Το test με το κερί φανερώνει αν η προστατευτική σου μάσκα είναι αποτελεσματική! (βίντεο)

Μπορεί να βγήκαμε από την καραντίνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός σταμάτησε να υπάρχει. Παρόλο που οι επιστήμονες μας έλεγαν ότι τα κρούσματα του κορονοϊού θα μειωθούν αισθητά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας, φαίνεται πως τα δεδομένα τους διέψευσαν.

Δεν ξέρουμε αν τελικά ο κορονοϊός αγαπάει ή όχι την ζέστη. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το Καλοκαίρι στην Ελλάδα τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν και πάλι. Η Κυβέρνηση λοιπόν, αποφάσισε να υποχρεώσει τους πολίτες της χώρας, να φορούν μάσκα σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Πως μπορούμε να απολυμάνουμε το αμάξι μας και ποια μέτρα ασφαλείας πρέπει να πάρουμε;

Η μάσκα σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, βοηθάει εμάς και τους γύρω μας να προστατευθούμε από τον νέο κορονοϊό. Πως μπορούμε να διαπιστώσουμε όμως, αν η μάσκα που προμηθευτήκαμε είναι αρκετά αποτελεσματική;

Το τελευταίο διάστημα στο Youtube και το TikTok κυκλοφόρησε ένα test που πήρε αμέσως μεγάλη ακροαματικότητα και δημοτικότητα. Έγινε viral διότι μέσα από το test οι άνθρωποι υποστηρίζεται ότι μπορούν να καταλάβουν αν η μάσκα που διαθέτουν είναι όντως προστατευτική.

Είναι το λεγόμενο test με το κερί, που δείχνει μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία, αν η μάσκα που έχουμε είναι αρκετά προστατευτική ή χρειάζεται να πάρουμε καινούρια. Διαβάστε παρακάτω:

Το test με το κερί φανερώνει αν η προστατευτική σου μάσκα είναι καλή! Όλοι πρέπει να το κάνουμε!

Το test με το κερί κυκλοφόρησε μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες του Youtube και του TikTok. Πολλοί χρήστες έσπευσαν να το κάνουν και ανέβασαν τις δικές τους εμπειρίες μέσα από τις πλατφόρμες που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Το λεγόμενο test με το κερί δεν άργησε να γίνει viral αφού σύμφωνα με τους χρήστες που το δοκίμασαν, είναι ιδιαίτερα έγκυρο και αποτελεσματικό Το μόνο που χρειάζεστε για να το κάνετε κι εσείς είναι κερί και την προστατευτική σου μάσκα.

Παίρνεις λοιπόν το κερί και αφού το ανάψεις φοράς την προστατευτική σου μάσκα. Αφού την φορέσεις θα φυσήξεις το κερί προσπαθώντας να το σβήσεις. Αν το κερί σβήσει, σημαίνει ότι η προστατευτική σου μάσκα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο προστατευτική.

Μια καλή προστατευτική μάσκα δε θα επιτρέψει στα σταγονίδια του στόματός σου να φτάσουν μέχρι το κερί και να το σβήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα απλό μαντήλι όπως επίσης και μια λεπτή υφασμάτινη μάσκα δεν είναι προστατευτικά.

Το test με το κερί φανερώνει αν η προστατευτική σου μάσκα είναι αποτελεσματική! (βίντεο)

Ο δρ Abraar Karan από το Ιατρικό τμήμα του Harvard, υποστηρίζει πως τα σταγονίδια που φεύγουν από το στόμα μας, κάθε φορά που προσπαθούμε να φυσήξουμε ένα κερί, είναι περίπου τα ίδια σταγονίδια που φεύγουν από το στόμα μας, κάθε φορά που βήχουμε.

Ακόμη ένα test που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υφασμάτινων μασκών, είναι το test με τον φακό. Βάζεις την μάσκα μπροστά από τα μάτια σου και την τεντώνεις.

Ανάβεις τον φακό από την άλλη πλευρά. Αν βλέπεις καθαρά τότε σημαίνει ότι το ύφασμα τη μάσκας είναι πολύ λεπτό και η μάσκα σου δεν σε προστατεύει αρκετά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το test με το κερί:

 

Photo cover via: newsbomb.gr

 

Close