Πιείτε αυτά τα ροφήματα κάθε βράδυ, χάστε λίπος και αποτοξινώστε το συκώτι σας

Το συκώτι είναι  το «φίλτρο» του οργανισμού μας το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα. Είναι λοιπόν σημαντικό να το καθαρίζουμε  από τις συσσωρευμένες τοξίνες σ συχνά.

Ο  τρόπος είναι η αποτοξίνωση που θα βοηθήσει όχι μόνο στην καλύτερη λειτουργεία του συκωτιού μας αλλά και στο δέρμα , έτσι ένα σπάρο δυο τριγώνια.

Τώρα θα αναρωτιέσαι πως μπορώ να καθαρίσω το συκώτι μου  φυσικά;

Υπάρχουν βραδινά ροφήματα τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του συκωτιού σας. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM), το συκώτι, το οποίο είναι το κύριο όργανο  αποτοξίνωσης, λειτουργεί αποτελεσματικά μεταξύ 1 π.μ. και 3π.μ.

Υπάρχουν ορισμένα ροφήματα που μπορείτε να πίνετε κάθε βράδυ τα οποία μπορούν να αποτοξινώσουν το συκώτι σας αλλά και να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος!

Ήπαρ και αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση γίνεται καλύτερα όταν κοιμάστε καθώς τότε το σώμα αρχίζει να ανοικοδομεί και να αναγεννά τους ιστούς του. Όπως ήδη αναφέρθηκε, σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, το ήπαρ είναι πιο αποτελεσματικό μεταξύ 1 π.μ και 3 π.μ.

Επομένως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υφίστανται οι συνθήκες για την αποτελεσματική αποτοξίνωση. Μία από τις απαιτήσεις για σωστή αποτοξίνωση είναι να έχετε κοιμηθεί μέχρι την ώρα που το συκώτι σας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Μια άλλη απαίτηση είναι να μην χάνετε από κάπου αίμα και να παίρνετε αρκετά υγρά κατά τη διαδικασία αποτοξίνωσης, έτσι ώστε το σώμα να μην είναι υπερφορτωμένο με επιβλαβείς ουσίες που τείνουν να απελευθερώνονται κατά την αποτοξίνωση.

Η σωστή αποτοξίνωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έναν υγιή μεταβολισμό, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε ένα φορτίο χαμηλών τοξινών αλλά και σε ταχύτερη καύση λίπους για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους.

8 ροφήματα που μπορείτε να πίνετε το βράδυ για την αποτοξίνωση του ήπατος και τη καύση του λίπους

Τα παρακάτω είναι μια ποικιλία από τσάι και ροφήματα που μπορείτε να πίνετε το βράδυ όπου οι μελέτες λένε οτι μπορούν να σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να έχετε καλύτερη ηπατική λειτουργία .

Τσάι χαμομήλι

Το τσάι χαμομηλιού είναι ένα από τα βραδινά ροφήματα με εξαιρετική λειτουργία. Είναι ελαφρώς πικρό λόγω του περιεχομένου των σεσκιτερπενλακτονών που βοηθούν το συκώτι να προετοιμάσει τις οδούς αποτοξίνωσης.

Το χαμομήλι θεωρείται επίσης ότι έχει νευρική δράση στο σώμα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει τα νεύρα βοηθώντας σας να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Τέλος, αυτό το βότανο έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που βοηθούν περαιτέρω το σώμα στη θεραπεία των τοξινών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα.

Δείτε ακόμη: Προσθέστε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα στα ροφήματα σας και πείτε αντίο για πάντα στον πόνο των αρθρώσεων!

Νερό με λεμόνι

Το ζεστό νερό με λεμόνι είναι ένα από τα ροφήματα που συνιστώνται συνήθως να πίνονται όλη την ημέρα είτε με συμπίεση φρέσκου λεμονιού μέσα στο νερό είτε με τη κοπή λεμονιών και προσθήκη τους σε μια κανάτα με νερό.

Εάν προετοιμάζετε το νερό με τον τελευταίο τρόπο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε βιολογικά λεμόνια για να αποφύγετε την έκθεση σε παρασιτοκτόνα. Τη νύχτα, το λεμόνι βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα. Το νερό με λεμόνι λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ζεστό. Να θυμάστε ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία των οργάνων

 

Κινέζικος χουρμάς ή τζιτζιφιά, ή μοσχοιτιά

Είναι ένα κινέζικο βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση και την καύση του λίπους. Βοηθά επίσης να ηρεμήσει το μυαλό, βοηθά στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, η οποία απαιτείται για την σωστή λειτουργία του ήπατος.

Αυτό το βότανο ενισχύει επίσης το σπλήνα-πάγκρεας που στην κινεζική ιατρική μπορεί να επηρεαστεί από ένα υπερφορτωμένο συκώτι το οποίο οδηγεί σε κακή πέψη των τροφών.

