7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

7 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το σώμα σας. Υπάρχουν κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ερμηνεύσετε πιο εύκολα τα μηνύματα που σας στέλνει το σώμα σας.

Το σώμα μας είναι ένα τέλειο εργοστάσιο. Κάθε λειτουργία του υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που εκτελείται. Παρόλα αυτά εκτός από τέλειο είναι και αρκετά ευαίσθητο. Δεν είναι άφθαρτο και οι άνθρωποι οφείλουν να το αγαπούν και να το προσέχουν περισσότερο.

Το σώμα λοιπόν εκτελεί καθημερινά και αδιάκοπα ορισμένες λειτουργίες. Κάθε τι που συμβαίνει στο σώμα υπάρχει λόγο που συνέβη. Τα ευαίσθητα νύχια, μερικά σημάδια στα χείλη, η εμφάνιση των ματιών μας, είναι μόνο μερικά σημάδια του σώματος που κάτι θέλει να σας πει.

Δείτε ακόμα 7 σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ ψωμί

Επειδή αυτά τα σημάδια εμφανίζονται ότι έχουμε έλλειψη σε κάποια βιταμίνη ή ο τρόπος ζωής μας θα μπορούσε να είναι και καλύτερος γενικότερα, είναι πολύ σημαντικά να μάθουμε ποια είναι και ποια ερμηνεία μπορεί να έχουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Παρατηρήστε τα μαλλιά σας

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε χαμηλό πορώδες μαλλιών είναι ρίχνοντας ένα μόνο σκέλος από τα λουσμένα και στεγνά μαλλιά σας σε ένα ποτήρι νερό. Εάν το σκέλος βυθιστεί στο κάτω μέρος του ποτηριού, το πορώδες σας είναι πολύ υψηλό.

Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σας απορροφούν κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε πολύ γρήγορα και στεγνώνουν στον αέρα σε μια στιγμή. Ωστόσο, συνήθως είναι πολύ ξηρά και τείνουν να φριζάρουν.

Για να αντιμετωπίσετε το υψηλό πορώδες, πρέπει να βρείτε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα. Πρέπει να ψάχνετε για προϊόντα που έχουν πιο «βαριά» συστατικά, όπως λάδια και βούτυρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια βαθιά θεραπεία περιποίησης στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

Οριζόντιες γραμμές στο λαιμό σας

Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα από όσα χρειάζεται το σώμα τους για να διατηρήσουν την ανθεκτικότητα των οστών. Και οι βαθιές ρυτίδες του λαιμού είναι ένα ανησυχητικό σημάδι ότι τα οστά γίνονται πιο εύθραυστα και λιγότερο πυκνά.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος κατάγματος των οστών είναι πολύ μεγαλύτερος. Τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα για την αποφυγή της οστεοπόρωσης.

Αυτές οι ρυτίδες μπορεί επίσης να σας λένε ότι πρέπει να ελέγξετε την απόδοση του θυρεοειδούς σας. Εάν η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται και αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται στο λαιμό σας, μεταξύ άλλων περιοχών. Δεν είναι μόνο οι ρυτίδες που πρέπει να αναζητάτε, αλλά και το δέρμα που ξεφλουδίζει.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

Έλκη στο στόμα και τη γλώσσα σας

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την εμφάνιση ελκών είναι το κάπνισμα, οι αλλεργίες, το κατά λάθος δάγκωμα της γλώσσας και η φλεγμονή. Ωστόσο, εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει για εσάς, μπορεί να έχετε έλλειψη σε βιταμίνη Β12, σίδηρο ή φυλλικό οξύ.

Αυτές οι ελλείψεις δεν αναπτύσσονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά προοδευτικά αναπτύσσονται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Κάποια άλλα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι κόπωση, ζάλη, ακανόνιστος καρδιακός παλμός και μυϊκή αδυναμία.

Αν τα βιώσετε όλα αυτά, θα πρέπει να κάνετε κάποιες δραστικές αλλαγές στη διατροφή σας και να αρχίσετε να παίρνετε τα απαραίτητα συμπληρώματα.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

Ξεφλούδισμα νυχιών και εμφάνιση παρανυχίδων και λευκών κηλίδων στα νύχια σας

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για το ξεφλούδισμα των νυχιών  είναι η έλλειψη σιδήρου και η αφυδάτωση. Εάν η έλλειψη σιδήρου δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα υγείας, όπως πόνο στο στήθος.

