Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με κυδώνια και μέλι για το γιορτινό σας τραπέζι

Μια εξαιρετική συνταγή χοιρινού με κυδώνια για το γιορτινό σας τραπέζι. Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του χοιρινού και μαγειρεύεται αρκετά εύκολα. Ο συνδυασμός του χοιρινού με τα κυδώνια είναι γνωστός και πολύ επιτυχημένος. Το πιάτο αυτό με το ψαρονέφρι που λιώνει στο στόμα και την γλυκιά σάλτσα από τα κυδώνια, το μέλι, το δενδρολίβανο, το βούτυρο και τον κόλιανδρο ταιριάζει απόλυτα στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας. Θα ενθουσιάσει σίγουρα τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας!

Εκτέλεση

Σε αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λάδι το ψαρονέφρι για 5 λεπτά, γυρνώντας το κάθε τόσο από την κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μάτι.
Σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την σκόνη του κόλιανδρου κι αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας και λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Βάζουμε και το κλωναράκι με το δεντρολίβανο.
Σε άλλο σκεύος, τηγάνι ή κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κυδώνια σε κομμάτια.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τ΄αφήνουμε, γυρνώντας τα για λίγα λεπτά.
Όταν περάσει το 20λεπτο από τη στιγμή που έχουμε ρίξει στην κατσαρόλα το ψαρονέφρι, βάζουμε και τα κυδώνια, το μέλι, λίγο νερό ζεστό ακόμη και τ΄αφήνουμε όλα για 10 ακόμη λεπτά.
Τα κυδώνια χρειάζονται χρόνο για να γίνουν αλλά το ψαρονέφρι επειδή το θέλουμε μαλακό πρέπει το πολύ στα 30 λεπτά να το βγάλουμε από την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα με τα κυδώνια κι όταν αυτά μαλακώσουν, ρίχνουμε το διαλυμένο σε κρύο νερό κορν φλάουερ και δένουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια ίδιους μεγέθους με λίγη σάλτσα από πάνω και την υπόλοιπη σε ξεχωριστό μπολ.
Γαρνίρουμε με τα κυδώνια και το δεντρολίβανο.

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με κυδώνια και μέλι για το γιορτινό σας τραπέζι

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  www.facebook.com/womannow.gr/

Close