Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Δυστυχώς είναι αλήθεια πως την τελευταία περίοδο, οι περισσότεροι ίσως από μας έχουμε πάρει μερικά παραπάνω κιλά λόγω της κατάστασης. Άλλωστε, όλη μέρα στο σπίτι τι μπορείς να κάνεις πέρα από το να βλέπεις ταινίες και σειρές και να τρως;

Το Καλοκαίρι όμως πλησιάζει κι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε να ανοίξουν τα γυμναστήρια, για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Παράλληλα όμως μπορεί να μην έχουμε την οικονομική δυνατότητα για γυμναστήρια, και έτσι να ψάχνουμε λύσεις για γυμναστική από το σπίτι.

Για καλή μας τύχη, η ύπαιθρος μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σε αυτό. Υπάρχουν βέβαια και γυμναστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, όμως μετά από τόσες μέρες εγκλεισμού, νομίζουμε ότι δεν θέλετε να δείτε το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια λίστα, με τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο! Είναι απλές, οικονομικές και σίγουρα πολύ ευχάριστες. Επίσης, θα λειτουργήσουν πολύ θετικά στην ψυχολογία σας, αφού στο γυμναστήριο δεν έχετε την δυνατότητα να χαζεύετε τα δέντρα και τα λουλούδια την ώρα της γυμναστικής.

Διαβάστε παρακάτω τις εναλλακτικές γυμναστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα θέλετε να ξανά πάτε στο γυμναστήριο:

Τζόκινγκ

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: pforpelion.gr

Είναι η πιο γνωστή μορφή άθλησης στην ύπαιθρο. Χάνεις αρκετά κιλά και γυμνάζεις όλο σου το σώμα, χαζεύοντας την φύση, την θάλασσα, τα λουλούδια. Πολλοί επιλεγούν να ακούν μουσική κατά τη διάρκεια, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ακίνδυνο όντας σε εξωτερικό χώρο!

Όπως και να ‘χει 30 λεπτά χαλαρού τρεξίματος την ημέρα, κρατούν την ψυχολογία σε πολύ καλά επίπεδα, αφού διοχετεύεις την νευρικότητα και το άγχος σου κάπου παραγωγικά, γυμνάζεσαι αποτελεσματικά και χάνεις κιλά.

Περπάτημα

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: runnfun.gr

Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις για να χάσεις κιλά. Το γρήγορο περπάτημα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το τζόκινγκ μόνο που στο τρέξιμο, μπορεί να δεις διαφορά στο σώμα σου πολύ πιο γρήγορα. Δεν κάνουν όμως όλοι οι άνθρωποι για τα ίδια πράγματα και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα επειδή δεν έχεις αντοχές στο τρέξιμο.

Άλλωστε, αν δεν έχεις γυμναστεί ιδιαίτερα στη ζωή σου, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι πρέπει να ξεκινήσεις με γρήγορο περπάτημα και μετά από τουλάχιστον 2 μήνες να προσπαθήσεις να τρέξεις. Οπότε, πάρε μια φίλη ή έναν φίλο και περπατήστε γρήγορα στο αγαπημένο σας πάρκο.

Αν έχετε την εναλλακτική της παραλίας, προτιμήστε αυτό. Η θάλασσα, λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχολογία μας και το γεγονός ότι οι ακρογιαλιές της περπατιούνται λίγο πιο δύσκολα, έχει ως αποτέλεσμα να γυμναζόμαστε περισσότερο.

Σκοινάκι

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: ipop.gr

Το σκοινάκι είναι ένα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι, που όταν το παίζαμε σαν παιδιά δεν ξέραμε πόσο καλό κάνει στο κάψιμο του λίπους και στο γύμνασμα όλου μας του σώματος. 100 σκοινάκια την ημέρα γυμνάζουν το σώμα πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι μια ώρα τρεξίματος!

Είναι ευχάριστο, μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά με παιχνίδια σε πολύ χαμηλές τιμές και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Επίσης έχει την τάση να γυμνάζει παράλληλα χέρια και πόδια! Σίγουρα θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Γυμνάστε τις γάμπες σας πάνω σε ένα…πεζούλι.

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: ifitnessbook.com

Μια πολύ απλή μορφή άσκησης που όμως έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα. Ανεβείτε πάνω σε ένα πεζούλι ή ένα σκαλί και σταθείτε με τις μύτες των ποδιών σας στην άκρη του. Ξεκινήστε λοιπόν με αργές και απαλές κινήσεις να ανεβοκατεβαίνετε στις μύτες των ποδιών σας.

Είναι μια άσκηση που γυμνάζει πολύ αποτελεσματικά τις γάμπες σας. Τρία 15αρια την ημέρα αρκούν. Κάντε διαλείμματα, γιατί οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι την πρώτη φορά, μπορεί να σας φανεί πολύ…κουραστική!

Ποδήλατο!

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: shape.gr

Η πιο ευχάριστη μορφή γυμναστικής είναι το ποδήλατο. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με το άψυχο ποδήλατο των γυμναστηρίων. Πάρτε την αγαπημένη σας παρέα ή αποφασίστε να πάρετε το ποδήλατο σας και να πάτε μόνος μια βόλτα. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος και θα γυμναστείτε με τις ώρες, χωρίς να το καταλάβετε!

Φέρτε το γυμναστήριο στην…ύπαιθρο!

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: zinapost.gr

Αν ασχολείστε χρόνια με την γυμναστική σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας μερικά αντικείμενα άθλησης που μεταφέρονται εύκολα και σας γυμνάζουν αρκετά. Ένα τέτοιο αντικείμενο είναι και η μπάλα άθλησης. Πάρτε λοιπόν την μπάλα άθλησης στο πάρκο της γειτονιάς σας και κάντε ο,τι ακριβώς κάνατε και στο σπίτι με θεά…τα λουλούδια!

Επισκεφθείτε τα δημόσια υπαίθρια γυμναστήρια!

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ύπαιθρο όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά

Photo via: patrasevents.gr

Τα τελευταία χρόνια πολλοί δήμοι της Ελλάδος έχουν εγκαταστήσει δημόσια υπαίθρια γυμναστήρια. Εκεί, μπορείς να βρεις όλα τα βασικά όργανα γυμναστικής, τα οποία έχουν και στα γυμναστήρια. Είναι δωρεάν και με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσεις αν υπάρχει ένα τέτοιο πάρκο και στη γειτονιά σου!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close