Σαρακοστιανά φαγητά: Πόσες θερμίδες έχουν

Δείτε πόσες θερμίδες έχουν τα Σαρακοστιανά φαγητά. Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα θαλασσινά και όσπρια.

Λαγάνα

80-90 θερμίδες ανά 1 φέτα (μερίδα 30 γρ). Αυτές οι θερμίδες φυσικά “εκτοξεύονται” όταν την βουτάμε στο ελαιόλαδο, ή την αλείφουμε με ταραμοσαλάτα κλπ.

Ταραμοσαλάτα

450-500 θερμίδες ανά 100 γρ.

Χαλβάς του μπακάλη

330-540 θερμίδες ανά 100 γρ.

Καλαμαράκια

60-100 θερμίδες ανά 100 γρ

Γαρίδες

140-150 θερμίδες ανά 100 γρ.

Σουπιές

140-150 θερμίδες ανά 100 γρ.

Χταπόδι

200 θερμίδες ανά 100 γρ.

Μύδια

160 θερμίδες ανά 100 γρ.

Ντολμαδάκια

170 θερμίδες ανά 5 κομμάτια

Ελιές

120 θερμίδες ανά 100 γρ.

Τουρσί

15 θερμίδες (1 μικρό αγγουράκι)

Όσπρια

Δείτε ακόμη Συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Τα όσπρια είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης και αν συνδυαστούν με ψωμί ή ρύζι , αναβαθμίζεται η ποιότητα της πρωτεΐνης τους και γίνεται ισάξια της ζωικής πρωτεΐνης .Δεν έχουν καθόλου λιπαρά, και η θερμιδική τους αξία είναι χαμηλή.Έχουν πολλές φυτικές ίνες και βιταμίνες συμπλέγματος Β. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα όσπρια, βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL),στη ρύθμιση του σακχάρου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου .Ένα φλιτζάνι νερόβραστα όσπρια παρέχουν περίπου από 200 -300 θερμίδες.

Σημείωση:

Οι θερμίδες που αναγράφονται στα θαλασσινά  σαρακοστιανά φαγητά (καλαμαράκια, γαρίδες, σουπιές, χταπόδι) προϋποθέτουν ότι θα τα μαγειρέψετε βραστά ή ψητά. Αν τα κάνετε τηγανητά, τότε η ίδια ποσότητα μπορεί να σας δώσει έως και 400 θερμίδες αντίστοιχα!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close