Σωματικό λίπος : Πως θα φύγει από το σώμα _

Το Σωματικό λίπος και Πως θα φύγει από το σώμα μας! Πως θα πέσει το ποσοστό λίπους στο σώμα και γιατί δεν φτάνει μόνο η δίαιτα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι για να χάσουν λίπος αρκεί μόνο να χάσουν κιλά. Πολλές φορές όμως βλέπουμε την ζυγαριά μας να κατεβαίνει, χωρίς απαραίτητα να κατεβαίνουν και τα ποσοστά λίπους στο σώμα.

Δυστυχώς υπάρχει περίπτωση να χάσουμε πολλά κιλά και να μην είναι όλα αυτά τα κιλά λίπος. Θα μπορούσαν αυτά τα κιλά να είναι μυϊκή μάζα ή υγρά. Όταν όμως ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής δεν έχουμε ως στόχο να χάσουμε την μυϊκή μας μάζα και τα υγρά του σώματος, που φυσικά του είναι απαραίτητα.

Έχουμε ως στόχο να χάσουμε το περιττό λίπος, που προκαλεί προβλήματα υγείας. Όμως το να χάσεις το περιττό λίπος δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν λοιπόν μερικά πράγματα που ισχύουν σχετικά με το σωματικό λίπος κι εμείς θα σας τα αναλύσουμε στο σημερινό άρθρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Το σωματικό λίπος δεν απομακρύνεται αποκλειστικά από την τουαλέτα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αν πίνουν πολύ νερό, είναι το μόνο που χρειάζεται για να απομακρύνουν το σωματικό τους λίπος. Το νερό γίνεται ούρα ή και κόπρανα και μέσω της τουαλέτας φεύγει και το σωματικό λίπος. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες όμως, από τα 10 κιλά λίπους που μπορεί να χάσουμε, μόνο το 1μιση κιλό θα φύγει μέσω της τουαλέτας.

Σωματικό_ λίπος_ Πως_ θα φύγει_ από το σώμα_

Το λίπος δεν μετατρέπεται σε ενέργεια

Σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια. Αυτή η αντίληψη όμως είναι λάθος. Η ενέργεια στο σώμα είναι σταθερή και δεν αλλάζει ανάλογα με το λίπος που διαθέτουμε. Σίγουρα τα φυσιολογικά επίπεδα του λίπους στο σώμα είναι απαραίτητα, όμως για άλλους λόγους.

Σωματικό λίπος_

Η αναπνοή βοηθά στην απώλεια σωματικού λίπους

Σίγουρα δεν μπορούμε αποκλειστικά μέσω της αναπνοής να απομακρύνουμε το σωματικό λίπος. Όμως όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, το 84% αυτών που εκπνέουμε είναι λίπος. Οπότε η αναπνοή από μόνη της, βοηθάει το σώμα να αποβάλλει το σωματικό λίπος, σε συνδυασμό με την διατροφή και την γυμναστική.

Η αναπνοή_ βοηθά στην απώλεια_ σωματικού λίπους_

Για να χάσετε λίπος πρέπει να τρώτε λιγότερο και να γυμνάζεστε περισσότερο

Η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τα δύο λίτρα την ημέρα νερού, είναι τα συστατικά της επιτυχίας αν θέλετε να χάσετε το περιττό λίπος.

Είναι τρόποι επιστημονικά αποδεδειγμένοι ότι απομακρύνουν αποτελεσματικά και με έναν υγιή τρόπο το περιττό λίπος. Διαβάστε όμως και ποια πράγματα απαγορεύεται να κάνουμε στην γυμναστική, εδώ.

Σωματικό λίπος _ Πως θα φύγει από το σώμα_

Bonus: Έχω φτάσει 65 κιλά κι όμως ακόμη δείχνω υπέρβαρη

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει αρκετούς ανθρώπους. Φτάνουν στο φυσιολογικό τους βάρος για το σώμα τους και παρόλα αυτά στον καθρέφτη δείχνουν ακόμη υπέρβαροι. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, μπορεί να έχασες 25 κιλά όμως δεν έχασες 25 κιλά λίπους.

Αυτό σημαίνει ότι έχεις χάσει μυϊκή μάζα ή υγρά ή και τα δύο όμως το λίπος παραμένει. Κι όσο το σώμα σου έχει λίπος, θα δείχνει υπέρβαρο είτε είσαι 87 κιλά είτε 60. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ τους λόγους που ενώ κάνετε γυμναστική οι κοιλιακοί σας δεν φαίνονται.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close