τι_λάθος_κάνετε_στην_γυμναστική_και_δεν_βλέπετε_six pack_

Γιατί ενώ προπονούμε δεν φαίνονται οι κοιλιακοί μου ; Μπορεί να εκμεταλλευτήκατε την καραντίνα για να φτιάξετε το σώμα των ονείρων σας. Επειδή τα γυμναστήρια και οι γυμναστές δεν εργάζονται αυτόν τον καιρό, είναι απόλυτα λογικό, να εμπιστευτήκατε βίντεο στο Youtube ή εφαρμογές στο κινητό.

Και παρόλο που τηρείτε την διατροφή σας κατά γράμμα και κάνετε σκληρή προπόνηση, ακόμη δεν έχετε δει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κοιλιά. Οι κοιλιακοί αρέσουν σε άντρες αλλά και σε γυναίκες και πολλοί άνθρωποι θέλουν να στεγνώσουν πλήρως την κοιλιά τους για να τους αποκτήσουν

Δείτε ακόμα 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε πριν την γυμναστική

Βλέπετε όμως ότι παρά την σκληρή προπόνηση και την ισορροπημένη διατροφή κάτι δεν πάει σωστά σχετικά με τον στόχο σας. Τι λάθος κάνατε και δεν βλέπετε κοιλιακούς Θα μοιραστούμε μαζί σας κάποια από τα πιθανά λάθη στο παρακάτω άρθρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι ασκήσεις της κοιλιάς δεν θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι εάν θέλετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά, πρέπει να κάνετε ασκήσεις για την κοιλιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν έχει νόημα να στοχεύσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας για να να κάψετε το  λίπος εκείνης της περιοχής.

Το σώμα μας μπορεί να καίει λίπος σε όλα τα πιθανά σημεία ακόμη κι αν κάνουμε συγκεκριμένες ασκήσεις, γιατί το που και με ποιον τρόπο θα κάψει το λίπος, διαφέρει ανάλογα το σώμα που έχουμε και τον τρόπο λειτουργίας του και όχι με βάση την άσκηση που επιλέξαμε.

Γιατί_ ενώ _προπονούμε _δεν φαίνονται_ οι κοιλιακοί μου_

Η άσκηση από μόνη της δεν θα σας δώσει ορατούς κοιλιακούς.

Αν δεν τρώτε υγιεινά οι κοιλιακοί και η γυμναστική γενικότερα δε θα σας σώσουν. Μπορεί οι ασκήσεις να δημιουργήσουν κοιλιακούς όμως οι κοιλιακοί δε θα γίνουν ποτέ ορατοί αν εξαιτίας της διατροφής, ένα παχύ στρώμα λίπους τους καλύπτει. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνδυάζετε άσκηση και διατροφή.

τι_λάθος_κάνετε_στην_γυμναστική_και_δεν_βλέπετε_ κοιλιακούς_

Αυτό που τρώτε είναι σημαντικό για να φαίνονται οι κοιλιακοί.

Πρέπει η διατροφή σας να είναι υγιεινή  αν θέλετε να χάσετε λίπος. Να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς για να αποφεύγετε την κατακράτηση, γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών όπως και γενικότερα χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γιατί δεν φαίνονται οι κοιλιακοί_

Αν δεν να κάνετε συχνά γεύματα δεν φαίνονται οι κοιλιακοί

Εκτός από την ποιότητα και την ποσότητα των τροφίμων, το πόσο συχνά τρώτε μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Μελέτες δείχνουν ότι τα υπέρβαρα άτομα τρώνε λιγότερο συχνά από τα άτομα που είναι σε θέση να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος,

Πρέπει να κάνετε τέσσερα γεύματα την ημέρα. Έρευνα δείχνει επίσης ότι είναι καλύτερο να τρώτε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, επειδή βοηθά στον έλεγχο της όρεξης και σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.

Η συχνή κατανάλωση φαγητού γενικά, μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την πείνα και να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής. Όταν πεινάτε πολύ, έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιλέξετε ανθυγιεινά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Επιπλέον, όταν έχετε περισσότερα γεύματα, υπάρχει περισσότερές πιθανότητες να επιλέξετε κάτι υγιεινό κάθε φορά που αποφασίζετε τι να φάτε.

Γιατί δεν φαίνονται οι κοιλιακοί_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close