Μισοφωνία-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Σας εκνευρίζει όταν ο διπλανός σας μασάει τσίχλα; Θέλετε να ξεκινήσετε να σπάτε πράγματα όταν ο άλλος μασουλάει το καπάκι από το στιλό και ακούτε τον ήχο; Δεν είστε γεροπαράξενος. Μπορεί να έχετε μισοφωνία!

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που εκνευρίζονται πολύ από ήχους όπως το μάσημα της τσίχλας ή το μάσημα του καπακιού ή άλλοι μικροί και αδιάφοροι θόρυβοι γενικά. Φαίνεται πως αυτό το κουσούρι, δεν πρόκειται απλά για κουσούρι αλλά για πρόβλημα υγείας σε μερικές περιπτώσεις.

Λέγεται μισοφωνία και λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξή της. Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε αναλυτικά τι είναι η μισοφωνία, τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται. Ένα πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον άρθρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Τί είναι η μισοφωνία;

Η μισοφωνία περιγράφει το μίσος ενός ανθρώπου για ορισμένους ήχους. Είναι μια διαταραχή που σχετίζεται με το περιεχόμενο της ακουστικής πληροφορίας και όχι με την ένταση ή άλλα χαρακτηριστικά της. Μάλιστα έχουν γίνει κάποιες μελέτες, όμως ακόμη είναι ελάχιστες και δεν ξέρουμε με σιγουριά πόσους ανθρώπους προσβάλλει.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μισοφωνία είναι μία εγκεφαλική διαταραχή. Πιο συγκεκριμένα οι ασθενείς που πάσχουν από μισοφωνία, έχουν υπερδραστηριότητα στο σημείο του εγκεφάλου που περιλαμβάνει τον μηχανισμό ελέγχου των συναισθημάτων. Η υπερδραστηριότητα εστιάζει στους ήχους.

Δείτε ακόμα Το ανοσοποιητικό σας σύστημα νοσεί: Τα 10 απίστευτα συμπτώματα

Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη περιοχή, εμφανίζει διαφορετικές νευρωνικές συνδέσεις με άλλα μέρη του εγκεφάλου. Οι πάσχοντες αποφεύγουν τις μισοφωνικές καταστάσεις και νιώθουν έντονη δυσφορία η οποία οδηγεί σε λειτουργική βλάβη. Η διαταραχή παρατηρείται πως κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή.

Μισοφωνία-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Photo via: nazology.net

Τα συμπτώματα

Τα ήπια συμπτώματα της μισοφωνίας είναι η ανησυχία ή να νιώθετε άβολα στο άκουσμα κάποιον ήχων, η έντονη επιθυμία να φύγει ο ήχος και το αίσθημα αηδίας. Αν είναι πιο σοβαρή, τα συμπτώματα μπορεί να είναι η έντονη οργή, ο θυμός, ο πανικός, ο φόβος και η συναισθηματική δυσφορία.

Μισοφωνία-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Photo via: iatropedia.gr

Η αντιμετώπιση

Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντιμετώπιση όσων αφορά την συγκεκριμένη διαταραχή ή τουλάχιστον όχι ακόμη. Όμως προτείνετε να αποχωρείτε από το μέρος με τον δυσάρεστο ήχο ή να προσπαθήσετε να συγκρατηθείτε. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τιθασεύσεις τον εαυτό σου, ώστε σε τέτοιες καταστάσεις να μην αντιδρά υπερβολικά.

Δείτε ακόμα 10 συνήθειες στην καθημερινότητά που μας κάνουν κακό και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας.

Κάθε φορά που θα ακούς κάτι που θα σου δημιουργεί αισθήματα οργής να μετράς μέχρι το 10 ή να τραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι. Ωστόσο αν δεις ότι δεν βελτιώνεται το μίσος, απλά ζήτα συγνώμη και αποχώρησε από το χώρο έως ότου συνέλθεις.

Μισοφωνία-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Photo via: o-klooun.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close