Το ανοσοποιητικό σας σύστημα νοσεί: Τα 10 απίστευτα συμπτώματα

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα νοσεί: Τα 10 απίστευτα συμπτώματα που μπορεί να το δείχνουν!

Τώρα που μπήκε το Φθινόπωρο, τα κρυολογήματα, η γρίπη και οι ιώσεις θα ξεκινήσουν και πάλι να μας βασανίζουν. Αν παρατηρείτε κάθε χρόνο πως αρρωσταίνετε περισσότερο από ότι οι άλλοι, τότε το ανοσοποιητικό σας είναι πεσμένο και αυτά τα συμπτώματα θα σας το αποδείξουν.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να πέσει το ανοσοποιητικό. Η διατροφή, η ψυχολογία, ο κακός ύπνος, είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς διαπιστώνουμε ότι πέφτει το ανοσοποιητικό μας, όταν παρατηρούμε ότι αρρωσταίνουμε πιο συχνά από τους υπόλοιπους.

Μερικές φορές ακόμη κι έτσι, πιστεύουμε απλά ότι “είμαστε αρρωστιάρηδες” και προσαρμοζόμαστε. Υπάρχουν μερικά απίστευτα συμπτώματα που μπορούν να σου αποδείξουν ότι το ανοσοποιητικό σου νοσεί και ίσως να σε κάνουν να λάβεις τα μέτρα σου. Διαβάστε παρακάτω: 

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα νοσεί: Τα 10 απίστευτα συμπτώματα

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Πονοκέφαλοι, ομίχλη εγκεφάλου, προβλήματα έλλειψης προσοχής

Αν νιώθετε συχνά πονοκεφάλους, πάσχεται από ομίχλη του εγκεφάλου και η προσοχή σας διαταράσσεται εύκολα τότε αυτά μπορεί να αποτελούν συμπτώματα πεσμένου ανοσοποιητικού. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια συμπτώματα, συνδέονται και με τον κακό ύπνο, την κακή ποιότητα ζωής και το άγχος.

 Ακμή, ψωρίαση, δερματίτιδα, έκζεμα, εξανθήματα πεταλούδας

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα νοσεί: Τα 10 απίστευτα συμπτώματα

Τα δερματικά προβλήματα είναι κοινά και μπορεί να οφείλονται στην αιμολυτική αναιμία, στην ψωρίαση, το σκληρόδερμα, το άγχος, την κακή διατροφή ή κάποια αλλεργία. Αν έχετε έλεγξει όλα αυτά, έχετε ακολουθήσει τις κατάλληλες θεραπείες και ακόμη δεν έχετε δει αποτελέσματα, ίσως να αποτελούν σύμπτωμα χαμηλού ανοσοποιητικού.

 

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Αλλεργικό άσθμα

Αλλεργικό άσθμα παθαίνουν οι άνθρωποι που πάσχουν από αλλεργίες τις περισσότερες φορές. Παρόλα αυτά αλλεργικό άσθμα μπορεί να πάθεις αν έχεις πεσμένο ανοσοποιητικό και ο οργανισμός σου ξεκινά να νοσεί με αυτοάνοσες ασθένειες και διαταραχές.

Δείτε ακόμα Παράσιτα στο σώμα: Είδη, Συμπτώματα, Εικόνες και ένα φυσικό αντιπαρασιτικό

συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-έχεις-χαμηλό ανοσοποιητικό-

© Depositphotos

Νιώθετε είτε κόπωση είτε υπερβολική ενέργεια

Η κόπωση και η υπερβολική ενέργεια χωρίς ιδιαίτερη λόγο, δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σας νοσεί και ίσως να πάσχετε από κάποια αυτοάνοση ασθένεια. Αν λοιπόν ξαφνικά νιώθετε πως μία δουλειά σας παίρνει πολύ παραπάνω ώρα από το συνηθισμένο ή έχετε συνεχώς υπερένταση, κλείστε ραντεβού με έναν γιατρό.

