6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο

Αυτά τα απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο.

Η περίοδος είναι μία ρουτίνα για κάθε γυναίκα και μπορεί να είναι κουραστική ή και επώδυνη σε μερικές περιπτώσεις, όμως είναι ένα σημάδι του σώματος, ότι όλα λειτουργούν σωστά. Είναι το δώρο της φύσης για μία γυναίκα, αφού η περίοδος βελτιώνει την υγεία της και ανανεώνει το σώμα της.

Κατά την διάρκεια της περιόδου τα συμπτώματα είναι σχετικά γνωστά. Μερικές γυναίκες τις πρώτες μέρες έχουν πονοκέφαλο, ένα αίσθημα ατονίας και χάνουν την συγκέντρωση τους. Επίσης παθαίνουν κράμπες στην κοιλιά και αιμορραγούν.

Δείτε ακόμα Πρώτη περίοδος πριν τα 10 :Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών

Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της περιόδου επηρεάζεται όλο το γυναικείο σώμα και συμβαίνουν πράγματα τα οποία σχεδόν καμία γυναίκα δεν γνωρίζει ότι συμβαίνουν στο σώμα της. Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε τα 6 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο. Διαβάστε παρακάτω: 

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Κατά την διάρκεια της περιόδου ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου μεγαλώνει

Υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι κατά την διάρκεια της περιόδου τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου μεγαλώνει σε μέγεθος. Αυτές οι αλλαγές στον εγκέφαλο είναι που επηρεάζουν και την συμπεριφορά των γυναικών.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: iatronet.gr

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Οι ορμόνες επηρεάζουν το γυναικείο σώμα διαφορετικά ανάλογα την εβδομάδα που διανύει

Πιο συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα οι γυναίκες μπορεί να νιώσουν κάποια προβλήματα που τους προειδοποιούν ότι πλησιάζει η περίοδος. Αυτά είναι μικρά πονάκια, ημικρανίες και ένα αίσθημα αποσυγκέντρωσης.

Σε εκείνη την εβδομάδα τα επίπεδα οιστρογόνων αρχίζουν να αυξάνονται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να είσαι ιδιαίτερα καλά ψυχολογικά. Την δεύτερη εβδομάδα αυξάνεται η όρεξη των γυναικών για σ3ξ εξαιτίας της τεστοστερόνης που αυξάνεται για λίγο.

Την τρίτη εβδομάδα τα οιστρογόνα μειώνονται δραματικά και αυξάνεται η προγεστερόνη. Εξαιτίας αυτού η ψυχολογία σας μπορεί να πέσει και γενικότερα η διάθεσή σας να αλλάζει διαρκώς χωρίς προφανή λόγο.

Δείτε ακόμα Ηλιοθεραπεία: Οι 9 μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία

Την τέταρτη εβδομάδα τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μειώνονται και ορισμένες γυναίκες ξεκινούν να υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS).

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: mama365.gr

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Οι κράμπες της περιόδου αλλάζουν τον εγκέφαλο της γυναίκας

Ερευνητές έχουν δείξει ότι οι κράμπες της περιόδου επηρεάζουν μεταξύ 20% και 90% των έφηβων κοριτσιών. Αν νιώθετε ότι αρχίσατε να αποδίδετε χειρότερα στη δουλειά, ίσως οι κράμπες της περιόδου να είναι ο λόγος για αυτό.

Αυτό διότι, υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως οι γυναίκες που ανέφεραν πόνο στην περίοδο παρουσίασαν μείωση του όγκου σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην επεξεργασία της μετάδοσης, στην αισθητηριακή επεξεργασία υψηλότερου επιπέδου και στη ρύθμιση της ενδοκρινικής λειτουργίας.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: onmed.gr

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Οι κράμπες της περιόδου δεν αφορούν μόνο την κοιλιά

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να παραπονιούνται κατά την διάρκεια της περιόδου τους για πόνους και κράμπες στην κοιλιά, όμως στην πραγματικότητα οι κράμπες επηρεάζουν όλο το σώμα. Μία γυναίκα θα μπορούσε να νιώθει κράμπες στα πόδια.

Κατά την διάρκεια της περιόδου υπάρχει απώλεια βασικών μετάλλων στο σώμα όπως είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το κάλιο και αυτό εξαντλεί το σώμα. Οι μύες λοιπόν αντιδρούν με σπασμούς και κράμπες.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Κατά την διάρκεια της περιόδου επηρεάζεται και η φωνή

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως κατά την διάρκεια της περιόδου μπορεί η φωνή σας να αλλάξει. Συγκεκριμένα ονομάζεται προεμμηνορροϊκό φωνητικό σύνδρομο και οι τραγουδίστριες δυσκολεύονται πολύ να τραγουδήσουν.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: Pinterest

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας όταν έχει περίοδο: Τον Χειμώνα η περίοδος είναι ανυπόφορη

Τον Χειμώνα η περίοδος εξαιτίας του κρύου μπορεί να είναι πιο επώδυνη. Επίσης γυναίκες παραπονιούνται την πρώτη μέρα ότι νιώθουν να κρυώνουν διαρκώς και οι κράμπες κάνουν το συναίσθημα ακόμη πιο δύσκολο. Το Καλοκαίρι οι ημέρες διάρκειας της περιόδου λιγοστεύουν κατά 0,9.

6-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-σώμα-της-γυναίκας-όταν-έχει-περίοδο-

Photo via: queen.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close