Μάσκα: Οδηγίες από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Β. Παπαευαγγέλου για το πως θα τη φορούν τα παιδιά

Μάσκα: Οδηγίες από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Β. Παπαευαγγέλου για το πως θα τη φορούν τα παιδιά

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση της μάσκας στα παιδιά. Κατά την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Δείτε επίσης : Σχολεία  Κεραμέως : Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

Η υφασμάτινη μάσκα είναι αυτή η οποία συνιστάται να χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές. Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως υπάρχουν προδιαγραφές για την συγκεκριμένη μάσκα, η οποία θα είναι δύο μεγεθών, πιο μικρή μάσκα για τα μικρά, ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και πιο μεγάλη για τους μεγαλύτερους μαθητές.

Το ύφασμα της να αποτελείται από δυο στρώσεις υφάσματος και το ύφασμα να είναι καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση. Να έχει λεπτή ίνα έτσι ώστε να είναι πιο καλά ανεκτή, αλλά και πιο αποτελεσματική.

Επίσης μίλησε για τους μαθητές που φορούν γυαλιά και τα οποία θολώνουν όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό είναι τα παιδιά να πιέζουνε  ακριβώς στο ύψος της μύτης στο έλασμα ώστε να γίνεται καλύτερη εφαρμογή της μάσκας.

Προφανώς θα υπάρχουν παιδιά τα οποία στην αρχή θα νοιώσουν άβολα. Είναι αναγκαίο στην αρχή της σχολικής χρονιάς να δοθεί έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία για την χρήση της μάσκας και είναι σαφές ότι με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί σχετικά με την χρήση της μάσκας οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να εξηγήσουν γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα. Το πιο σημαντικό για να έχουμε τα παιδιά με το μέρος μας είναι να απαντήσουμε στις απορίες τους», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

 

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σε αυτό είπε η λοιμοξιολόγος. Δεν μπορεί η μαμά να λέει στο παιδί μην βάλεις μάσκα δεν θα μπορείς και η δασκάλα να λέει να βάλει. Εξέφρασε την αισιοδοξία της λέγοντας ότι στηριζόμαστε στην καλή συνεργασία όλων έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Οδηγίες για κυλικεία

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις λεπτομερείς οδηγίες που έχουν δοθεί στα κυλικεία και την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Σχετικά με τα προϊόντα είπε πως «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπάρχει ένα καλάθι με πολλά κουλούρια εκτεθειμένα στον αέρα και γι αυτό είπαμε ότι τα φαγητά θα πρέπει να είναι σε ατομικές συσκευασίες, έτσι ώστε να έχουμε άλλη μία ασπίδα προστασίας».

«Κανένα μέτρο δεν αρκεί πρέπει να έχουμε πολλά μέτρα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας», κατέληξε η κ. Παπαευαγγέλου.

Close