Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την Πρωτοχρονιά

Δεν είναι βασιλόπιτα με την έγνοια της κλασσικής βασιλόπιτας.Θα μπορούσα να πω όμως πως είναι”το ψωμί του Βασιλιά”.Αντικαθιστά το ψωμί και έχει τέλεια γεύση.

Εκτέλεση:

Βάζω σε μια λεκάνη το αλάτι,τη ζάχαρη,το λάδι,το γιαούρτι,το γάλα,τα 2 αυγά και το ασπράδι.Τη μαγιά την ανακατεύω με το αλεύρι.Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω πολύ καλά.Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη,όχι σκληρή.Την αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.Αφού φουσκώσει η ζύμη,τη ξανά ζυμώνω για λίγο,για να ξεφουσκώσει.Την χωρίζω σε 4 ίσια μπαλάκια,αφού έχω αφήσει ένα κομμάτι ζύμης για το κέντρο.Ανοίγω κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχήμα και αλείφω με βούτυρο.Το τελευταίο δεν το αλείφω. Βάζω το ένα πάνω στο άλλο.Τη συνέχεια θα τη δείτε στις φωτογραφίες.Ψήνω στους 180° για 1 ώρα περίπου,ανάλογα με το φούρνο.

Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την Πρωτοχρονιά

Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την Πρωτοχρονιά

Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την Πρωτοχρονιά

Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την Πρωτοχρονιά

Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την Πρωτοχρονιά

Συνταγή για Παραδοσιακό ψωμί για την ΠρωτοχρονιάΜπορείτε να κάνετε ότι σχήμα θέλετε.Είναι και θέμα φαντασίας.
Ελπίζω να βοήθησα με τη περιγραφή της συνταγής.
Εάν επιχειρήσετε να το φτιάξετε, εύχομαι καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της Anna Sultanova

Close