σουφλέ ζυμαρικών-με-χυλοπίτες-συνταγή-

Συνταγή για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο σουφλέ για το 2023. Χριστουγεννιάτικο σουφλέ ζυμαρικών με χυλοπίτες, κρέμα γάλακτος, κεφαλογραβιέρα, μοτσαρέλα, κασέρι, κοτόπουλο και μπέικον . Οι χυλοπίτες που χρησιμοποιήσαμε είναι παραδοσιακές με σιμιγδάλι και γάλα και η γεύση τους είναι το κάτι άλλο. Το τέλειο σουφλέ για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από την φίλη μας Voula Damala.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα

Τις περισσότερες φορές φτιάχνουμε τα σουφλέ ζυμαρικών με πένες. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε μία ξεχωριστή συνταγή για τον γιορτινό μπουφέ με χυλοπίτες, κρέμα γάλακτος, κεφαλογραβιέρα, μοτσαρέλα, κασέρι, μπέικον κοτόπουλου και κοτόπουλο για μικρούς και μεγάλους. Θα ξετρελαθείτε με την νοστιμιά και την ευκολία του.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο σουφλέ για το 2023:

σουφλέ ζυμαρικών-με-χυλοπίτες-συνταγή-

Εκτέλεση για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο σουφλέ για το 2023

Αρχικά βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν, τις σουρώνουμε. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και από πάνω απλώνουμε μία στρώση χυλοπίτες. Τις βουτυρώνουμε ελαφρώς και αφού λιώσει το βούτυρο, βάζουμε την μία κρέμα γάλακτος παντού.

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Από πάνω απλώνουμε 200 γραμμάρια μιξ τυριών. Πάνω από το μιξ τυριών βάζουμε φέτες βραστού κοτόπουλου, τις υπόλοιπες χυλοπίτες και φέτες μπέικον κοτόπουλου. Τελειώνουμε με άλλα 200 γραμμάρια μιξ τυριών και την δεύτερη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.

Tips για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο σουφλέ για το 2023

Μπορούμε να βάλουμε είτε βραστό κοτόπουλο σε αλλαντικό είτε βραστό κοτόπουλο σε φιλέτο. Εμείς το βάλαμε σε αλλαντικό για ευκολία. Τα τυριά μπορείτε να τα βάλετε τριμμένα ή και σε φέτες. Επίσης μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυριά και ό,τι αλλαντικά ή κρεατικά θέλουμε. Μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια.

σουφλέ ζυμαρικών-με-χυλοπίτες-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close