Άλλοι λόγοι για τα κακά νύχια σας μπορεί να είναι η υπολειτουργία του θυρεοειδούς σας, η πνευμονική νόσος ή ακόμα και η νεφρική νόσος. Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείτε τα νύχια σας στο σπίτι είναι να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο και να διατηρείτε τα νύχια σας ενυδατωμένα.

Τώρα, αν αρχίσετε να παρατηρείτε λευκές κηλίδες στα νύχια σας, υπάρχουν 4 πιθανοί λόγοι: αλλεργίες, μυκητιασική λοίμωξη, τραυματισμός ή ανεπάρκεια μετάλλων.

Δείτε ακόμα 10 συμβουλές για γερά δόντια

Θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο τελευταίο γιατί θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο είναι οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι για αυτήν την ανεπάρκεια, και το να κάνετε μια εξέταση αίματος θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

Σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να προκληθούν από ξηροδερμία, κρύο καιρό ή αν στέκεστε πολλές ώρες κάθε μέρα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δείκτες πιο σοβαρών θεμάτων, όπως το έκζεμα, ο υποθυρεοειδισμός και ο διαβήτης. Μπορείτε να περιποιηθείτε τις φτέρνες σας βυθίζοντάς τες σε σαπουνόνερο για 20 λεπτά και τρίβοντάς τες με ελαφρόπετρα.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εφαρμόσετε μια βαριά ενυδατική κρέμα που περιλαμβάνει γαλακτικό οξύ, λάδι jojoba ή βούτυρο καριτέ. Θα χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό εάν οι θεραπείες σας στο σπίτι δεν βελτιώνουν καθόλου τις φτέρνες σας.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορεί να κάνει ή να συνταγογραφήσει ο ποδίατρος σας, όπως μια πολύ πιο ισχυρή ενυδατική κρέμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση είναι να ελέγχετε τις φτέρνες σας, να τις πλένετε καλά και να φοράτε υποστηρικτικά παπούτσια.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

Ερυθρότητα γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα και το μέτωπο

Η ροδόχρους ακμή είναι η #1 αιτία ερυθρότητας γύρω από αυτές τις περιοχές και επηρεάζει περίπου 14 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ. Άτομα άνω των 30 ετών και με ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο πιθανό να το αναπτύξουν, καθώς η ροδόχρου ακμή σπάνια επηρεάζει τα παιδιά.

Μερικά από τα πιο κοινά σημάδια είναι έξαψη, επίμονη ερυθρότητα, εξογκώματα και σπυράκια και ορατά αιμοφόρα αγγεία. Άλλα λιγότερο κοινά σημάδια περιλαμβάνουν ερεθισμό των ματιών και πρήξιμο.

Ο τρόπος που συνήθως αντιμετωπίζεται η ροδόχρου ακμή είναι με τοπικά και από του στόματος φάρμακα που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιήσουν θεραπείες λέιζερ για να αφαιρέσουν τυχόν ορατά αιμοφόρα αγγεία.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

Πρησμένα μάτια

Εάν δεν έχετε λοίμωξη και δεν είστε αλλεργικοί σε τίποτα και εξακολουθείτε να έχετε πρησμένο μάτι, τότε η πιο κοινή αιτία είναι προφανής.

Η υπερκατανάλωση αλατιού οδηγεί σε παγίδευση περισσότερου νερού στο σώμα και το πρόσωπό σας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κάτω από τα μάτια σας. Θα χρειαστεί να περιορίσετε το αλάτι που καταναλώνετε και ίσως να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου.

Ορισμένες άλλες αιτίες μπορεί να είναι η νόσος του Grave, ένας φραγμένος δακρυϊκός πόρος, το κάπνισμα και η έλλειψη ύπνου. Μόλις μάθετε την πηγή του προβλήματός σας, θα πρέπει να αρχίσετε να το αντιμετωπίζετε.

Δείτε ακόμα Σπυράκια στο κεφάλι: Δείτε όλες τις πιθανές αιτίες

Οι κρύες κομπρέσες, τα φακελάκια τσαγιού και το μασάζ προσώπου είναι μερικά από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Εάν, ωστόσο, το πρήξιμο δεν υποχωρήσει ό,τι κι αν κάνετε, θα χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό.

7-σημάδια-που-φανερώνουν-προβλήματα υγείας-στο-σώμα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close