Ο ΕΟΦ ανακαλεί χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία – Αν τα έχετε πετάξτε τα

Σε 3 ακόμη ανακλησεις  προέβη ο ΕΟΦ και αυτή την φορά ανακαλεί φάρμακο που μέσα βρέθηκαν σωματίδια γυαλιού και συμπληρώματα βιταμινών και μαγνησίου με επικίνδυνα συστατικά – Αν τα έχετε πετάξτε τα

Το ένα είναι σκόνη και διαλύτης για διάλυμα προς έγχυση και τα άλλα δύο είναι συμπληρώματα διατροφής.

ΕΟΦ: Ανακλήσεις σε ενέσιμο διάλυμα και συμπληρώματα βιταμινών και μαγνησίου – Αν τα έχετε πετάξτε τα

Δείτε ακόμα: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για χάπια  Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

Με σημερινές του σχετικές ανακοινώσεις ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε αντίστοιχες αποφάσεις του με τις οποίες ανακαλεί από την αγορά συνολικά τρία προϊόντα.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

ΕΟΦ: Ανακλήσεις σε ενέσιμο διάλυμα και συμπληρώματα βιταμινών και μαγνησίου – Αν τα έχετε πετάξτε τα

SIMULECT PS.SOL.INF 20,g/vial BT x 1vial + 1amp solv (ανακαλείται η παρτίδα SHMM1 με ημερομηνία λήξης 8/2025)
226ERS VEGAN VITAMIN+
226ERS VEGAN MAGNESIUM BISGLYCINATE

Το SIMULECT είναι σκόνη και διαλύτης για διάλυμα προς έγχυση με δραστική ουσία την μπασιλιξιμάμπη (basiliximab). Λειτουργεί ως αναστολέας της ιντερλευκίνης και -μεταξύ άλλων- χορηγείται σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Η αιτία της ανάκλησης της συγκεκριμένης παρτίδας είναι ότι κατόπιν ενημέρωσης της εταιρείας NOVARTIS (HELLAS) ΑΕΒΕ εντοπίστηκαν εγγενή σωματίδια γυαλιού στις αμπούλες του διαλύτη με αριθμό παρτίδας M0797.

Τα δύο συμπληρώματα βρέθηκε μετά από σχετικούς ελέγχους ότι περιέχουν μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων.

Δείτε ακόμα: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά Αν το έχετε πετάξτε το

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το SIMULECT

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας SHMM1 με ημερομηνία λήξης 8/2025 του φαρμακευτικού προϊόντος SIMULECT PS.SOL.INF 20,g/vial BT x 1vial + 1amp solv, κατόπιν ενημέρωσης της εταιρείας NOVARTIS (HELLAS) ΑΕΒΕ για παρουσία εγγενών σωματιδίων γυαλιού στις αμπούλες του διαλύτη
με αριθμό παρτίδας M0797.

Η εταιρεία NOVARTIS (HELLAS) ΑΕΒΕ, ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος για να δοθούν οι οδηγίες σε περίπτωση αντικατάστασης του διαλύτη.

Δείτε ακόμα: Προσοχή : Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο λόγω υψηλών επιπέδων μυκοτοξίνης

Εναλλακτικά λόγω της δηλωθείσας έλλειψης σε συνεννόηση με την εταιρεία μπορεί να αντικατασταθεί μόνο ο διαλύτης (παρτίδα M0797), με αντίστοιχo προϊόν το οποίο να έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανασύσταση του προϊόντος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα συμπληρώματα διατροφής 226ERS

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των συμπληρωμάτων διατροφής 226ERS VEGAN VITAMIN+ και 226ERS VEGAN MAGNESIUM BISGLYCINATE, μετά από ενημέρωση από τις Ισπανικές Αρχές, ότι περιέχει μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων και δεν είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσθετα τροφίμων. Προμηθευτής του προϊόντος είναι εταιρεία από τη 226ERS SPORTS THINGS, SL, Ισπανίας. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Δείτε όλες τις ανακλήσεις απο ΕΟΦ και ΕΦΕΤ με ένα κλικ εδώ

Close