Γιάννης Ευαγγελίδης : Δείτε πως είναι σήμερα ο επικός  αρχηγός της Αστυνομίας του  «Καλημέρα Ζωή»

Μην μου πείτε πως δεν θυμάστε τον θρυλικό αρχηγό της Αστυνομίας του «Καλημέρα Ζωή» γιατί δεν θα σας πιστέψω. Ο ηθοποιός  Γιάννης Ευαγγελίδης  ενσάρκωσε καλύτερα από κάθε άλλον τον αρχηγό της Αστυνομίας στην σειρά Του Νίκου Φώσκολου Καλημέρα ζωή .

Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ηθοποιών της γενιάς του, με πλήθος τηλεοπτικών επιτυχιών στο ενεργητικό του.

Ο λόγος για τον Γιάννη Ευαγγελίδη. Γεννήθηκε το 1936 και ξεκίνησε την πορεία του ως ηθοποιός το καλοκαίρι του 1964 στο Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Ιούλιος Καίσαρ).

Οι πρώτες του συμμετοχές στην τηλεόραση ήταν στις σειρές «Παράξενος ταξιδιώτης», «Στησιχόρου ’73», «Μαρίνα Αυγέρη» και «Οι δίκαιοι». Ακολούθησαν οι «Ένοχοι», ο «Μεθοριακός σταθμός», ο «Δρόμος» και το «Λούνα Παρκ».

Δείτε επίσης : Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος μιλά για το θάνατο του Διακοσάββα τον Σαράντο

Γιάννης Ευαγγελίδης : Δείτε πως είναι σήμερα ο επικός αρχηγός της Αστυνομίας του «Καλημέρα Ζωή»

 

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες «Ερωτική συμφωνία» το 1972 και «Γυναίκες στα όπλα» το 1979.

Από το 1994 μέχρι το 2003 είχε τον ρόλο του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Χρυσολωρά στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα ζωή».

Επίσης, έχει παίξει στις σειρές «Τρεις και ο… κούκος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Οι κουτσομπόλες», «Οικογένεια – Οικογένεια Καζίνο», «Το κλειδί», «Το τίμημα», «Τα στραβά κι ανάποδα», «Η Καλή Πεθερά», «Εμείς κι Εμείς», «Ελλάς το μεγαλείο σου», «Μαρία η άσχημη», «Χαρά Αγνοείται», «Η Πολυκατοικία».

Στην προσωπική του ζωή υπήρξε παντρεμένος για δέκα χρόνια με την -επίσης ηθοποιό- Βίλμα Τσακίρη.

Σε συνέντευξή του έχει μιλήσει για το διαζύγιό του, υπογραμμίζοντας: «Στην προσωπική μου ζωή δεν στάθηκα ευτυχής. Όταν είσαι παντρεμένος με μια ηθοποιό, πάντα υπάρχει μια επαγγελματική αντιζηλία, ασυμφωνία χαρακτήρων, τα οποία εξαρτώνται και από τους δύο. Το αντιμετώπισα, πλήρωσα τα σφάλματα μου, αλλά και τα σφάλματα για λογαριασμό άλλων, κέρδισα έναν αγώνα».

Δείτε επίσης : Σασμός: Η Σοφία υπνωτίζει τον Αντώνη για να θυμηθεί

Γιάννης Ευαγγελίδης : Δείτε πως είναι σήμερα ο επικός αρχηγός της Αστυνομίας του «Καλημέρα Ζωή»

Επίσης, αναφορικά με τον λόγο που δεν αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί, έχει πει: «Δεν χρειαζόταν να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, όχι. Δεν είχα τη μανία αυτή. Όταν χώρισα, η κόρη μου ήταν 8 χρονών και ο γιος μου 6. Χρειαζόταν ένας αγώνας για να μεγαλώσουν τα παιδιά, δεν ήταν προτεραιότητα να φτιάξω τη δική μου ζωή, να δημιουργήσω μία άλλη οικογένεια. Δεν το θέλησα. Δεν μου αρνήθηκε η ζωή να ζήσω καλά. Έζησα μια χαρά και μετά το χωρισμό μου, μέχρι σήμερα».

Σήμερα, ο Γιάννης Ευαγγελίδης είναι 87 ετών και έχει κλείσει 61 χρόνια ατελείωτης παρουσίας στην υποκριτική σύμφωνα με το in.gr .

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media. Στις αναρτήσεις του στo Facebook αναφέρεται συχνά στα πολιτικά τεκταινόμενα και θυμάται στιγμές από την καριέρα του.

Μία από αυτές ήταν αφιερωμένη και στον ρόλο του στην «Καλημέρα Ζωή»:

«Πριν από 22 χρόνια! Και τι να πρωτοθυμηθείς και τι να πρωτοπείς! Φίλοι που φύγανε κι αφήσανε ένα κόμπο στην καρδιά. Απλά αναφέρω ότι η νέα γενιά των αστυνομικών, το ‘χανε πάρει τότε πολύ στα σοβαρά! Πολλές φορές τους εύρισκα με το 100 κάτω από το στούντιο του Αντένα στη Συγγρού (στο Διογένης Παλλάς) για να μου υποδείξουν λεπτομέρειες που ξεπερνούσαν τον κανονισμό. Π.χ, όταν ο Θεοχάρης, ο Γιώργος Βασιλείου (α, ρε Γιώργο) παρουσιαζότανε μπροστά μου με ξεκούμπωτο αμπέχονο και με ξεκούμπωτες μανσέτες.

Δείτε επίσης : Ο Παράδεισος των Κυριών: Αυτό είναι το τέλος της σειράς με την είσοδο του Δημήτρη

Γιάννης Ευαγγελίδης : Δείτε πως είναι σήμερα ο επικός αρχηγός της Αστυνομίας του «Καλημέρα Ζωή»

 

Ή όταν εγώ κατσάδιαζα κάποιον ανώτερο, βαθμοφόρο, παρουσία κατώτερου αστυνομικού! Δεν επιτρέπεται, αυτό, μου τόνιζαν! Πάντως εκείνο που πολλές φορές μου έλεγαν με χιούμορ: «Εσένα θέλαμε να έχουμε αρχηγό…»!!! Και δεν μου έκοβαν κλήσεις. Δεν ήμουν άλλωστε ο καθ’ έξιν παραβάτης κι εκείνα ήτανε παιδεία σε ηλικία με εμένα».

Η ανάρτησή του

Δείτε φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο ίδιος

Γιάννης Ευαγγελίδης : Δείτε πως είναι σήμερα ο επικός αρχηγός της Αστυνομίας του «Καλημέρα Ζωή»

Γιάννης Ευαγγελίδης : Δείτε πως είναι σήμερα ο επικός αρχηγός της Αστυνομίας του «Καλημέρα Ζωή»

Close