Σπόροι λωτού

Αυτό είναι ένα άλλο βότανο (Lian Zi είναι το κινεζικό όνομα) το οποίο είναι πολύ ωφέλιμο. Αυτό το βότανο είναι χρήσιμο αν το άγχος της ημέρας και τα προβλήματα σας απασχολούν και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Βοηθά στο να ηρεμήσει το μυαλό και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και αν έχετε ταχυκαρδία. Μπορείτε να προσθέσετε λεβάντα επίσης σε αυτό το ρόφημα η οποία θα μειώσει περαιτέρω το άγχος και θα καταπραΰνει τα νεύρα.

Δείτε ακόμη: Αυτό θα συμβεί αν αντικαταστήσετε το καφέ, τα αναψυκτικά, αλκοόλ και όλα τα άλλα ροφήματα με το νερό

Τσάι με τριαντάφυλλα

Το τριαντάφυλλο είναι ένα θαυμάσιο βότανο που είναι στενά συνδεδεμένο με τον μεσημβρινό μας που συνδέεται με τα συναισθήματά μας. Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο το τριαντάφυλλο είναι ακόμα το σύμβολο της αγάπης με την πάροδο του χρόνου.

Το τριαντάφυλλο είναι πολύ χρήσιμο για την εξασφάλιση της σωστής ροής της ηπατικής ενέργειας, καθώς η ανεπαρκής ροή του Qi (ή της ενέργειας) μπορεί να οδηγήσει σε καταθλιπτικές καταστάσεις.

Η ανακούφιση των καταθλιπτικών καταστάσεων είναι απαραίτητη για καλό ύπνο, καθώς οι κακές σκέψεις οδηγούν στην κατανάλωση περισσότερου αίματος που απαιτείται ακριβώς για μια καλή αποτοξίνωση.

Το τσάι με τριαντάφυλλα βοηθά επίσης την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα μέσω των στυπτικών ιδιοτήτων του, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε τανίνες, η οποία και πάλι συμβάλλει στην εξάλειψη των τοξινών, διασφαλίζοντας μια καλή ροή μέσω των οργάνων αποτοξίνωσης.

Δείτε ακόμη: Η θαυματουργή δίαιτα αποτοξίνωσης που αφαιρεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σε μόλις 48 ώρες!

Τσάι μέντας

Η μέντα είναι ένα πολύ χρήσιμο βότανο που βοηθά σε πολλές σημαντικές λειτουργίες, ειδικά αν είχατε ένα ”γεμάτο” γεύμα το βράδυ καθώς βοηθάει την πεπτική διαδικασία μέσω των μεγάλων ποσοτήτων αιθέριου ελαίου όπως η μενθόλη και ιασμόνη.

Η μέντα ξεπερνά τη στασιμότητα των τροφίμων ως σύμπτωμα υπερκατανάλωσης που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές ύπνου. Δεδομένου ότι το συκώτι εμπλέκεται επίσης σε αυτή την πεπτική διαδικασία, το ρόφημα μέντας μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ με τις πεπτικές λειτουργίες και τις λειτουργίες αποτοξίνωσης.

Τσάι βρώμης

Οι νιφάδες και οι σπόροι βρώμης δημιουργούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό τσάι. Αυτό το τσάι βρώμης περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών, ανόργανων συστατικών και ακόμη και πρωτεϊνών τα οποία είναι χρήσιμα για την αποτοξίνωση του ήπατος της Φάσης Ι και Φάσης ΙΙ, καθώς πολλές θρεπτικές ουσίες καταναλώνονται σε αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, η βρώμη είναι ένα άλλο βότανο που βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό και να εξισορροπήσει τα συναισθήματά μας.

Τσάι από τα αποξηραμένα μούρα Σχισάνδρα

Αυτά τα μούρα, όταν εγχυθούν σε ζεστό νερό, δημιουργούν ένα υπέροχο τσάι φρουτώδες που μπορεί εύκολα να προστατεύσει το συκώτι από πολλά ”ενδιάμεσα” που δημιουργούνται μέσω των οδών αποτοξίνωσης.

Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν τις σημαντικές ηπατοπροστατευτικές ικανότητες των συστατικών των μούρων σχισάνδρα  λόγω της περιεκτικότητά τους σε λιγνάνη.

Εκτός από τις προστατευτικές λειτουργίες του, τα μούρα σχισάνδρα βοηθούν την πλήρη λειτουργία των σωματικών διαδικασιών με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να αυξάνουν ή να μειώνουν τις οδούς εκτός του κανονικού εύρους.

Μεγάλες ποσότητες νερού για τη διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος και για την απώλεια λίπους

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε με την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους είναι ότι απαιτεί μεγάλες ποσότητες υγρών. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να βοηθήσουν και αυτά τα ροφήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν στην καθημερινή πρόσληψη υγρών.

Επίσης, να θυμάστε ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία των οργάνων. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε το αργότερο στις 11:00 ώστε να έχετε κοιμηθεί καλά πριν από την 1 π.μ. Θυμηθείτε ότι οι αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής απαιτούν χρόνο και θα πρέπει να φέρεστε ”ευγενικά΄΄στο σώμα σας, χωρίς να το πιέζετε πάρα πολύ.

Πηγή: keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close