.

Δείτε ακόμα 12 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με παλέτες

Μπορείτε επίσης να ντύσετε τις κουταλόκουκλες με υφάσματα που δεν χρειάζεστε, κολλώντας τις άκρες των υφασμάτων με ισχυρή κόλλα στον κορμό της κουτάλας, εκεί που αρχίζει το στρογγυλό της σημείο. Με αυτόν τον τρόπο θα κρύψετε το χέρι σας και φυσικά θα είναι πιο εντυπωσιακή η κούκλα.

χριστουγεννιάτικες-κουταλόκουκλες-για-κουκλοθέατρο-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

All photos via: thebestideasforkids.com

Δείτε  όλες τις ιδέες για Χριστούγεννα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close