Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Χριστουγεννιάτικη τάρτα σε σχήμα δέντρου γεμιστή με σπανάκι, τυρί ρικότα και μοτσαρέλα, κρέμα γάλακτος και ντοματίνια για Χριστουγεννιάτικη στολίδια.

Η σημερινή μας Χριστουγεννιάτικη συνταγή έχει ρίζες από την Γαλλία και μας φέρνει σε επαφή με άλλες κουλτούρες στην μαγειρική.

Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σήμερα λοιπόν θα απολαύσουμε μία Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο  από φύλλο σφολιάτας, τυρί ρικότα, μοτσαρέλα, σπανάκι, αυγά και κρέμα γάλακτος.

Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου-

Θα βάλουμε ντοματίνια για στολίδια και το φύλλο σφολιάτας θα κάνει πραγματικά αυτήν την τάρτα τραγανιστή και λαχταριστή. Η τάρτα μας με σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αναδείξει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας αλλά και τον Xριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για την Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο:

Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου-

Εκτέλεση για την Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί ρικότα θρυμματισμένο και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός ή σε ένα κλασικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. το σπανάκι και την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Στην συνέχεια κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε στρογγυλό σχήμα και βάζουμε όλο το μείγμα με το σπανάκι στο κέντρο του φύλλου. Με μία ξύλινη κουτάλα δίνουμε το σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο μείγμα με το σπανάκι.

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με λάχανο, καρύδια και ρόδι

Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου-
Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου-
Χαράζουμε το φύλλο περιμετρικά με ένα μαχαίρι γύρο από το σπανάκι σε λωρίδες και στο κάτω μέρος του φύλλου χαράζουμε δύο μεγάλα τρίγωνα στα πλαϊνά και ένα μεγάλο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο στο κέντρο. Αφαιρούμε το κεντρικό τρίγωνο στην πάνω πλευρά του φύλλου και τα δύο τριγωνάκια που βρίσκονται δίπλα στα κάτω μεγάλα τρίγωνα.
Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου- Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου-

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά

Με ένα καπάκι από μπουκάλι κάνουμε τρύπες σε όλα τα μικρότερα τρίγωνα που μας έχουμε απομείνει. Αφαιρούμε το ζυμάρι για να γίνουν οι τρύπες και βάζουμε ένα ντοματίνι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Διπλώνουμε τα τρίγωνα πάνω από το μείγμα με το σπανάκι και σε κάθε τρύπα βάζουμε και από ένα ντοματίνι.
Διπλώνουμε και την κάτω πλευρά του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αλείφουμε την τάρτα με ένα αυγό και την ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τάρτα- σε -σχήμα- χριστουγεννιάτικου- δέντρου-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για την Τάρτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο  στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close