Black Friday 2022 : Δείτε πότε πέφτει φέτος και οδηγίες

Black Friday 2022 : Δείτε πότε πέφτει φέτος τον Νοέμβριο η Black Friday η μεγαλύτερη εκπτωτική γιορτή στην Ελλάδα και η Cyber Monday και οδηγίες προς τους καταναλωτές

Ο Νοέμβριος θα  ξεκινήσει με μία ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο στο πρώτο δεκαήμερο του και ακολουθεί η Black Friday και η Cyber Monday. 

1 Νοεμβρίου ξεκινάει ένα μπαράζ προσφορών και εκπτώσεων που θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

Δείτε ακόμη Παιδί 3 ετών βρέθηκε σε κλουβί κακοποιημένο με γεμάτο έντομα

Η μεγαλύτερη μέρα των εκπτώσεων που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται και αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα. Δείτε ποια μέρα πέφτει η Black Friday για το 2022.

Πότε πέφτει η Black Friday για το 2022;

Η Black Friday 2022 θα ξεκινήσει φέτος στην Ελλάδα  Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Εκεί, οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν προϊόντα όλων των κατηγοριών σε χαμηλότερες τιμές, έως και με έκπτωση 80%.όπου θα σηματοδοτηθεί η έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα.

Black Friday 2021 : Δείτε πότε πέφτει φέτος στην Ελλάδα

Black Friday 2022 : Πώς ξεκίνησε

Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις Η.Π.Α. και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες, ενώ αποτελεί μια μέρα γιορτής για την αγορά, δεδομένου ότι οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα προϊόντα που θέλουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αλλά και οι εμπορικές επιχειρήσεις, από την πλευρά τους, έχουν τη δυνατότητα να σημειώσουν σημαντικούς τζίρους.

Δείτε ακόμη Αλλαγή ώρας 2022: Ποτέ αλλάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της «Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών» για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου.

Δείτε ακόμη Νέος ισχυρός σεισμός 6,2 Ριχτερ

Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Black Friday: Οι 12 οδηγίες για τους καταναλωτές

Black Friday 2021 : Δείτε πότε πέφτει φέτος στην Ελλάδα

Επιπλέον, καλούσε τους πολίτες να ελέγχουν αν κατά την Black Friday τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν τις εξής πληροφορίες:

1) Η ταυτότητα του προμηθευτή (πλήρης εταιρική επωνυμία, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμό ΓΕΜΗ).

2) Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Δείτε ακόμη Η κατάρα για τους νικητές των Ελληνικών Reality: Τρείς νεκροί, δυο στη φυλακή

3) Η συνολική τιμή του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων φόρων, επιβαρύνσεων, εξόδων αποστολής, τυχόν έξοδα σε περίπτωση επιστροφής κλπ). Επιβεβαιώστε ότι η τιμή που καλείστε να πληρώσετε ταυτίζεται με αυτήν που δηλώνεται στην ιστοσελίδα. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην περίπτωση που ένα προϊόν πωλείται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και να αποφεύγετε τις προσφορές που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστους ιστοτόπους.

4) Η διαθεσιμότητα, ο τρόπος πληρωμής και αποστολής του προϊόντος. Επισημαίνεται ότι οι συναλλαγές μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας προσφέρουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τον καταναλωτή σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν παραδώσει το προϊόν, έναντι της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Black Friday 2021 : Δείτε πότε πέφτει φέτος στην Ελλάδα

5) Το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος εντός 14 ημερών από την παραλαβή του, καθώς και η πολιτική επιστροφής των προϊόντων της επιχείρησης σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος αυτού.

6) Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών (πανενωσιακή πλατφόρμα ΗΕΔ).

Δείτε ακόμη Θανάσης Βέγγος: Η εμμονή του με την σκόνη που την απέκτησε από την Μακρόνησο

7) Πληροφορίες ασφάλειας του ιστότοπου: εμφάνιση εικονιδίου ασφαλείας, δηλαδή μια κλειδαριά πάνω αριστερά στον browser, ηλεκτρονική διεύθυνση που ξεκινά με https://).

Συστήνεται επίσης στους καταναλωτές κατά την Black Friday 2022 :

8) Να μην παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα, αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.
9) Να αγνοήσουν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία τους.

10) Να προτιμούν να συναλλάσσονται με γνωστά σε αυτούς ηλεκτρονικά καταστήματα.
11) Σε περιπτώσεις άγνωστων ηλεκτρονικών καταστημάτων και πριν προχωρήσουν στη συναλλαγή, να διερευνούν τη φήμη τους στο διαδίκτυο.
12) Να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους

στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και οι ειδήσεις,εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική «υστερία» και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.

Από τις αρχές του 21ου αιώνα έγιναν προσπάθειες από τους λιανοπωλητές με προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες να εισαγάγουν την «Black Friday» σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και έτσι στην Ελλάδα η πρακτική εισήχθη για πρώτη φορά το 2015, ενώ από το 2016 άρχισαν να την εφαρμόζουν όλο και περισσότερες εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, η εβδομάδα του Black Friday συνέπεσε με την περίοδο των lockdown, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να απογειωθεί το e-shopping. Ενδεικτικά, μόνο μέσω Skroutz, ο τζίρος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκείνης αυξήθηκε κατά 73% και οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν κατά 150% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019.

Black Friday 2022  – Τι θα ακολουθήσει

Αφού τελειώσει η Black Friday 2022, αναμένεται να ακολουθήσει η Cyber Monday .Φέτος η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, η οποία είναι ακόμα μία σημαντική μέρα του χρόνου για το εμπόριο, αφού όπως γίνεται και στην Black Friday, τα καταστήματα διαθέτουν πολλά είδη και προϊόντα τους σε μεγάλες εκπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close