Φλέβες : 7 καθημερινές συνήθειες που τις καταστρέφουν_

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά τις 7 συνήθειες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε και είναι σε θέση, να καταστρέψουν  τις φλέβες μας.

Υπάρχουν συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά την υγεία και τις γνωρίζουμε. Τέτοιες συνήθειες είναι το κάπνισμα, το να σπάμε τα σπυράκια μας ή να τρίζουμε τα δόντια μας. Υπάρχουν όμως και συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει από γενιά σε γενιά όπως το ξύρισμα.

Τέτοιες συνήθειες είναι πολύ διαδεδομένες και σχεδόν κανείς από εμάς δεν φανταζόταν ότι ήταν σε θέση να βλάψουν την υγεία μας. Κι όμως αυτές οι συνήθειες βλάπτουν τις φλέβες μας και οι φλέβες μας είναι πολύ σημαντικές για την σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Δείτε ακόμα 12 πράγματα που πρέπει να πετάξετε γιατί βλάπτουν την υγεία

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποιες είναι οι 7 συνήθειες που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε και είναι σε θέση να βλάψουν τις φλέβες μας. Συνήθειες που δεν το φαντάζεστε κι όμως πρέπει να τις σταματήσουμε αμέσως. Διαβάστε παρακάτω: 

Ξυρίζεις τα πόδια σου.

Όταν ξυρίζουμε τα πόδια μας βιαστικά πολλές φορές οδηγούμαστε σε κοψίματα. Έτσι βλάπτουμε πολλές φορές φλέβες οι οποίες είναι πιο επιρρεπής στα κοψίματα κι επειδή ξυριζόμαστε σε ζεστό ντους, η ζεστή θερμοκρασία του νερού επιδεινώνει την αιμορραγία. Καλό θα ήταν να επιλέγουμε ξυραφάκια ιδανικά για ξηρή επιδερμίδα.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

Ξεχνάς την απολέπιση των ποδιών.

Αν και η απολέπιση δεν θα αποτρέψει τους κιρσούς, ο τρόπος με τον οποίο κάνετε μασάζ στα πόδια σας κατά την εφαρμογή του προϊόντος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Διεγείρει τη ροή του αίματος, η οποία δεν θα αφήσει τις φλέβες σας «να τεμπελιάζουν».

Ως μπόνους, η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος βοηθά στην επιτάχυνση της παραγωγής κολλαγόνου και διατηρεί τα πόδια σας απαλά για περισσότερο.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

Χρησιμοποιείτε σκληρή βούρτσα.

Έχετε δει πιθανώς bloggers ομορφιάς να προωθούν μασάζ με σκληρές βούρτσες και παρόλο που προσφέρουν κάποια οφέλη ομορφιάς, μπορεί να κάνουν στις φλέβες σας περισσότερο κακό παρά καλό.

Δείτε ακόμα Προβλήματα του θυρεοειδούς: 5 συνήθειες που κάνουν τα προβλήματα του θυρεοειδούς χειρότερα

Εάν χρησιμοποιείτε σκληρή βούρτσα πολύ συχνά ή πολύ έντονα, μπορεί να κοπείτε από τις τρίχες της. Αυτό, με τη σειρά του, κάνει τις φλέβες σας πιο ευάλωτες σε αυθόρμητη αιμορραγία και μόλυνση.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

Είσαι δρομέας.

Ενώ το τρέξιμο δεν προκαλεί κιρσούς, όπως η εγκυμοσύνη ή η σημαντική αύξηση βάρους, δημιουργεί ένα περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτής της ενοχλητικής κατάστασης. Καθώς τρέχετε, ο αυξημένος όγκος αίματος μπορεί να βλάψει τις φλέβες σας και τελικά να δυσκολέψει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

Καταναλώνετε πάρα πολύ ζάχαρη.

Η ζάχαρη προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να βλάψει και να εξασθενίσει τις φλέβες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας πιο δύσκολο για αυτά να αντλούν σωστά αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάταση και διόγκωση των φλεβών.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα τρόφιμα που μοιάζουν με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις από τα γλυκά, όπως τα αποξηραμένα φρούτα, συχνά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη, γεγονός που τα καθιστά τον χειρότερο εχθρό των φλεβών σας.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

Φοράτε ζώνες.

Εάν είστε επιρρεπείς σε κιρσούς, ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε μερικές από τις επιλογές στο στιλ σας. Τα σφιχτά ρούχα μπορεί να εφαρμόζουν καλά σε εσάς, αλλά περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης δυσκολεύουν τη ροή του αίματος από τα πόδια σας στο υπόλοιπο σώμα σας. Αντί να φοράτε ζώνες ή στενά τζιν, επιλέξτε πιο χαλαρά ρούχα. Οι φλέβες σας θα σας ευχαριστήσουν.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

Κοιμάσαι ανάσκελα.

Ενώ ο ύπνος ανάσκελα  μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων του προσώπου, δεν είναι η καλύτερη θέση ύπνου εάν πάσχετε από κιρσούς.

Είναι καλύτερα να κοιμάστε στο πλάι και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά, επειδή αφαιρεί την πίεση από τη μεγαλύτερη φλέβα του σώματος, η οποία βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αποτροπή της συσσώρευσης του αίματος στις φλέβες.

7_συνήθειες_που_βλάπτουν_τις_φλέβες_μας_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close