Απαλλαγείτε από τους μύκητες των ποδιών με πέντε απλούς τρόπους
 

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες είναι η προσβολή των νυχιών των ποδιών από τους μύκητες, ενώ οι ονυχομυκητιάσεις αποτελούν το 30% των περιπτώσεων προσβολής από μύκητες στην επιφάνεια του δέρματος…

Για νύχια χωρίς μύκητες, μπορείτε να ακολουθήσετε, όπως αναφέρει το οnmed.gr, τα παρακάτω βήματα:

Κρατήστε μακριά την υγρασία
Η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων. Φροντίστε να στεγνώνετε καλά τα πόδια σας, ειδικά μεταξύ των δακτύλων. Να φοράτε κάθε μέρα καθαρές κάλτσες, κατά προτίμηση βαμβακερές.

Αφήστε τα πόδια σας να αναπνέουν
Να αερίζετε καλά τα παπούτσια σας πριν τα ξαναφορέσετε, Τα κακώς αεριζόμενα παπούτσια, όπως τα αθλητικά, φορέστε τα για όσο το δυνατόν συντομότερο διάστημα.

Αποφύγετε την πίεση και την τριβή
Μην φοράτε στενά παπούτσια γιατί μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες ή πληγές, μέσω των οποίων μπορούν να εμφανιστούν οι μύκητες.

Σχολαστική υγιεινή
Πλένετε τα πόδια σας καθημερινά με νερό. Το πολύ σαπούνι δεν είναι υγιεινό για το δέρμα σας. Εάν πλένετε τα πόδια σας με σαπούνι, επιλέξτε ένα ουδέτερο σαπούνι που δεν αυξάνει την οξύτητα του δέρματος σας. Ξεπλένετε τα πόδια σας καλά μετά το πλύσιμο, έτσι ώστε να μην παραμένει υπόλειμμα σαπουνιού.

Μην περπατάτε ξυπόλητοι
Να φοράτε παντόφλες και να αποφεύγετε χώρους όπου περπατούν άνθρωποι χωρίς παπούτσια. Να χρησιμοποιείτε πάντα τη δική σας πετσέτα για να στεγνώσετε το δέρμα σας. Εάν είχατε παλαιότερα μύκητες στα πόδια, χρησιμοποιείτε στα παπούτσια και τις κάλτσες σας ειδική πούδρα εναντίον των μυκήτων.

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close