ασθένειες-των-ματιών-στις-διακοπές-αεροπορικά ταξίδια-

Ασθένειες των ματιών και αεροπορικά ταξίδια: Συμβουλές για να προλάβετε τα χειρότερα. Τα αεροπορικά ταξίδια μπορούν να βλάψουν τα μάτια ή να επιδεινώσουν τις ήδη υπάρχουσες ασθένειες των ματιών. Δείτε τις συμβουλές μας για να αποφύγετε τα χειρότερα.

Οι διακοπές μας θέλουμε να αποτελούνται από χαλάρωση, διασκέδαση και καθόλου ένταση, ατυχήματα ή ευτράπελα. Δυστυχώς όμως μερικές φορές συμβαίνουν διάφορα ατυχήματα ή η υγεία μας, μας προδίδει και αυτό χαλάει ολοκληρωτικά τις διακοπές μας. Αυτό ισχύει και με τις ασθένειες των ματιών.

Στο σημερινό άρθρο θα επικεντρωθούμε στις ασθένειες των ματιών. Πώς τα αεροπορικά ταξίδια μπορούν να επηρεάσουν τις ασθένειες των ματιών μας και πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα μάτια μας στα αεροπορικά ταξίδια και στις διακοπές γενικότερα; Διαβάστε παρακάτω: 

Ασθένειες των ματιών και αεροπορικά ταξίδια: Συμβουλές για να προλάβετε τα χειρότερα

Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε πως αν φοράτε γυαλιά για οποιοδήποτε λόγο σε κάθε ταξίδι θα πρέπει να υπάρχει και ένα εφεδρικό ζευγάρι σε περίπτωση που τα γυαλιά σας χαλάσουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει με τους φακούς επαφής.

Επίσης οι φακοί θα πρέπει να βρίσκονται στην ειδική τους θήκη και θα πρέπει μαζί σας να έχετε και τα μπουκαλάκια αντίστοιχου διαλύματος. Αξίζει να σημειωθεί πως το νερό δεν είναι αποστειρωμένο και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις στα μάτια. Επόμενος να βάζετε τους φακούς επαφής μόνο στο ειδικό τους διάλυμα.

ασθένειες-των-ματιών-στις-διακοπές-αεροπορικά ταξίδια-

Photo via: Pinterest

Αν τραυματίσετε τα μάτια σας κατά την περίοδο των διακοπών δεν πρέπει να το αμελήσετε. Η άμεση αντιμετώπιση και η κατάλληλη θεραπεία μέσω μίας επίσκεψης στον οφθαλμίατρο θα αποτρέψει πιθανές μολύνσεις, απώλεια όρασης η εμφάνιση μόνιμης ουλής στο μάτι.

Δείτε ακόμα Γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι: Πως να προστατευθείτε

Φυσικά τον γιατρό δεν τον επισκεπτόμαστε μόνο όταν πονάμε. Αν υπάρξει αλλαγή όρασης ακόμη κι αν αυτό δεν είναι επώδυνο, αυτό δεν σημαίνει πως η κατάστασή μας δεν χρειάζεται ιατρική εξέταση. Αν δείτε μυγάκια, λάμψεις και έχετε θολή όραση τότε μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πάθει αποκόλληση αμφιβληστροειδούς ακόμη κι αν δεν πονάτε.

Οποιαδήποτε αλλαγή στην όραση είναι σύμπτωμα. Κι επειδή στις διακοπές και οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν μπορεί η αλλαγή στην όραση να υποδηλώνει εγκεφαλικό. διαβήτη και άλλα.

Επίσης αν ταξιδεύετε πολλές ώρες με αεροπλάνο τότε θα πρέπει να βγάλετε τους φακούς επαφής πριν τον ύπνο που διαρκεί αρκετές ώρες. Αυτό διότι τα μάτια κατά την διάρκεια της πτήσης στεγνώνουν και μπορεί οι φακοί επαφής να οδηγήσουν σε ξηροφθαλμία.

Δείτε ακόμα Αποκαλυπτικό: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κοιμάστε χωρίς ρούχα για να χάσετε βάρος

Επίσης, αν παίρνετε συνταγογραφούμενες οφθαλμικές σταγόνες για αλλεργίες, γλαύκωμα ή ξηροφθαλμία, φροντίστε να έχετε μαζί σας επιπλέον ποσότητες διότι δεν είναι βέβαιο το αν θα υπάρχουν ίδιες διαθέσιμες σταγόνες στον προορισμό σας.

Τα μέτρα προφύλαξης στα αεροπορικά ταξίδια

Υπάρχουν μερικές ασθένειες των ματιών που επηρεάζονται από αεροπορικά ταξίδια. Ο οφθαλμίατρος λοιπόν θα κρίνει αν μπορείτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο είτε έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση, είτε αν πάσχετε από κάποια ασθένεια των ματιών.

ασθένειες-των-ματιών-στις-διακοπές-αεροπορικά ταξίδια-

Photo via: ofthalmiatros.biz

Επίσης θα πρέπει να ενημερωθείτε από την στιγμή που διαγνωστείτε με κάποια ασθένεια των ματιών αν υπάρχουν δραστηριότητες που πρέπει να περιορίσετε ή να αποφύγετε. Όσων αφορά τις χειρουργικές επεμβάσεις των ματιών θα πρέπει να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο μόνο αν πάρετε την έγκριση του γιατρού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε με αεροπλάνο μετά από τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται στον οφθαλμό και στα βλέφαρα.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες κατά την πτήση ύστερα από οποιαδήποτε επέμβαση στον οφθαλμό είναι:

  1. Η τήρηση του ραντεβού παρακολούθησης όπως έχει προγραμματιστεί
  2. Η διατήρηση του οφθαλμού καθαρού
  3. Η αποφυγή της ξηροφθαλμίας στον χειρουργημένο οφθαλμό κατά τη διάρκεια της πτήσης

Αν έχετε κερατίτιδα δεν υπάρχει κίνδυνος, όμως ο αέρας μέσα στο αεροπλάνο μπορεί να είναι πολύ ξηρός και να επιδεινώσει τα συμπτώματά της. Οπότε για να κρατήσετε τα μάτια σας ενυδατωμένα συνιστάται η χρήση φυσιολογικών δακρύων.

ασθένειες-των-ματιών-στις-διακοπές-αεροπορικά ταξίδια-

Photo via: onmed.gr

Το ίδιο ισχύει και στην αποκόλληση οπίσθιου υαλοειδούς μπορείτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση των οφθαλμών μπορεί να οδηγήσει σε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, ασχέτως αν θα μπείτε σε αεροπλάνο ή όχι.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close