ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

Το σώμα έχει τον δικό του τρόπο να δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μόνο που μερικές φορές αυτά τα σημάδια είναι ασυνήθιστα και μπορεί να μην πάει το μυαλό μας. Γι’ αυτό και το σημερινό άρθρο είναι τόσο χρήσιμο!

Το σώμα μας είναι σαν ένα καλά οργανωμένο εργοστάσιο που δουλεύει μέρα νύχτα. Αν δεν το προσέχουμε μπορεί να εμφανίσουμε σοβαρά προβλήματα υγείας. Φυσικά αυτό ισχύει δυστυχώς και αν το προσέχουμε πολύ, αλλά όσες περισσότερες καταχρήσεις κάνουμε τόσο περισσότερο αυξάνουμε τον κίνδυνο.

Το σώμα πάντα έχει τον τρόπο να σου δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Όμως είναι μερικά σημάδια που δεν είναι τόσο συνηθισμένα και φυσικά δεν είναι ευρέως γνωστό ότι είναι συμπτώματα διαφόρων προβλημάτων υγείας. Αυτά τα σημάδια θα μάθουμε σήμερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα κόπρανα σας επιπλέουν.

Αν και τα κόπρανα συνήθως βυθίζονται στην τουαλέτα, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στο σώμα σας που μπορεί να κάνουν τα κόπρανα σας να επιπλέουν. Ορισμένα τρόφιμα που τρώτε μπορεί να οδηγήσουν σε αέρια στα κόπρανα σας, εμποδίζοντάς τα να βυθιστούν.

Δείτε ακόμα Πως να Διαπιστώσετε αν έχετε Χαμηλά Επίπεδα Οξέων στο Στομάχι Τρώγοντας 1 Παντζάρι

Τα αιωρούμενα κόπρανα δεν είναι συνήθως κάτι που πρέπει να ανησυχείτε, αλλά μπορεί να θέλετε να μειώσετε τα τρόφιμα όπως τα φασόλια, το γάλα ή τα μήλα επειδή μπορούν να προκαλέσουν αέρια.

ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

Τα μάτια σας είναι πάντα ξηρά.

Τα μάτια σας μπορεί μπορεί να είναι ξηρά και να σας φαγουρίζουν εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο κοιτάζοντας την οθόνη του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας.

Αλλά αν παρατηρήσετε υπερβολική ξηρότητα στα μάτια και το στόμα σας, μπορεί να είναι σημάδι φλεγμονής. Η χρόνια ξηρότητα των ματιών μπορεί να προκληθεί από μόλυνση στους αδένες που παράγουν δάκρυα και σάλιο.

ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

Πάντα νιώθετε ότι κρυώνετε.

Καθώς ο καιρός έξω γίνεται πιο κρύος, είναι απολύτως κατανοητό ότι θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τη ζέστη στο σπίτι. Αλλά αν ψάχνετε συχνά για μια κουβέρτα για να το καλύψετε, μπορεί να είναι σημάδι χαμηλής παραγωγής θυρεοειδούς.

Επειδή τα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κρύο ακόμα και σε ένα ζεστό δωμάτιο.

ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

Τα μαλλιά σας πέφτουν.

Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνετε μερικές τρίχες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν ξαφνικά παρατηρήσετε πολλές τρίχες στη βούρτσα σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι το σώμα σας έχει έλλειψη σιδήρου.

Δείτε ακόμα Φλέματα στον λαιμό: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο μέσω της διατροφής σας, μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης. Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα βερίκοκα για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το σίδηρο που χρειάζεστε.

ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

Τα δόντια σας είναι πολύ ευαίσθητα.

Τα δόντια σας μπορεί να είναι ευαίσθητα σε υπερβολικά ζεστά ή κρύα φαγητά, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι εντερικών προβλημάτων. Η οδοντική διάβρωση και η ευαισθησία των δοντιών μπορεί να υποδηλώνουν παλινδρόμηση οξέος.

Το οξύ μπορεί να βλάψει το προστατευτικό στρώμα του σμάλτου των δοντιών σας, αλλά εάν ο οδοντίατρός σας εντοπίσει το πρόβλημα έγκαιρα, μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.

ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

Διψάτε όλη την ώρα.

Το να πίνουμε αρκετό νερό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, αλλά αν νιώθετε συνεχώς δίψα, μπορεί να είναι σύμπτωμα διαβήτη. Επειδή ο διαβήτης προκαλεί τη συσσώρευση γλυκόζης στο αίμα, τα νεφρά σας δουλεύουν σκληρότερα, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένη ούρηση και δίψα.

ασυνήθιστα συμπτώματα-για-προβλήματα υγείας-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close