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Μυϊκός πόνος και αδυναμία, δυσκαμψία, πόνος

Δυστυχώς οι μυϊκοί πόνοι, το αίσθημα αδυναμίας, η δυσκαμψία και ο πόνος γενικότερα μπορεί να μας δυσκολέψει σε πολλές ανάγκες που έχουμε στην καθημερινή μας ζωή, όπως το να ανέβουμε τις σκάλες.

Θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας διότι αυτοί οι πόνοι μπορεί να προκληθούν από αυτοάνοση ηπατίτιδα, νόσο του Hashimoto, ψωρίαση, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες.

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Κράμπες στο στομάχι, αέρια, φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα

Και αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σας είναι πεσμένο. Στην χειρότερη δε των περιπτώσεων μπορεί να νοσήσετε από αυτοάνοσες ασθένειες αν δεν το κοιτάξετε σύντομα όπως η κοιλιοκάκη, η ελκώδης κολίτιδα, οι διαταραχές του θυρεοειδούς και άλλες.

συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-έχεις-χαμηλό ανοσοποιητικό-

© Depositphotos

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Απότομη αύξηση ή απώλεια κιλών

Αν το ανοσοποιητικό είναι πεσμένο αυτό μπορεί να επηρεάσει και το σωματικό σας βάρος. Αυτό διότι, μπορεί να μην παράγει τόσες ορμόνες ή να παράγει περισσότερες ορμόνες από αυτές που χρειάζεστε. Αν λοιπόν βλέπετε την ζυγαριά σας να ανεβοκατεβαίνει συχνά χωρίς συγκεκριμένη αιτία κλείστε ραντεβού για εξετάσεις αίματος.

Δείτε ακόμα Έχεις ανεβασμένη πίεση; Αυτό το τσάι θα σε βοηθήσει να την κατεβάσεις

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια

Πολλές φορές μπορεί να μυρμηγκιάσουν τα χέρια και τα πόδια μας. Παρόλα αυτά, αν αυτά τα συμπτώματα δεν συμβαίνουν μία φορά στο τόσο αλλά είναι συχνά, ίσως να είναι συμπτώματα ότι το ανοσοποιητικό σας νοσεί και κάποια άλλη ασθένεια ξεκινά να επιτίθεται στο σώμα σας.

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Πέφτουν τα μαλλιά σας

Η τριχόπτωση είναι σύμπτωμα χαμηλού ανοσοποιητικού. Οι τρίχες μας πέφτουν όταν δεν έχουμε αρκετές βιταμίνες, έχουμε άγχος ή τα μαλλιά μας είναι φθαρμένα. Αν δεν είναι φθαρμένα και βλέπετε κάθε πρωί  τρίχες στο μαξιλάρι σας, τότε σημαίνει ότι έχετε έλλειψη βιταμινών και χαμηλό ανοσοποιητικό.

συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-έχεις-χαμηλό ανοσοποιητικό-

© Depositphotos

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσεί το ανοσοποιητικό σου: Έχετε συχνά δέκατα

Τα δέκατα τα δημιουργεί το σώμα όταν θέλει να αντιμετωπίσει μία απειλή όπως μία γρίπη, μία ίωση ή ένα κρυολόγημα. Μάλιστα οι γιατροί συμβουλεύουν να μην παίρνουμε κάτι στα δέκατα και να τα αφήνουμε να κεδηλώνονται, διότι με αυτόν τον τρόπο το σώμα μας αντιμετωπίζει τον βλαβερό μικροοργανισμό.

Αν όμως ανεβάζετε δέκατα κάθε τρεις και λίγο απλά και μόνο επειδή κουραστήκατε ή πιεστήκατε σωματικά τότε αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας είναι πεσμένο. Τα μικρόβια επιτίθενται γρήγορα στο σώμα αφού δεν έχει τις κατάλληλες άμυνες και το σώμα προσπαθεί να ανταπεξέλθει κάνοντας δέκατα.

All photos via: novi.ba

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close