8 -τρόποι- για- να- φύγει- το -πρήξιμο -από- το-

8 τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο. Ξυπνάτε κάθε πρωί με πρησμένο πρόσωπο; Αυτά πρέπει να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε.

Πολλές φορές ξυπνάμε με πρησμένο πρόσωπο τα πρωινά. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που υποχωρεί μετά από λίγα λεπτά. Το πρήξιμο είναι συνήθως σε φυσιολογικά επίπεδα. Όμως υπάρχουν και άνθρωποι που ξυπνούν με πρησμένο πρόσωπο και το πρήξιμο δεν υποχωρεί εύκολα.

Μάλιστα το πρήξιμο είναι τόσο έντονο που ο άνθρωπος που το βλέπει στον εαυτό του αναγνωρίζει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Όταν ξυπνάτε με τέτοιο έντονο πρήξιμο στο πρόσωπό σας σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε την ρουτίνα σας έτσι ώστε να προσέξετε λίγο παραπάνω το σώμα σας. Όμως έχει να κάνει και με λειτουργίες των οργάνων.

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας 8 τρόπους να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στο πρόσωπό σας και όλες τις απαραίτητες συμβουλές. Φυσικά θα πρέπει εκτός από τις συμβουλές μας ίσως να πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο: Κάντε λεμφικό μασάζ 3 λεπτών.

Για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο χρειάζεστε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό μασάζ για να χειριστείτε τη ροή του αίματος σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική:

Σταυρώστε τα χέρια σας, όπως φαίνεται στην εικόνα. Βάλτε 2 δάχτυλα και στις δύο πλευρές της αρχής του λαιμού. Ξεκινήστε να κάνετε μασάζ προς τα κάτω περνώντας τα δάχτυλά σας προς τα κάτω στον λαιμό σας. Εφαρμόστε λίγη πίεση. Επαναλάβετε 10 φορές.

Δείτε ακόμα 7 μυστικά των γυναικών της Ινδονησίας που τις βοηθούν να γερνούν αργά

Τώρα μετακινήστε τα δάχτυλά σας στη μέση του λαιμού σας. Αρχίστε να σύρετε ξανά προς τα κάτω. Επαναλάβετε 10 φορές. Βάλτε 2 δάχτυλα από τα δύο χέρια μέχρι τη μέση του στήθους σας. Ξεκινήστε να σύρετε τα δάχτυλά σας στο πλάι στο στήθος σας. Επαναλάβετε 10 φορές.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο :Χρησιμοποιήστε κρέμα βιταμίνης Κ.

Η βιταμίνη Κ χρησιμοποιείται κυρίως για φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Βοηθά στην επούλωση του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και ελαχιστοποιεί το πρήξιμο. Γι’ αυτό μπορείτε συχνά να βρείτε βιταμίνη Κ σε κρέμες κάτω από τα μάτια.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο: Καταναλώστε κάλιο και νάτριο.

Τα νεφρά μας διατηρούν μια σωστή ισορροπία μεταξύ του νατρίου, του καλίου και του νερού στο σώμα. Όταν προσλαμβάνουμε πολύ νάτριο, το σώμα προσπαθεί να το εξισορροπήσει συγκρατώντας νερό και αρχίζουμε να φαινόμαστε φουσκωμένοι.

Δείτε ακόμα Οι δερματολόγοι μοιράζονται συμβουλές για τη μείωση της κυτταρίτιδας

Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο όποτε τρώτε αλμυρό φαγητό για να διατηρήσετε μια καλή ισορροπία.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Tρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο: Μην πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους.

Οι ειδικοί συνιστούν να πλένετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό στον νεροχύτη του μπάνιου σας για να μειώσετε το πρήξιμο. Αποφύγετε να πλένετε το πρόσωπό σας με το υπόλοιπο σώμα στο ντους.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο: Μην κάνετε ντους με καυτό νερό.

Ένα ζεστό ντους μπορεί να αυξήσει την παροχή υγρών και αίματος στο πρόσωπο. Αυτό κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ζεστό και φουσκωμένο. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε υψηλές θερμοκρασίες, απλώς ολοκληρώστε το μπάνιο σας ραντίζοντας κρύο νερό στο πρόσωπό σας.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο: Ρυθμίστε τα οιστρογόνα.

Υπάρχουν κάποια σημάδια ανισορροπίας οιστρογόνων στο σώμα σας. Περιλαμβάνουν ορισμένα οπτικά συμπτώματα:

Υπερμελάγχρωση του δέρματος
Ένα πρησμένο πρόσωπο
Μωβ ραγάδες

Ελέγξτε τα επίπεδα των ορμονών σας για να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο : Ελέγξτε την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το πρόσωπό σας φαίνεται πρησμένο είναι μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες. Όταν το σώμα σας έχει έλλειψη πρωτεΐνης, το υγρό μέσα στα αιμοφόρα αγγεία σας μπορεί να διαρρεύσει στα κύτταρά σας, επομένως κρατήστε τη διατροφή σας επίσης ισορροπημένη.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

Τρόποι για να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπο :Ελέγξτε την κατάσταση του θυρεοειδούς σας.

Ένα πρησμένο πρόσωπο μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Άλλα συμπτώματα αυτής της πάθησης είναι η κούραση, η αύξηση βάρους και η δυσκοιλιότητα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις.

8-τρόποι-να-αντιμετωπίσετε-το-πρησμένο πρόσωπο-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close