Καθαρά Δευτέρα 2025: Πείτε “αντίο” στα σκληρά καλαμαράκια με αυτό το tip μαγειρικής που τα κάνει μαλακά και γευστικά

Καθαρά Δευτέρα 2025: Πείτε “αντίο” στα σκληρά καλαμαράκια με αυτό το tip μαγειρικής που τα κάνει μαλακά και όχι λάστιχο

Τα καλαμαράκια, συχνά, όταν μαγειρεύονται, είναι σκληρά σαν λάστιχο. Αυτό το tip μαγειρικής, όμως, σας εγγυάται τα πιο μαλακά και γευστικά καλαμαράκια για το Σαρακοστιανό τραπέζι

Τα καλαμαράκια είναι ένα από τα πιάτα – σήμα κατατεθέν στο σαρακοστιανό τραπέζι. Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, το μαγείρεμα τους είναι το άλφα και το ωμέγα. Ας δούμε, λοιπόν, το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανητά καλαμαράκια μαλακά και όχι σαν λάστιχο.

Τα καλαμαράκια αυτές τις μέρες εν όψη Σαρακοστής έχουν την τιμητική τους. Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο θαλασσινό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Άλλοι τα προτιμούν τηγανητά, άλλοι κοκκινιστά ή γεμιστά, συνοδευόμενα με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές, ριζότο, ψητά, ακόμη και βραστά, σε σαλάτα με λεμόνι και λάδι.

Όπως και να τα προτιμούμε, πάντως, τα καλαμαράκια συχνά βγαίνουν σα λάστιχο, γεγονός που όχι μόνο δεν είναι ευχάριστο στην υφή, αφού ούτε καν μπορούν να κοπούν εύκολα, αλλά ούτε στη γεύση.

Καλαμαράκια: Η διατροφική αξία τους και πως βοηθάνε τον οργανισμό

Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να πελαγώνουμε, αφού υπάρχει ένας τρόπος που κάνει τα καλαμαράκια μαλακά και να μην είναι σαν τσίχλα όταν τα τρώμε. Είναι πολύ εύκολα και τα υλικά που θα χρειαστούμε τα έχουμε όλοι στο σπίτι. Διαβάστε παρακάτω:

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Θα χρειαστούμε

για 1 κιλό καλαμαράκια, 1 λίτρο νερό 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού

Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια. Αν τα θέλουμε για τηγάνι, ή για μαγειρευτά τα κόβουμε σε ροδέλες, αν τα θέλουμε για ψητά ή γεμιστά τα αφήνουμε ολόκληρα και στην συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε κρύο νερό που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα φαγητού. Τα αφήνουμε για, μία, δύο ώρες και μετά τα ξεπλένουμε καλά και τα μαγειρεύουμε με όποιον τρόπο θέλουμε.

Τραγανά καλαμαράκια στη φριτέζα αέρος σαν τηγανιτά

Αν έχουμε σκοπό να τα κάνουμε τηγανητά, παίρνουμε μία σακούλα τροφίμων, βάζουμε μέσα αλεύρι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Δένουμε τη σακούλα και προσπαθούμε να πάει το αλεύρι παντού στα καλαμαράκια. Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα.

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Extra tip:

Το μυστικό για μαλακά καλαμαράκια εσωτερικά αλλά με τραγανή κρούστα εξωτερικά, είναι το καυτό λάδι και το αλάτι στο τέλος του τηγανίσματος και όχι πριν το τηγάνισμα. Το κυριότερο όμως είναι ο χρόνος ψησίματος. Δεν θέλουν πάνω από ένα δύο λεπτά τηγάνισμα, μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δείτε όλα τα μαγειρικά tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς ενεργό σύνδεσμο