νέα_ασθένεια_ασθένεια χ_

Νέα ασθένεια Χ: Πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό! Μία νέα ασθένεια με το όνομα Χ φαίνεται πως σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό και έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Γι’ αυτήν την ασθένεια Χ θα μιλήσουμε σήμερα που δυστυχώς φαίνεται πως είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό.

Τον τελευταίο ένα χρόνο φαίνεται πως ο κορονοϊός έχει μπει στις ζωές μας και έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλους τους τομείς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η επιστημονική κοινότητα ξεκίνησε να κάνει λόγο για μία νέα ασθένεια με το όνομα Χ. Μία νέα ασθένεια που είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 10 σπάνια ή περίεργα συμπτώματα

Η είδηση της νέας ασθένειας Χ, έχει τρομάξει την επιστημονική κοινότητα και οι πρώτες πληροφορίες ξεκίνησαν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας αντιδράσεις. Σήμερα λοιπόν θα δούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια Χ. Διαβάστε παρακάτω: 

Ξεκίνησε λοιπόν να κυκλοφορεί η είδηση της νέας ασθένειας Χ και έχει τρομάξει την επιστημονική κοινότητα. Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια Χ έχουν κυκλοφορήσει και έχει προκαλέσει φυσικά ποικίλες αντιδράσεις. Άλλωστε ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τεταμένο κλίμα σε όλη την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας, η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι η μοναδική με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι σαν ανθρωπότητα. Υπάρχει και η ασθένεια Χ που είναι ακόμη πιο θανατηφόρα.

Συγκεκριμένα ο Mark Woolhouse, είναι καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Σε ομιλία του λοιπόν το 2017, είχε αναφέρει πως στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έκαναν λόγο για την ασθένεια Χ και έχει προκαλέσει μεγάλη φόβο.

«Έχουμε την αίσθηση πως η επόμενη πανδημία, την οποία δεν έχουμε ζήσει ακόμα, θα είναι πολύ χειρότερη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο PA ο Woolhouse. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη της ασθένειας Χ, την οποία αναφέρουν όλο και συχνότερα οι επιστήμονες, εκείνος απάντησε:

«Φυσικά. Δεν λέμε ποια αν, λέμε πότε θα συμβεί. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα συμβεί αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί». Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγο καιρό ο καθηγητής Jean-Jacques Muyembe Tamfum, είναι ένας εκ των επιστημόνων που ανακάλυψαν τον ιό Έμπολα.

νέα_ασθένεια_ασθένεια χ_

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πραγματικότητα η ασθένεια Χ δεν είναι μία ασθένεια η οποία έχει ήδη δημιουργηθεί. Αντιθέτως είναι μία μελλοντική ασθένεια που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργηθεί. Αυτό μελετά η επιστημονική κοινότητα. Τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργηθεί και τα αποτελέσματά της.

Μάλιστα ιοί που πλέον είναι γνωστοί, υπήρχαν στην λίστα με τις ασθένειες Χ, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία. Αυτές οι ασθένειες είναι οι παρακάτω:

1. Covid-19
2. Αιμορραγικός πυρετός της Κριμαίας-Κονγκό
3. Η νόσος του ιού Έμπολα και η νόσος του ιού Marburg
4. Πυρετός της Λάσας

5. Κορανοϊός αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS-CoV) και 6. Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS)
7. Νοσήματα Nipah και henipaviral
8. Πυρετός του Rift Valley
9. Ζίκα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι ασθένειες που είναι πιθανό να εμφανιστούν στο μέλλον εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και να βρεθεί η ανθρωπότητα πιο προετοιμασμένη.

Μια γυναίκα, σε μια απομακρυσμένη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, παρουσίασε πρόσφατα συμπτώματα αιμορραγικού πυρετού. Δοκιμάστηκε για διάφορες ασθένειες – συμπεριλαμβανομένου του Έμπολα – αλλά όλες οι αναφορές δοκιμών επέστρεψαν αρνητικές.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα ενός δυνητικά νέου και θανατηφόρου ιού. Αυτό προκάλεσε ανησυχίες στην επιστημονική κοινότητα, για το αν η γυναίκα έφερε συμπτώματα μίας νέας ασθένειας “Χ” .

«Πρέπει να φοβόμαστε τις νέες ασθένειες», καθώς ο Έμπολα και ο Κόβιντ-19 ήταν και οι δύο άγνωστοι πριν ανακαλυφθούν, είπε ο γιατρός Dadin Bonkole.

Ο καθηγητής Tamfum προειδοποίησε επίσης ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να προκύψουν πολλές περισσότερες ζωονοσογόνες ασθένειες, ειδικά αυτές που μεταδίδονται από ζώα στον άνθρωπο.

Δήλωσε ότι οι ασθένειες – δηλαδή η γρίπη, η λύσσα και ο κίτρινος πυρετός – έχουν περάσει από ζώα σε ανθρώπους. Αυτά τα «περιστατικά είναι κοινά και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδημίες και πανδημίες στο μέλλον», είπε.

Σύμφωνα με το CNN, δεδομένου ότι ο κίτρινος πυρετός – η πρώτη μόλυνση από ζώο σε άνθρωπο – εντοπίστηκε το 1901, οι επιστήμονες έχουν βρει τουλάχιστον άλλους 200 ιούς που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στους ανθρώπους.

Οι ειδικοί λένε ότι ο αυξανόμενος αριθμός αναδυόμενων ιών είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της οικολογικής καταστροφής και του εμπορίου άγριων ζώων, ανέφερε η έκθεση του CNN.

Το 2018, ο John-Arne Rottingen, διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Έρευνας της Νορβηγίας και επιστημονικός σύμβουλος της επιτροπής του ΠΟΥ, είπε στο The Telegraph, “Η ιστορία μας λέει ότι είναι πιθανό το επόμενο μεγάλο ξέσπασμα να είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί

Για να σταματήσει το ξέσπασμα έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, ζητήθηκε από τον ΠΟΥ τον Μάιο του 2015 να δημιουργήσει ένα «Σχέδιο Ε & Α για την δράση για την πρόληψη των επιδημιών». Αυτή η κίνηση έγινε για να μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ της ταυτοποίησης ιογενών λοιμώξεων και της έγκρισης εμβολίων / θεραπειών.

Στη συνέχεια, μια ομάδα παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων – η “Επιστημονική συμβουλευτική ομάδα Blueprint Blueprint” – συγκροτήθηκε από τον ΠΟΥ για να καταρτίσει μια λίστα με λιγότερους από δέκα “νόσους προτεραιότητας”.

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Ασθένεια Χ προστέθηκε στη σύντομη λίστα ως αναπαράσταση για ένα “γνωστό άγνωστο” παθογόνο ιό- που έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μελλοντική επιδημία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close