όταν-καθαρίζουμε-τις-κεραμικές εστίες-ζεστές-είναι-επικίνδυνο-

Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως αν καθαρίζετε τις κεραμικές εστίες όσο είναι ζεστές κινδυνεύει η υγεία σας.

Οι κεραμικές εστίες είναι ένα σημείο του φούρνου που λερώνεται πολύ συχνά. Εύκολα καθώς βράζει το νερό στην κατσαρόλα λερώνει τις κεραμικές εστίες και φυσικά κάθε φορά που μαγειρεύουμε όλο και λίγη σάλτσα ή λάδι θα λερώσει τις εστίες μας.

Τις περισσότερες φορές οι νοικοκυρές, όταν λερώνεται η εστία, την καθαρίζουν όσο είναι ακόμη ζεστή με το σφουγγάρι, για να μην ξεραθεί ο λεκές και δεν βγαίνει εύκολα. Αφήστε που δεν αφήνουν για μετά δουλειές που μπορούν να κάνουν τώρα.

Δείτε ακόμα Αυτή η γυναίκα πέρασε καρκίνο και μας αποκαλύπτει τα καλλυντικά που την έβλαψαν

Κι αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικό και σας λύνει τα χέρια, φαίνεται πως δεν είναι έτσι. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν καθαρίζετε τις κεραμικές εστίες όσο είναι ακόμη ζεστές, είναι επικίνδυνο για την υγεία. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε γιατί αλλά και δύο κόλπα καθαρισμού για κεραμικές εστίες. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί είναι επικίνδυνο για την υγεία να καθαρίζουμε τις κεραμικές εστίες όσο είναι ακόμα ζεστές;

Όσο οι κεραμικές εστίες είναι ζεστές τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε εξατμίζονται με την θερμότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών να εξαπλώνονται στον χώρο και να τις εισπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Ακόμη κι αν τις καθαρίζουμε όμως με απλό σφουγγάρι, νερό και ίσως κάποιο φυσικό υλικό, είναι και πάλι επικίνδυνο. Αυτήν την φορά, διότι το σφουγγάρι καίγεται έστω και λίγο και αναπνέουμε και πάλι τα χημικά του σφουγγαριού.

Οπότε καλύτερα να αφήνετε τις κεραμικές εστίες να κρυώνουν τελείως και στην συνέχεια να τις καθαρίζετε. Μάλιστα παρακάτω σας έχουμε 2 αποτελεσματικά καθαριστικά κόλπα για κεραμικές εστίες, με αποκλειστικά φυσικά υλικά.

όταν-καθαρίζουμε-τις-κεραμικές εστίες-ζεστές-είναι-επικίνδυνο-

Photo via: tospitakimou.gr

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα

Τι θα χρειαστούμε

  1. 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε σκόνη
  2. 2 πανάκια (ένα στεγνό κι ένα νωπό)

Διαδικασία

Ξεκινάμε ρίχνοντας στην κεραμική εστία την μαγειρική σόδα. Φροντίζουμε να ρίξουμε την μαγειρική σόδα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στην συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίζουμε να τρίβουμε την μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της κεραμικής εστίας.

Έπειτα παίρνουμε το νωπό πανί και συνεχίζουμε το τρίψιμο. Με αυτόν τον τρόπο καθάριζαν οι γιαγιάδες μας τις κουρτίνες τους και πιο συγκεκριμένα από την δεκαετία του 1930.

όταν-καθαρίζουμε-τις-κεραμικές εστίες-ζεστές-είναι-επικίνδυνο-

Photo via: tospitakimou.gr

Το κόλπο με το ξύδι

Τι θα χρειαστείτε

  1. 1 λεπτό στρώμα ξύδι
  2. Αρκετή μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Ρίχνουμε πάνω στην κεραμική εστία ένα λεπτό στρώμα ξύδι και προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στους πιο επίμονους λεκέδες. Έπειτα σκορπάμε την μαγειρική σόδα σε όλα τα σημεία. Θέλουμε αρκετή μαγειρική σόδα για να κάνει αφρό το μείγμα.

Αφήνουμε τα υλικά μας να δράσουν για μερικά λεπτά και στην συνέχεια ξεκινάμε να σκουπίζουμε κυκλικά με μία εφημερίδα το μείγμα. Μόλις η εφημερίδα ξεκινά να τρίβεται και να γίνεται πολύ λιπαρή από τις βρωμιές την αντικαθιστούμε με άλλη εφημερίδα.

Δείτε ακόμα 6 ασυνήθιστοι τρόποι με τους οποίους το σώμα προειδοποιεί ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά

Αφού καθαρίσουμε την κεραμική εστία, χρησιμοποιούμε ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσουμε το μείγμα της σόδας και με ένα άλλο καθαρό πανί καθαρίζουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

όταν-καθαρίζουμε-τις-κεραμικές εστίες-ζεστές-είναι-επικίνδυνο-

Photo via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close