Τα Χριστούγεννα η παράδοση θέλει στο τραπέζι μας να έχουμε γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή ακόμα και πάπια. Σήμερα θα σας δείξουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για γέμιση πουλερικών χωρίς συκωτάκια, γι᾿ αυτούς που δεν τα θέλουν, αλλά με όλη τη γεύση που δίνει ο κιμάς, σε συνδυασμό με τα κάστανα, το πορτοκάλι και το ρύζι. Τρώγεται ευχάριστα ακόμη και τη δεύτερη και τη τρίτη μέρα, αν μείνει φυσικά. Δοκιμάστε την και να είστε σίγουρες ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 30 γραμμάρια μαργαρίνη στην κατσαρόλα,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε.Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε.Προσθέτουμε και το ρύζι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τον ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο χαμηλό να πιει όλα τα.υγρά του.
Το κατεβάζουμε προσθέτουμε τα κάστανα,το χυμό πορτοκαλιού,τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια την τοποθετούμε στην γάστρα την γεμίζουμε λιώνουμε 50 γραμμάρια μαργαρίνη την ρίχνουμε πάνω στην πάπια. Στύβουμε 2 πορτοκάλια πάνω της κλείνουμε το καπάκι και την τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί ανάλογα τα κιλά της. Στο τελευταίο 20 ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε στην πάπια το μέλι και ξανά στο φούρνο να κάνει ωραία κρούστα!
Συνταγή εκτέλεση φώτο Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάρκος Λάσκαρης ετοιμάζεται για το δολοφονικό χτύπημα
- Grand Hotel : Γιατί η Κυβέλη ήθελε να σκοτώσει τη Βασιλική- Το γράμμα που έχει στα χέρια της
- Madder Brown: 14+1 ιδέες για τα νύχια σου με το κορυφαίο χρώμα του Χειμώνα
- Τάσος Αρνιακός – Τυφώνας Μίλτον: Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα που δείχνουν πως μας επηρεάζουν
- Grand Hotel: Η Πελαγία είναι έγκυος και πάει να κλειστεί σε μοναστήρι