Πιτάκια από τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα

Περίσσεψε κοτόπουλο ή γαλοπούλα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Φτιάξτε αφράτα Πιτάκια από τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα που μπορείται να τα δώσετε στα παιδιά για σχολικό κολατσιό ή ακόμη να τα σερβίρετε για πρωινό ή απογευματινό.

Με αυτά τα πιτάκια είναι σίγουρο πως όλοι θα ενθουσιαστούν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση και τα υλικά για τα Πιτάκια από τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα

Πιτάκια από τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα

Υλικά για τη ζύμη:

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι λαδι ελαφρύ
1 ποτήρι νερο χλιαρο
1 μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Περιπου 700 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις μπορει και λίγο  παραπανω

Για τη γέμιση:

Κοτοπουλο ή γαλοπούλα που μας περισσεψε
Μπεσαμελ με μπόλικο μοσχοκάρυδο
Μπέικον σε κυβακια
Πιπερια ψιλοκομμένη
Καροτο στο τριφτη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλατι πιπέρι

Εκτέλεση για τη ζύμη

Ρίχνουμε ολα τα υλικά της ζυμης  σε μια λεκανίτσα  ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια και αφηνουμε να φουσκωσει για περίπου 50 λεπτά σκεπάζωντας με μια πετσέτα την λεκάνη.

Εκτέλεση για την γέμιση

Πιτάκια από τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα

Δείτε ακόμη Περίσσεψαν Μελομακάρονα: Συνταγή για ατομικα γλυκα σε ποτήρι

Τσιγαριζουμε το μπέικον και τα λαχανικα μας.τελος το κοτόπουλο. Αποσσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα τη μπεσαμελ μας (μια κουταλια αλεύρι και μια κουταλιά βούτυρο,ρίχνουμε μιση κούπα γάλα αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο για τη μπεσαμελ.)

Γεμίζουμε  τα πιτάκια μας και κλείνουμε  Τα αλλοίφουμε με αυγο και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου μισή ώρα .

Tips για τα Πιτάκια από τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα

Μπορείται να τα γεμίσετε με ότι γεμίση θέλετε. Βγαίνουν περίπου 25 πιτάκια

Η συνταγή είναι της φίλης μας Παλμύρας Αρίστου και η εκτέλεση της Ευαγγελία Γκιαούρη

 

Close