Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά; Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί

Το λίπος στην κοιλιά είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει γυναίκες και άντρες. Δεν είναι λίγοι οι σωματότυποι, που παίρνουν τοπικό λίπος στην κοιλιά. Μάλιστα πολλές φορές το λίπος στη κοιλιά δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα παραπανίσια κιλά.

Είναι αντιαισθητικό και προκαλεί προβλήματα υγείας. Το δεύτερο είναι αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο, αφού η αισθητική του καθενός δε θα πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα.

Δείτε ακόμα Ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής που θα βοηθήσει τις γυναίκες άνω των 50 να χάσουν τα περιττά κιλά!

Επειδή τα προβλήματα υγείας που μπορούμε να πάθουμε εξαιτίας του τοπικού λίπους στην κοιλιά είναι πολλά, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο, για να σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από αυτό.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά ποια είναι τα προβλήματα υγείας που μπορούν να αναπτυχθούν. Επίσης θα δούμε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά. Διαβάστε παρακάτω:

Τα προβλήματα υγείας που μπορούν να εκδηλωθούν εξαιτίας του λίπους στην κοιλιά

Έρευνες έχουν δείξει ότι το σπλαχνικό λίπος συνδέεται με την εκδήλωση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο για την αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη τύπου 2 καθώς για την εκδήλωση  καρκίνου στο παχύ έντερο.

Επιπλέον αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης υπνικής άπνοιας και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε άλλη αιτία. Ακόμη, οι άνθρωποι με αυξημένο κοιλιακό λίπος μπορεί να εμφανίσουν υπέρταση.

Δείτε ακόμα Τι είναι η μεταβολική δίαιτα & τι είναι αυτό που την κάνει να είναι τόσο αποτελεσματική

Συγκεκριμένα οι άντρες άνω των 50 ετών χρειάζεται να καταναλώνουν την ημέρα 200 θερμίδες λιγότερες από τους άντρες που διανύουν την ηλικία των 30 ετών, εξαιτίας της μυικής μάζας που χάνεται με τα χρόνια. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει το σπλαχνικό λίπος.

Ως επί το πλείστον, η διάμετρος της μέσης για τους άντρες, αν ξεπερνάει τα 102 εκ. αποδεικνύει ότι το λίπος στη μέση και στην κοιλιά βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα. Αντίστοιχα στις γυναίκες, η περίμετρος της μέσης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 88 εκ.

Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά;

Η γυμναστική και οι ασκήσεις κοιλιακών μπορούν να σφίξουν την περιοχή όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην απώλεια του τοπικού κοιλιακού λίπους. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το τοπικό κοιλιακό λίπος θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες.

Δείτε ακόμα Ανανάς: Το φρούτο για την πίεση, τη δυσκοιλιότητα & την καύση λίπους – Δείτε όλα τα οφέλη

Θα πρέπει να αποβάλλεται την ζάχαρη από την καθημερινότητα σας, να μειώσετε την ποσότητα των μερίδων που καταναλώνετε και φυσικά να γυμνάζεστε καθημερινά. Αλλάξτε καθημερινότητα και συνήθειες και πείτε αντίο στο τοπικό κοιλιακό λίπος!

Photo cover via: thatslife.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close