Υπεροχή, αφράτη τυρόπιτα για το γιορτινό τραπέζι

Υπέροχη, αφράτη, μοναδική τυροπιτά με χειροποίητο φύλλο ιδανική για κάθε περίσταση. Από κολατσιό στο σχολείο, πρωινό ή σνακ μέχρι και τα επίσημα τραπέζια σας. Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα όλων των Ελλήνων, ξυπνάει μνήμες, με γεύσεις από την παιδική μας ηλικία. Η τυρόπιτα είναι μια πίτα που έχει πάρα πολλές παραλλαγές ανάλογα με τον τόπο από τον οποίο προέρχεται ή την φαντασία της κάθε νοικοκυράς. Η συνταγή που θα φτιάξουμε σήμερα είναι απλή άλλα παράλληλα πολύ εντυπωσιακή. Ετοιμάστε την για το γιορτινό σας τραπέζι και κλέψτε την παράσταση με την γεύση της και την απίθανη εμφάνισή της.

Εκτέλεση

Για το φύλλο

Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με την ζάχαρη μετά βάζω το σπορέλαιο, το αλάτι και αλεύρι όσο πάρει. Σκεπάζω το ζυμάρι να φούσκωση μετά το κάνω φραντζολάκι και το κόβω μικρά μπαλάκια, γίνονται περίπου καμία δεκαριά μπαλάκια όσο ένα μέτριο πορτοκαλί. Τα σκεπάζω για λίγο ετοιμάζω την φέτα με το αυγό όπως ξέρετε και μπορείτε να βάλετε ότι άλλα τυριά θέλετε. Ανοίγω να φύλλο το αλείφω με βούτυρο και επάνω άλλο φύλλο στρογγυλό, κόβουμε το φύλλο όπως την πίτσα στο κάτω μέρος βάζω την φέτα και το διπλώνω όπως το κρουασάν τα βάζω στο ταψί με λαδόκολλα με σειρά τα αλείφω με κρόκο αυγού με λίγο νεράκι και μετά τα βάζω στο φούρνο. Μπορείτε να την βάλετε κατάψυξη χωρίς το αυγό.

Υπεροχή, αφράτη τυρόπιτα για το γιορτινό τραπέζι

Υπεροχή, αφράτη τυρόπιτα για το γιορτινό τραπέζι

Υπεροχή, αφράτη τυρόπιτα για το γιορτινό τραπέζι

Η συνταγή είναι της Eleni Koumoutsakis

Close