Υπεροχή γέμιση για το κοτόπουλο, την γαλοπούλα ή την πάπια του γιορτινού σας τραπεζιού

Τα Χριστούγεννα η παράδοση θέλει στο τραπέζι μας να έχουμε γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή ακόμα και πάπια. Σήμερα θα σας δείξουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για γέμιση πουλερικών χωρίς συκωτάκια, γι᾿ αυτούς που δεν τα θέλουν, αλλά με όλη τη γεύση που δίνει ο κιμάς, σε συνδυασμό με τα κάστανα, το πορτοκάλι και το ρύζι.  Τρώγεται ευχάριστα ακόμη και τη δεύτερη και τη τρίτη μέρα, αν μείνει φυσικά. Δοκιμάστε την και να είστε σίγουρες ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο  Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.

Εκτέλεση

Βάζουμε τα 30 γραμμάρια μαργαρίνη στην κατσαρόλα,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε.Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε.Προσθέτουμε και το ρύζι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τον ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο χαμηλό να πιει όλα τα.υγρά του.
Το κατεβάζουμε προσθέτουμε τα κάστανα,το χυμό πορτοκαλιού,τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια την τοποθετούμε στην γάστρα την γεμίζουμε λιώνουμε 50 γραμμάρια μαργαρίνη την ρίχνουμε πάνω στην πάπια. Στύβουμε 2 πορτοκάλια πάνω της κλείνουμε το καπάκι και την τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί ανάλογα τα κιλά της. Στο τελευταίο 20 ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε στην πάπια το μέλι και ξανά στο φούρνο να κάνει ωραία κρούστα!

Υπεροχή γέμιση για το κοτόπουλο, την γαλοπούλα ή την πάπια του γιορτινού σας τραπεζιού

Συνταγή εκτέλεση φώτο Tzeni Tsanaktsidou ‎

ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Close