καμενά-φυτά-από-το-χιόνι-αντιμετώπιση-

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση. Τα πρώτα χιόνια ξεκίνησαν να πέφτουν και τα παγωμένα φυτά μας πολλές φορές καίγονται από το χιόνι. 7 τρόποι να αντιμετωπίζεις τις καταστροφές από το χιόνι.

Ο Δεκέμβρης έχει φτάσει και βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Όπως είναι φυσιολογικό το πρώτο χιόνι ξεκίνησε να πέφτει στα ορεινά ενώ η νέα κακοκαιρία που έρχεται προβλέπεται να ντύσει στα λευκά ακόμη και τις πόλεις.

Ωραίο είναι το χιόνι. Ειδικά στις πόλεις της Ελλάδος δεν το βλέπουμε συχνά οπότε κάθε φορά που χιονίζει και το στρώνει απολαμβάνουμε τον χιονοπόλεμο και το κατάλευκο τοπίο. Κι αν τύχει να χιονίσει τις ημέρες των Χριστουγέννων η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δείτε ακόμα 8 οικονομικοί τρόποι να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό τον Χειμώνα

Η χαρά τελειώνει όμως, όταν λιώσει το χιόνι και συνειδητοποιούμε ότι άφησε πίσω του καμένα φυτά από το χιόνι. Τα περισσότερα φυτά δεν είναι σε θέση να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες του πάγου κι αν το στρώσει, ο πάγος μένει πάνω στα φυτά για αρκετές μέρες.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να σας προετοιμάσουμε, έτσι ώστε αν χιονίσει να ξέρετε. 7 τρόποι να αντιμετωπίσετε τις καταστροφές που θα αφήσει το χιόνι στα φυτά σας, πίσω του. Διαβάστε παρακάτω: 

Αφήστε τον πάγο να λιώσει και μη βρέξετε καθόλου τα φύλλα, γιατί έτσι θα δημιουργήσετε και άλλα στρώματα πάγου. Αν, παρ’ όλα αυτά, υπάρξουν προβλήματα στα φυτά μετά από μια χιονόπτωση, προσπαθήστε να δράσετε μεθοδικά, ώστε να τα βοηθήσετε να ανακάμψουν.

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Πότε πρέπει να το κλαδεύσετε

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση

Για αρχή δεν πρέπει να κλαδέψετε τα κλαδιά στα καμένα φυτά σας αμέσως μετά το χιόνι. Περιμένετε να ζεστάνει λίγο ο καιρός. Διαφορετικά μπορεί μία νέα κακοκαιρία να επανέλθει και να μας κάψει τα φυτά εκ νέου.

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Τι να κάνουμε με τα κλαδιά που έχουν σπάσει από το βάρος του χιονιού

Μέχρι να ζεστάνει ο καιρός μπορείτε να απομακρύνετε τα κλαδιά που έχουν σπάσει και είναι επικίνδυνα. Τον Χειμώνα φυσάει αρκετά και μπορεί κάποιο κλαδί που είναι ετοιμόρροπο να πέσει πάνω σας. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

Δείτε ακόμα 20 έξυπνα κόλπα καθημερινότητας που θα σας λύσουν τα χέρια

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Προσοχή με τον ήλιο

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση

Αν το φυτό σας καεί από το χιόνι είναι ευαίσθητο και στον ήλιο. Έτσι είναι σημαντικό να το προστατεύσετε και από τον πρωινό ήλιο τον πρώτο καιρό. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με ένα μαύρο πλαστικό ή με όποιο τρόπο σας είναι πιο εύκολος. Αρκεί να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Ο σωστός τρόπος να κλαδεύσουμε το φυτό μας

Όταν έρθει η Άνοιξη και δείτε το φυτό σας να αναγεννάτε είναι και η ώρα που πρέπει να κλαδεύσετε και να ξεφορτωθείτε τα καμένα σημεία του φυτού. Το κόλπο είναι να αφαιρέσετε τα καμένα σημεία 2-3 εκατοστά πιο κάτω από το σημείο που αρχίζει η νέκρωση από το κάψιμο.

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Τι ισχύει για τα ηλικιωμένα φυτά και δέντρα

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση

Στα μεγάλα φυτά από την άλλη πλευρά όπως για παράδειγμα ένα ηλικιωμένο δέντρο μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε πολλούς μήνες μέχρι να διαπιστώσετε τι τελικά έχει σωθεί από το χιόνι. Υπομονή.

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Οι κανόνες στο πότισμα ενός καμένου φυτού

Φυσικά δείξτε ιδιαίτερη σημασία στο λίπασμα. Πληροφορηθείτε από κάποιον ειδικό και αγοράστε καλής ποιότητας λίπασμα κι άλλες βιταμίνες που θα κάνουν το φυτό σας να δυναμώσει και να ανακάμψει πιο γρήγορα.

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση Τι να κάνετε όταν φυσάει πολύ έξω

Καμένα φυτά από το χιόνι: Αντιμετώπιση

Τέλος θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό σας τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και το νερό ζεστό. Θα πρέπει να αποφύγετε το πότισμα όταν φυσάει πολύ αλλά θα πρέπει να βρέχετε τα δέντρα και τα φυτά σας αφού κοπάσει ο αέρας.

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close