Δες τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις ένα φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα! Προσέχουμε τι τρώμε!

Το Καλοκαίρι τα ψάρια και τα θαλασσινά γίνονται οι αγαπημένοι μας μεζέδες. Σίγουρα τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο, όμως το Καλοκαίρι, μας επιτρέπει να τρώμε τις θαλασσινές μας λιχουδιές, δίπλα στο κύμα σε διάφορα όμορφα, ρομαντικά μα πάνω από όλα ποιότητα ταβερνάκια και ουζερί! Πως μπορούμε όμως να ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα;

Συνήθως στις πόλεις που ζούμε, έχουμε ξεχωρίσει μερικές ψαροταβέρνες και ουζερί. Ξέρουμε ότι τα φαγητά που πωλούνται εκεί είναι νόστιμα και ποιοτικά κι έτσι, δεν τις αλλάζουμε εύκολα με κάποια άλλη! Το Καλοκαίρι όμως, είναι η εποχή των διακοπών!

Δείτε ακόμα Το “θηλυκό” καρπούζι είναι πιο νόστιμο από το “αρσενικό”- Τα 4 tips για να διαλέξεις το σωστό

Όταν πηγαίνεις διακοπές κάπου λοιπόν, λίγο ή πολύ ρισκάρεις το που θα φας. Όσο κι αν σε βοηθάει το διαδίκτυο να ξεχωρίσεις τα καλά από τα κακά εστιατόρια, πολλές φορές και αυτό…ξεγελάει! Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που μια κατά τα αλλά ποιοτική ταβέρνα, τυχαίνει την μέρα που θα πας εσύ, να ρίξει την ποιότητά της.

Πρέπει λοιπόν σαν καταναλωτές να είμαστε…ξύπνιοι. Όταν δε, αυτό αφορά το φαγητό που θα φάμε εμείς και οι οικογένειές μας, πρέπει να είμαστε όχι μόνο ξύπνιοι, άλλα και ενημερωμένοι. Οι τροφικές δηλητηριάσεις θερίζουν κι εμείς σίγουρα δε θέλουμε να βγάλουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές…ξινές!

Αποφασίσαμε λοιπόν να γράψουμε ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε το φρέσκο από το μπαγιάτικο ψάρι. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. Διαβάστε παρακάτω:

Φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα: Τι πρέπει να προσέξεις αν σου φέρουν το ψάρι μαγειρεμένο;

Για αρχή πρέπει να ξέρετε ότι ένα καλά μαγειρεμένο ψάρι φαίνεται από το πόσο εύκολα αποσπάται η σάρκα του ψαριού από τη ραχοκοκαλιά του. Επίσης το κόκκαλο του φρέσκου ψαριού είναι λευκό και όχι σκούρο. Σε αυτόν τον κανόνα εξαίρεση αποτελεί η ζαργάνα, όπου το κόκκαλο της είναι πράσινο.

Φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα: Τι πρέπει να προσέξεις αν αποφασίσεις να το διαλέξεις από την βιτρίνα της ταβέρνας, ωμό;

Επίσης τα λέπια ενός φρέσκου ψαριού λάμπουν και είναι λευκά. Τα βράγχια του είναι υγρά και έχουν χρώμα ροζ ή σκούρο κόκκινο χρώμα και δεν είναι θαμπά ή σκουρόχρωμα. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το φρέσκο ψάρι είναι σκληρό και άκαμπτο και αν το πάρουμε στην παλάμη μας θα σχηματίζει ένα τόξο προς τα επάνω.

Επίσης ένα φρέσκο ψάρι πρέπει να είναι άοσμο ή να μυρίζει θάλασσα. Όταν η μυρωδιά του είναι έντονη και όχι και τόσο ευχάριστη, σημαίνει ότι έχει μείνει για πολλές μέρες στο ψυγείο. Ένα καλό τεστ που μπορείς να κάνεις να ακουμπήσεις την σάρκα του ψαριού με το δάχτυλό σου.

Αν η σάρκα του δεν κάνει βαθούλωμα και επανέλθει πλήρως στην αρχική της μορφή, σημαίνει ότι είναι ολόφρεσκο. Αυτό βεβαία δεν ισχύει στις περιπτώσεις όπου τα ψάρια έχουν καταψυχθεί.

Εξτρά συμβουλές για τα ψάρια που θα αποφασίσουμε να μαγειρέψουμε στο σπίτι!

Πρέπει να θυμάσαι ότι σε ένα φρέσκο ψάρι τα λέπια καθαρίζονται εύκολα από το σώμα του ενώ τα εντόσθια του βγαίνουν με το μαχαίρι μονοκόμματα, χωρίς να διαλύονται. Μπορείς παρόλα αυτά να μαγειρέψεις το ψάρι σου με τα εντόσθια του, για επιπλέον γεύση!

 

Close