Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά

Συνταγές για Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά. Ιδέες για 5 Εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά με τυρί έμενταλ, αλλαντικά, τυρί κρέμα, αγγούρι, χρωματιστές πιπεριές, φρούτα και ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Από πριν μπει ο Δεκέμβριος έχουμε ξεσηκώσει για εσάς απολαυστικές χριστουγεννιάτικες συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι προτάσεις μας δεν έχουν τελειωμό! Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μερικά πεντανόστιμα και πανεύκολα χριστουγεννιάτικα ορεκτικά.

Θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα ορεκτικά από αγγούρι, πολύχρωμες πιπεριές, καρότο, φράουλες, σταφύλια, μπανάνες, σαλάμι αέρος, μπύρας, ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλουμε και γενικά, βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει!

Δείτε παρακάτω τις εκτελέσεις για τα Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά:

 

χριστουγεννιάτικα-ορεκτικά-συνταγή-ιδέες-

Εκτέλεση για το πρώτο Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με αγγούρι και τυρί σε σχήμα Χριστουγεννιατικό δέντρο

Αρχικά παίρνουμε το κεφάλι τσένταρ και είτε με ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού είτε με ένα μαχαίρι κόβουμε με το τυρί αστεράκια. Βάζουμε τα αστεράκια στην άκρη. Στην συνέχεια περνάμε το αγγούρι από πίλερ για να πάρουμε τις λωρίδες αγγουριού και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση.

Παίρνουμε μία οδοντογλυφίδα και περνάμε μέσα τις λωρίδες αγγουριού. Στο κάτω μέρος της οδοντογλυφίδας καρφώνουμε τα ντοματίνια και στο πάνω μέρος της οδοντογλυφίδας καρφώνουμε τα αστέρια μας.

χριστουγεννιάτικα-ορεκτικά-συνταγή-ιδέες-

Εκτέλεση για το δεύτερο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό σε σχήμα σκούπας

Παίρνουμε την φέτα τυριού και την κόβουμε στην μέση. Με ένα ψαλίδι κόβουμε την φέτα τυριού μέχρι την μέση και ίσως λίγο παραπάνω για να σχηματίσουμε τα κρόσσια. Στην συνέχεια περνάμε την φέτα τυριού γύρω από ένα αλμυρό στικ και το δένουμε με μία κορδέλα από σχοινόπρασο.

χριστουγεννιάτικα-ορεκτικά-συνταγή-ιδέες-

Εκτέλεση για το τρίτο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με αλλαντικά σε σχήμα δέντρου

Στην αρχή κόβουμε ένα αστέρι από το κεφάλι του έμενταλ είτε με ένα μαχαίρι είτε χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού. Το υπόλοιπο κεφάλι τυριού το κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το αστέρι στην κορυφή.

Από κάτω βάζουμε τα ντοματίνια. Κάτω από τα ντοματίνια βάζουμε λίγες φέτες τυρί για τοστ γκούντα τα οποία τα έχουμε διπλώσει λίγο. Από κάτω βάζουμε το σαλάμι αέρος διπλωμένο σε τριγωνάκια.

Από κάτω βάζουμε τα τυριά έμενταλ, κάτω από τα τυριά, το σαλάμι μπύρας κομμένο σε μεγάλες φέτες, κάτω από το σαλάμι μπύρας βάζουμε λίγο τυρί κρέμας το οποίο το έχουμε σερβίρει χρησιμοποιώντας το εξάρτημα που χρησιμοποιούμε για να σερβίρουμε το παγωτό.

Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων: Δείτε συνταγές ,ιδέες και προτάσεις

Από κάτω βάζουμε το ολόκληρο σαλάμι αέρος το οποίο το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Τελειώνουμε με κορμό που έχουμε φτιάξει από δύο ορθογώνια παραλληλόγραμμα αγγουριού.

Tips για τα Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά

Μπορούμε αντί για ολόκληρο σαλάμι αέρος να βάλουμε μπέικον. Το συγκεκριμένο σαλάμι αέρος το βρίσκουμε σε μεγάλα καταστήματα και το θέλουμε ολόκληρο για να δώσουμε εμείς το σχήμα.

χριστουγεννιάτικα-ορεκτικά-συνταγή-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με αγγούρι και αλλαντικά

Αρχικά παίρνουμε ένα μεγάλο αγγούρι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σκάβουμε τα κομμάτια όπως στα γεμιστά με το ρύζι. Στην συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα, τις πολύχρωμες πιπεριές και το ζαμπόν. Γεμίζουμε τα αγγουράκια με το καρότο, τις πιπεριές και το ζαμπόν.

Tips για τα Χριστουγεννιάτικα ορεκτικά

Μπορούμε να γεμίσουμε τα αγγούρια μας με ό,τι αλλαντικό και λαχανικό μας αρέσει.

χριστουγεννιάτικα-ορεκτικά-συνταγή-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με φράουλες και σταφύλι

Παίρνουμε οδοντογλυφίδες. Ξεκινάμε κόβοντας τις φράουλες σε κομμάτια και καρφώνουμε την φράουλα. Από κάτω συνεχίζουμε καρφώνοντας τα κομμάτια μπανάνας. Τελειώνουμε με ρόγες σταφυλιού.

χριστουγεννιάτικα-ορεκτικά-συνταγή-ιδέες-

Οι συνταγές είναι από τις φίλης μας Efi Koumarianou

και τις είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Με ένα κλικ εδώ θα δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας

Close