Πρωτοχρονιάτικο λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκαλιού
Πρωτοχρονιάτικο λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκαλιού. Λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκαλιού για την Πρωτοχρονιά που είναι έτοιμο σε περίπου 20 μέρες.
Μπορεί η Πρωτοχρονιά να αργεί ακόμη, όμως αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα αρωματικό και άκρως γιορτινό λικέρ, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες από τώρα. Βλέπετε το να φτιάξεις ένα λικέρ είναι σχετικά εύκολο όμως πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να ωριμάσει.
Για το σημερινό μας πρωτοχρονιάτικο λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκάλι θα χρειαστούμε ούζο ή τσίπουρο, κανέλα, γαρίφαλο, πορτοκάλι και ζάχαρη. Λίγα και οικονομικά υλικά που λίγο ή πολύ όλοι μας έχουμε στο σπίτι μας. Επίσης το να φτιάξεις αυτό το λικέρ είναι αρκετά εύκολο οπότε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι θα έχει σίγουρη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πρωτοχρονιάτικο λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκαλιού :

Πρωτοχρονιάτικο- λικέρ- κανέλας- με -άρωμα- πορτοκαλιού-

Εκτέλεση για το Πρωτοχρονιάτικο  λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκαλιού

Σε ένα μπουκάλι βάζουμε το ούζο, τα ξύλα κανέλας, το γαρίφαλο, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κλείνουμε το μπουκάλι και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος για 20 μέρες. Μετά τις 20 μέρες και αφού έχει λιώσει τελείως η ζάχαρη σουρώνουμε το λικέρ μας και είναι έτοιμο.
Πρωτοχρονιάτικο- λικέρ- κανέλας- με- άρωμα- πορτοκαλιού-

Tips για το Πρωτοχρονιάτικο λικέρ κανέλας με άρωμα πορτοκαλιού

Αντί για ούζο μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα τσίπουρου. Η ζάχαρη υπάρχει περίπτωση να λιώσει σε λιγότερες μέρες. Αν γίνει αυτό το λικέρ είναι έτοιμο. Αν το τσίπουρο ή το ούζο είναι πολύ δυνατό προσθέτουμε στο βάζουμε και 1 φλιτζάνι νερό.
Πρωτοχρονιάτικο- λικέρ- κανέλας- με- άρωμα- πορτοκαλιού-

Δείτε ακόμα Συνταγή για σπιτικό λικέρ σύκο με υπέροχη γεύση

Όσο ωριμάζει το λικέρ περιμένοντας να λιώσει η ζάχαρη το ανακατεύουμε συχνά. Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού.
Πρωτοχρονιάτικο- λικέρ- κανέλας- με- άρωμα- πορτοκαλιού-
Η συνταγή είναι της φίλης μας Reggina Filippou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε το Μενού Χριστουγέννων 2021 με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close