ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Καλοκαίρι: Τα προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση. Αυτά τα προβλήματα υγείας το Καλοκαίρι βρίσκονται σε έξαρση.

Το Καλοκαίρι είναι μία εποχή που οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουμε τόσο συχνά. Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί να συνεχίζουν να βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, όμως οι χώροι μας αερίζονται καλύτερα και πιο συχνά και δεν συνηθίζουμε να συνωστιζόμαστε σε κλειστούς χώρους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας που ακόμη και με 40 βαθμούς Κελσίου βρίσκονται σε έξαρση. Εμείς θα μοιραστούμε αυτά τα προβλήματα υγείας μαζί σας για να είστε προετοιμασμένοι. Ποια προβλήματα υγείας βρίσκονται σε έξαρση και επιδεινώνονται το Καλοκαίρι λοιπόν; Διαβάστε παρακάτω: 

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Οι ιώσεις που αφορούν το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιώσεις το Καλοκαίρι είναι το 1/4 των χειμερινών. Παρόλα αυτά κάθε Καλοκαίρι υπάρχει μία έξαρση σε ιώσεις που αφορούν το γαστρεντερικό αφού οι ιώσεις του Καλοκαιριού οφείλονται σε έναν διαφορετικό ιό, τον εντεροϊό, που τον Χειμώνα δεν υπάρχει τόσο πολύ.

Επίσης το Καλοκαίρι πολύ συχνά οι ιώσεις προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, οπότε αν είστε αθλητικός άνθρωπος, το Καλοκαίρι μειώστε τις προπονήσεις και ειδικά τις ημέρες ισχυρού καύσωνα, διότι όταν κουραζόμαστε πολύ το ανοσοποιητικό μας πέφτει.

Δείτε ακόμα Ηπατίτιδα Α: Ευθύνονται οι φράουλες για κρούσματα;

Η σωματική άσκηση είναι από μόνη της κουραστική, πόσο μάλλον όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Προτιμήστε λοιπόν τα γυμναστήρια που κλιματίζονται και όχι την άσκηση στην ύπαιθρο.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: hearingaids.com.cy

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Το Καλοκαίρι παθαίνουμε πιο συχνά κράμπες

Το Καλοκαίρι το σώμα μας αλλάζει διότι προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες θερμοκρασίες. Την ίδια στιγμή αλλάζουμε εύκολα κλίμα από τον καύσωνα που επικρατεί έξω στον κλιματιζούμενο χώρο που μπαίνουμε.

Έτσι οι κινητικοί νευρώνες σύμφωνα με έρευνα το Καλοκαίρι παθαίνουν πιο συχνά κράμπες. Επίσης αν παίρνετε κάποια φάρμακα όπως είναι τα διουρητικά, μπορεί σαν παρενέργεια να έχουν περισσότερες κράμπες. Οπότε αν το Καλοκαίρι παθαίνετε πιο συχνά κράμπες, καλά θα κάνετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: huffingtonpost.gr

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους ακμή είναι μία φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία ο ασθενής εμφανίζει εξανθήματα και ιδιαίτερη ερυθρότητα στο δέρμα. Εξαιτίας του ιδρώτα η ροδόχρους ακμή είναι σε έξαρση όπως γενικότερα οι φλεγμονές που αφορούν το δέρμα.

Χρησιμοποιήστε φυσική αλόη για την ενυδάτωση του προσώπου και αποφύγετε τα χημικά σκευάσματα. Ακόμη και όσων αφορά την αντηλιακή προστασία, εμπιστευθείτε εταιρίες με βιολογικά καλλυντικά, για να μην επιβαρύνετε περισσότερο την επιδερμίδα σας.

Τέλος, ακόμη και το μακιγιάζ το Καλοκαίρι καλά θα κάνετε να μην το προτιμάτε, εκτός αν χρησιμοποιείτε καλλυντικά από βιολογικά προϊόντα. Η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη την φροντίδα μας τέτοια εποχή.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: acnefree.gr

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Τα αυτοάνοσα νοσήματα παρουσιάζουν επιδείνωση

Μπορεί το Καλοκαίρι να μας αρέσει αλλά θα ήταν ψέμα να μην παραδεχόμασταν ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, στην Ελλάδα το Καλοκαίρι επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες. Έτσι άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα το Καλοκαίρι διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματά τους, παρουσιάζουν επιδείνωση.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου το 70% των ασθενών που πάσχουν από λύκο, το Καλοκαίρι εμφανίζουν δερματικά εξανθήματα, ένα αίσθημα διαρκούς κόπωσης και πόνο στις αρθρώσεις εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας. Παράλληλα οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας το Καλοκαίρι παρουσιάζουν επιδείνωση όλων ή των περισσότερων συμπτωμάτων τους.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: newsitamea.gr

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Τα εκζέματα βρίσκονται σε έξαρση

Και στην περίπτωση των εκζεμάτων ο λόγος που το Καλοκαίρι βρίσκονται σε έξαρση είναι πολύ απλός και ίσως αυτονόητος για μερικούς από εμάς. Το Καλοκαίρι χρησιμοποιούμε κρέμες αντηλιακής προστασίας και κρέμες ενυδάτωσης.

Δείτε ακόμα Τσίμπημα κουνουπιών: Αυτή την βιταμίνη χρειαζόμαστε για να μην μας τσιμπάνε

Κάτι που πολλοί από εμάς το κάνουμε και τον Χειμώνα, αφού οι δερματολόγοι το κρίνουν απαραίτητο για την προστασία του δέρματος. Παρόλα αυτά το Καλοκαίρι ιδρώνουμε πάρα πολύ.

Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι δεν χρησιμοποιούμε και…πρώτης ποιότητας καλλυντικά, αντηλιακά και κρέμες, ο ιδρώτας έρχεται και αναμειγνύεται με αυτά τα προϊόντα και το δέρμα μας αντιδρά.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: Pinterest

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Οι άνθρωποι εμφανίζουν πέτρες στα νεφρά πιο συχνά

Πιο συγκεκριμένα μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο στο Τέξας, διαπίστωσε ότι όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να δημιουργηθεί πέτρα στα νεφρά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι αρκετοί άνθρωποι δεν ενυδατώνονται σωστά ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: medlabgr.blogspot.com

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Το άσθμα παρουσιάζει επιδείνωση

Αυτό ισχύει ειδικότερα στους ανθρώπους που μένουν σε μεγάλες πόλεις και κυρίως στο κέντρο. Η αυξημένη ζέστη σε συνδυασμό με τους ρύπους της ατμόσφαιρας κάνει το άσθμα να παρουσιάζει επιδείνωση. Έτσι τις ημέρες καύσωνα αποφύγετε τις μετακινήσεις και μην ξεχνάτε να έχετε το σπρέι για το άσθμα μαζί σας.

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: shape.gr

Προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε έξαρση το Καλοκαίρι: Οι ημικρανίες βρίσκονται σε έξαρση

Και πάλι οι αυξημένες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες. Ο ήλιος χτυπάει απευθείας στο κεφάλι μας και αυτό ανεβάζει ακόμη περισσότερο την θερμοκρασία του σώματός μας, προκαλώντας ταυτόχρονα και ημικρανίες.

Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας τις ημέρες με καύσωνα και να μην ξεχνάμε να φοράμε καπέλο! Εσείς έχετε παρουσιάσει κάποια ασθένεια από τις παραπάνω το Καλοκαίρι;

ασθένειες-που-είναι-σε-έξαρση-το-Καλοκαίρι-

Photo via: gazeta.ru

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close