Τι μπορεί να κάνει την ανάσα να μυρίζει άσχημα και πως το αντιμετωπίζουμε

Τι μπορεί να κάνει την ανάσα να μυρίζει άσχημα και πως το αντιμετωπίζουμε!

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι όταν σηκωνόμαστε το πρωί έχουμε ανάσα που μυρίζει. Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άβολα, αλλά συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους.

Μπορεί λοιπόν στις ταινίες να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ανθρώπους που ξυπνούν λαμπεροί και ανταλλάζουν άφοβα φιλιά μεταξύ τους, όμως γνωρίζουμε πως αυτό στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Δείτε ακόμα Τα μαύρα σφραγίσματα στα δόντια πρέπει να αντικατασταθούν! Ποια επικίνδυνη ουσία περιέχουν;

Η ανάσα που μυρίζει κάθε πρωί, μπορεί να συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, όμως μπορεί μερικές μας συνήθειες να το κάνουν χειρότερο. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες που μπορεί να κάνουν την ανάσα μας να μυρίζει και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω:  

Τι μπορεί να κάνει την ανάσα να μυρίζει άσχημα;

Οι οδοντίατροι σίγουρα σας έχουν πει όταν πλένετε τα δόντια σας καλά πριν τον ύπνο, η αναπνοή σας το επόμενο πρωί δε θα μυρίζει. Κι ενώ το βραδινό βούρτσισμα των δοντιών είναι αναγκαστικό για την καλή υγεία των δοντιών μας. αυτό δε σημαίνει ότι το πρωί θα έχουμε μία ανάσα μοσχομυριστή.

Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Καταρχάς όταν κοιμόμαστε το σάλιο στο στόμα μας δεν είναι αρκετό. Το σάλιο είναι αυτό που σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα κι όταν δεν είναι αρκετό και ξεραίνεται το στόμα μας, αυτό κάνει την αναπνοή μας να μυρίζει.

Επίσης μερικά τρόφιμα όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να αργήσουν να μας απαλλάξουν από την μυρωδιά τους, ακόμη κι αν πλύνουμε τα δόντια μας τακτικά. Μπορεί λοιπόν να μας προσφέρουν πολλά καλά στην υγεία, όμως μας στερούν την δροσερή αναπνοή κάθε πρωί. Δεν πειράζει.

Μερικές καταστάσεις υγείας: Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από παλινδρόμηση οξέος, μια κατάσταση που προκαλεί οπισθοδρομική ροή των περιεχομένων του στομάχου, συχνά αντιμετωπίζουν κακή αναπνοή.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την άσχημη μυρωδιά στην αναπνοή μας;

1. Μην χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα μετά από κάθε βούρτσισμα.

Ενώ είναι αλήθεια ότι το στοματικό διάλυμα κάνει την αναπνοή σας να μυρίζει όμορφα για μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να στεγνώσει το στόμα σας. Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν αλκοόλ και επηρεάζουν τη φυσική παραγωγή σάλιου στο στόμα σας.

Επειδή το σώμα παράγει συνήθως λιγότερο σάλιο τη νύχτα, τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στη γλώσσα και τα ούλα σας δεν αφαιρούνται και σας κάνουν να ξυπνήσετε με κακή αναπνοή.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

2. Μην κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό.

Πολλοί από εμάς αναπνέουμε από το στόμα μας ενώ κοιμόμαστε, και αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα και να ενθαρρύνει τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Στην πραγματικότητα, η αναπνοή από το στόμα μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε οδοντική τερηδόνα και αιμορραγία των ούλων, εκτός από τη χρόνια κακή αναπνοή.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αναπνέουμε από το στόμα, επηρεάζεται η ισορροπία pH του στόματος και αλλάζουν οι τύποι βακτηρίων στο στοματικό μας περιβάλλον.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

3. Δοκιμάστε το λάδι.

Αυτή η μέθοδος  προήλθε από την Ινδία και έχει αποδειχθεί ότι λευκαίνει τα δόντια και βελτιώνει την υγεία των δοντιών σας. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας λάδι και κάντε μπουκώματα για 15-20 λεπτά.

Τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή προσκολλώνται στο λάδι και διαλύονται σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι, αλλά πολλοί άνθρωποι προτιμούν το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο εξαιτίας της ευχάριστης γεύσης.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

4. Προσέξτε με τον καφέ.

Ο καφές μπορεί να είναι το αγαπημένο μας ρόφημα όμως ξηραίνει το στόμα. Αυτό λοιπόν οδηγεί στη δυσοσμία. Επίσης αν προσθέσουμε στον καφέ μας γάλα ή ζάχαρη. τότε αυτά τα συστατικά επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την άσχημη αναπνοή.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

5. Μην ξεχνάς να πλένεις τη γλώσσα σου

Πολλοί άνθρωποι ενώ πλένουν τα δόντια τους, ξεχνούν να πλύνουν την γλώσσα τους. Αυτό οδηγεί σε συσσώρευση βακτηριδίων στην γλώσσα που οδηγούν σε κακή αναπνοή.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

6. Παρατηρήστε πώς αναπνέετε.

Μπορεί να μην το προσέξατε όμως μπορεί μέσα στη μέρα να αναπνέετε συχνά από το στόμα. Αυτό παρόλο που την ημέρα παράγεται περισσότερο σάλιο, οδηγεί και πάλι σε ξηρότητα στόματος και συνοδεύεται με αρκετές παθήσεις που αφορούν το στόμα. Φυσικά επηρεάζεται και η αναπνοή μας.

γιατί_μυρίζει_η_αναπνοή_κάθε_πρωί_αντιμετώπιση_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close