Μοσχαρίσια _μπριζόλα: Όλα _τα μυστικά για τον σωστό _τρόπο μαγειρέματος_

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Όλα τα μυστικά για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος! Οι μπριζόλες είναι σίγουρα οι αγαπημένες μας και σήμερα θα μάθουμε όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη, μαλακή και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα. Για την συγκεκριμένη η  μοσχαρίσια μπριζόλα  ψήθηκε medium.

Παρόλα αυτά, το πόσο καλοψημένη θα είναι, μένει στην δική μας απόφαση. Η μοσχαρίσια μπριζόλα που θα δοκιμάσουμε σήμερα έχει μόνο αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και μία σκελίδα σκόρδου. Φαίνεται πως για μία νόστιμη και ζουμερή μπριζόλα δεν χρειάζονται πολλά και περίπλοκα υλικά.

Δείτε ακόμα Λαχταριστά Μπριζολακια χοιρινα με πατατες !

Παρά μόνο μαεστρία και μεράκι. Αυτή την Κυριακή λοιπόν θα κάνουμε στην οικογένειά μας την πιο νόστιμη και την πιο άψογα ψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση με όλα τα μυστικά για την πιο καλοψημένη μπριζόλα:

Εκτέλεση για την μοσχαρίσια μπριζόλα

Στην αρχή βάζουμε σε ένα γουδί το μαύρο πιπέρι και το θρυμματίζουμε. Βγάζουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα από το ψυγείο, τουλάχιστον μία ώρα πριν την ψήσουμε. Είναι σημαντικό η μπριζόλα να είναι καλά σιτεμένη. Παίρνουμε την μπριζόλα και την ακουμπάνε στον πάγκο.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην μία πλευρά της μπριζόλας και την αλείφουμε με τα χέρια έτσι ώστε να πάει παντού. Το ελαιόλαδο που έπεσε στον πάγκο που έχουμε ακουμπήσει την μπριζόλα θα αλείψει την άλλη πλευρά της μπριζόλας. Βοηθάμε κι εμείς με τα χέρια μας να αλειφθεί η μπριζόλα και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και από τις δύο μεριές. Βάζουμε το πιπέρι και στις δύο μεριές. Κάνουμε ένα μικρό μασάζ στην μπριζόλα για να απελευθερώσουν τα αρώματα και την γεύση τα μπαχαρικά μας. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά, σε δυνατή φωτιά.

Αφού κάψει βάζουμε την μοσχαρίσια  μπριζόλα στο αντικολλητικό τηγάνι και την ψήνουμε από κάθε πλευρά για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια παίρνουμε το βούτυρο και αλείφουμε την κάθε πλευρά της μπριζόλας καθώς ψήνεται. Κόβουμε την σκελίδα σκόρδου και αλείφουμε και με την σκελίδα σκόρδου την κάθε πλευρά ενώ ψήνεται.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και ψήνουμε για άλλα 6 λεπτά συνολικά γυρνώντας κάθε λεπτό την μπριζόλα. Την γαρνίρουμε και πάλι με το βούτυρο όπως κάναμε την πρώτη φορά. Και ακολουθούμε και πάλι την ίδια διαδικασία με το σκόρδο.

Αφού πάρει ένα ωραίο χρώμα την βγάζουμε σε ένα πιάτο και την αφήνουμε για 5 λεπτά έτσι ώστε να τραβήξει όλα τα ζουμιά της. Σερβίρουμε.

Tips για την μοσχαρίσια  μπριζόλα

Μεγάλο ρόλο στο ψήσιμο παίζει και το πάχος της μπριζόλας. Μπορούμε να ψήσουμε την μπριζόλα λιγότερα ή περισσότερα λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένη την θέλουμε.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Μοσχαρίσια_ μπριζόλα_στο _τηγάνι_

μπριζόλα_Μοσχαρισια Μοσχαρισια _μπριζόλα_κομμενη_

Την συνταγή την είδαμε από τον φίλο μας Dimitris Michailidis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close