Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σας

Τα μάτια είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο φλερτ και έλξης, αλλά κάθε σχήμα ματιών απαιτεί μια ατομική τεχνική μακιγιάζ. Κάντε τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο φωτεινά, και όλοι οι άνθρωποι που θα σας συναντήσουν θα σας θυμούνται για πολύ καιρό!

Θα θέλαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας ένα σύντομο οδηγό που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το τέλειο eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας.

  • Αμυγδαλωτά μάτια
Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σαςphoto credit: depositphotos/eastnews

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν έχετε αμυγδαλωτά μάτια; Οι εσωτερικές και οι εξωτερικές γωνίες των ματιών σας είναι στο ίδιο επίπεδο, και η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών γωνιών είναι ίση με το μήκος του ενός ματιού.

Για να προσελκύσετε την προσοχή στο όμορφο σχήμα των ματιών σας, αρχίστε και σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο σας από την εσωτερική γωνία. Επεκτείνετε τη γραμμή στην εξωτερική γωνία, αλλά μην ξεφύγετε από αυτή . Η τεχνική αυτή κάνει τα μάτια να φαίνονται ευρύτερα και πιο εκφραστικά.

Δείτε ακόμη: 20 φοβεροί οδηγοί μακιγιάζ για καστανά μάτια

  • Κουκουλωτά μάτια
Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σαςphoto credit: depositphotos/eastnews

Σε αυτή την περίπτωση, το υπερβάλλον δέρμα που κρέμεται πάνω από τα άνω βλέφαρα κάνει τα μάτια να φαίνονται μικρότερα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσθέσετε όσο είναι δυνατό, πιο πολύ όγκο στις βλεφαρίδες σας.

Το ευρύ eyeliner  που θα καλύπτει το σύνολο των άνω γραμμών σας είναι ιδανικό για αυτό το σχήμα των ματιών σας. Ένα άλλο τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσετε το πιο σκοτεινό eyeliner που μπορείτε να βρείτε.

Δείτε ακόμη: 8 πράγματα που προσπαθούν να σας πουν τα μάτια σας για την υγεία σας

  • Μάτια φαρδυά
Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σαςphoto credit: depositphotos/eastnews

Αν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σας στο πλάτος είναι περισσότερο από το ένα μάτι σας, έχετε φαρδυά μάτια.

Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται λίγο πιο κοντά, σχεδιάστε ένα βέλος σε όλη τη διαδρομή από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια, σχεδιάσετε μια γραμμή στο κάτω βλέφαρο ξεκινώντας από τη μέση του ματιού, αλλά μην ξεφύγετε πέρα ​​από την εξωτερική γωνία του. Επίσης, όταν βάζετε μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, περνάτε την μάσκαρα από κάτω προς τα πάνω.

Τα μάτια είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο φλερτ και έλξης, αλλά κάθε σχήμα ματιών απαιτεί μια ατομική τεχνική μακιγιάζ

  • Μεγάλα μάτια
Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σαςphoto credit: depositphotos/eastnews

Τα μεγάλα (στρογγυλά) μάτια είναι αρκετά εκφραστικά, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να τα κάνουμε να φαίνονται λίγο πιο επιμήκεις.

Εφαρμόζοντας eyeliner στο πάνω βλέφαρο σας, σχεδιάστε ένα βέλος, ένα εκατοστό πέρα από την εξωτερική γωνία. Με την ευκαιρία, τα “smoky μάτια” είναι μια ιδανική τεχνική μακιγιάζ για αυτό το σχήμα των ματιών.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε τα τέλεια γατίσια μάτια με διπλή γραμμή

  • Eπιμήκη μάτια
Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σαςphoto credit: depositphotos/eastnews

Τα επιμήκη μάτια θεωρούνται ότι είναι απίστευτα σέξι, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσετ eyeliner πολύ προσεκτικά για να αποφύγετε να τα κάνετε να μοιάζουν στενά. Για να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα, σχεδιάστε ένα βέλος λίγο μακριά από τη γραμμή των βλεφαρίδων και εφαρμόστε μια απαλή σκιά.

Σχεδιάστε το περίγραμμα με μια λεπτή λωρίδα δέρματος μεταξύ του οφθαλμού και των βλεφαρίδων με ένα λευκό μολύβι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι για να τονίσετε το άνω βλέφαρο, κάνοντας πιο πυκνό το κεντρικό τμήμα του βέλους.

  • Κλειστό σχήμα ματιών
Πως να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σαςphoto credit depositphotos/eastnews

Αν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σας στο πλάτος είναι μικρότερη από το ένα μάτι, έχετε κοντά τότε τα μάτια. Στην περίπτωση αυτή, ο κύριος σκοπός είναι να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο ανοιχτά.
Θα πρέπει να κάνετε μια διαβάθμιση σκιών από φωτεινές σε πιο σκούρες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Πηγαίνετε λίγο πίσω από την εσωτερική γωνία, και αρχίστε να σχεδιάζετε ένα βέλος. Το τέλος του βέλους θα πρέπει να είναι έξω από την εξωτερική γωνία και ελαφρώς αυξημένο.

Πηγή: brightside.me
Close