Δειτε ποια είναι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κύριος Μητσοτάκης μίλησε χθες και για την Freedom Pass ή Κάρτα Ελευθερίας ,τις δραστηριότητες που θα αφορά και το πως πώς θα εκδίδεται .

Στην πλήρη υιοθέτηση του μοντέλου παροχής κινήτρων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση – μετά και την ανακοίνωση της freedom pass– η οποία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γνωστοποιήσει τα επόμενα βήματα για την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους. Στο πλαίσιο αυτό, οι περιορισμοί που αναμένεται να καταργηθούν στο προσεχές διάστημα αφορούν σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες. Στον αντίποδα, για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί εξετάζεται είτε να υπάρχει διαφορετική χωρητικότητα, δηλαδή θα μπαίνουν λιγότεροι σε αυτούς τους χώρους, ενώ θα είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση φέρνει ως παράδειγμα τους αγώνες NBA στις ΗΠΑ, όπου στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι με αποστάσεις και μάσκες και στην άλλη είναι οι εμβολιασμένοι με κανονική πληρότητα και χωρίς αποστάσεις.

Δείτε επίσης : Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους έως 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο  Live οι ανακοινώσεις

Σχετικά με την εστίαση, στην οποία περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, η κυβέρνηση σύμφωνα με το cyclades24.gr φαίνεται ότι θα αφήσει στην επιχείρηση την επιλογή για το αν θα δουλεύει με κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένος και θα ελέγχει με ένα barcode την είσοδο του στο κατάστημα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι έτοιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα την έχουν στο κινητό τους ή στο τάμπλετ οι υπεύθυνοι των χώρων και με αυτή θα σκανάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμό που έχουν πάνω το barcode και θα ανάβει μια πράσινη ένδειξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close