Πάτρα : Θα πέσουν κέφαλια για τα λάθη και τις παραλείψεις

Πάτρα τελευταίες εξελίξεις: Το Θρίλερ των καταθέσεων Ρούλας και Δήμητρας Πισπιρίγκου   – Ποια η γνώμη της αστυνομίας   

Περίπου στις 20:30, και μετά από επτά ώρες στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι η κατάθεση της ολοκληρώθηκε και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Ωστόσο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου παρέμεινε για άλλες τρεις ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν τελικά συνεχιζόταν η κατάθεση της ή προέκυψε κάποιο άλλο διαδικαστικό ζήτημα.

Οι πληροφορίες αποδίδουν πάντως την παραμονή της στη ΓΑΔΑ στο γεγονός ότι έμπειροι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών έχουν εντοπίσει αντιφάσεις στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου και της ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Η φωτογραφία με τη Μαλένα λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει

Μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα που αποφαίνεται ότι τα δύο κοριτσάκια, Μαλένα και Ίριδα, δολοφονήθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία, η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου που ήταν στο σπίτι την ημέρα θανάτου της Ίριδας είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Λεπτό προς λεπτό περιγραφή

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου τις ώρες που προηγήθηκαν ρωτήθηκε για την ημέρα θανάτου της έξι μηνών Ίριδας στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, καθώς βρισκόταν και η ίδια εκεί, μαζί με την 33χρονη αδελφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, της ζήτησαν να περιγράψει λεπτό προς λεπτό, με κάθε λεπτομέρεια, την ημέρα αυτή, καθώς και να αποσαφηνίσει την ώρα κατά την οποία βρήκε το μωρό αναίσθητο και ειδοποίησε την αδελφή της, αλλά και λεπτομέρειες για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και το ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Τι κατέθεσαν ο πατέρας και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Επιπλέον, πολλές ερωτήσεις τής τέθηκαν και για την σχέση του ζευγαριού και τις εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ τους, σύμφωνα και με τα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης στις Αρχές, αλλά και όσα έχει υποστηρίξει η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κομβική η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρείται ίσως η πιο σημαντική από όλες όσες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αυτός είναι ο λόγος που ελήφθη η απόφαση να κληθεί στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τελευταία.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που οι αστυνομικοί περίμεναν πρώτα να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια και μετά να μιλήσουν στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στόχος τους σύμφωνα με το megatv.com ήταν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες ερωτήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου»

«Απίστευτα» χαρακτηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, μετά την κατάθεση του πορίσματος για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, που παραδόθηκε στις Αρχές από τους δύο ιατροδικαστές Καλογρηά και Καρακούκη.

Δείτε επίσης : Πάτρα: «Ασφυξία» χωρίς το πανάκι για τον θάνατο της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τονίζει, με δηλώσεις της στον Alpha, ότι ουδέποτε άγγιξε τα παιδιά της και ούτε σκέφτηκε ποτέ να το κάνει.

Επίσης, η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρεί ότι κάποια στιγμή «θα λάμψει η αλήθεια» και περιμένει τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι είναι αθώα.

Τα πρώτα της λόγια μετά το πόρισμα

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Πίστευα ότι όλα αυτά που ακούω στα κανάλια είναι ψέματα και υπερβολές. Δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά μου. Είναι τεράστια αδικία που μου γίνεται.

Τις τελευταίες ημέρες, ταλαιπωρούνται άδικα οι δικοί μου άνθρωποι, που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Οι ανησυχίες της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα Μαλένας  Ίριδας

Η Δήμητρα λάτρευε το μωρό μου, όσο και εγώ. Μου φαίνεται απίστευτο και να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να ήξερε ότι εγώ έχω πειράξει το παιδί και να μην είχε βγει και να το πει.

Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου».

Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης για ευθύνες ιατροδικαστών στο θρίλερ θανάτου τριών παιδιών

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της αναζήτησης ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών ιατροδικαστών, που χειρίστηκαν σε αρχικό στάδιο τις υποθέσεις θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close