φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια. Νέες μελέτες αποκαλύπτουν τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται σήμερα με την αϋπνία και την υπνική άπνοια. Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή όπου το άτομο βιώνει μια παύση στην αναπνοή, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από περιόδους ρηχής αναπνοής.

Από την άλλη η αϋπνία ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, εξαιτίας και του τρόπου ζωής μας. Πολύ άγχος, πολλή κούραση και γενικότερα έντονες συνθήκες που κάνουν τον εγκέφαλο να μην μπορεί να ηρεμήσει. Υπάρχουν λοιπόν μερικά φυτά που μπορούν να σε βοηθήσουν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω: 

Τί είναι η υπνική άπνοια;

Πιο συγκεκριμένα η υπνική άπνοια συμπεριλαμβάνεται στις διαταραχές ύπνου. Το άτομο που κοιμάται σταματά να αναπνέει και αυτό μπορεί να συνοδεύεται από περιόδους ρηχής αναπνοής.

Μία νέα μελέτη λοιπόν διαπίστωσε πως η υπνική άπνοια είναι κατάσταση κατά την οποία ένας άνθρωπος σταματά να επανεκκινείται. Αυτό κάνει το σώμα να μην λαμβάνει αρκετό οξυγόνο.

Αν η υπνική άπνοια δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία, δημιουργεί ψυχικές ασθένειες, επιβαρύνει την ποιότητα ζωής και φυσικά ακόμη και στην οδήγηση το άτομο, μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Δείτε ακόμα Ασθένειες των ματιών και αεροπορικά ταξίδια: Συμβουλές για να προλάβετε τα χειρότερα

Τα άτομα με υπνική άπνοια λόγω της εξάντλησης, πολλές φορές αποκοιμούνται χωρίς να το καταλαβαίνουν και αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Τα φυτά, πως μπορούν να βοηθήσουν με την υπνική άπνοια;

Επειδή η αϋπνία τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες, είναι λογικό να σκεφτείτε ότι πολλά από τα φυτά που θα μοιραστούμε παρακάτω, μπορούν να σας ηρεμήσουν είτε με το να υπάρχουν στον χώρο είτε απλά με το να τα πίνετε σαν ροφήματα.

Πώς μπορούν όμως τα φυτά να δώσουν λύση σε ένα ζήτημα, που αποτελεί διαταραχή όπως είναι η υπνική άπνοια; Φαίνεται πως η υπνική άπνοια συσχετίζεται με την μείωση του κορεσμού οξυγόνου. Υπάρχουν λοιπόν φυτά που θα βοηθήσουν το δωμάτιο να γεμίσει με οξυγόνο και φρέσκο αέρα.

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Η λεβάντα

Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες το άρωμα της λεβάντας μπορεί να χαλαρώσει τους ανθρώπους και να καλυτερεύσει την ποιότητα του ύπνου τους. Αποτελεί ένα ηρεμιστικό της φύσης και βοηθάει ακόμη και στις ταχυκαρδίες που οφείλονται στο άγχος και στην πίεση. Έτσι μία λεβάντα στην κρεβατοκάμαρα σας βοηθάει να έχετε ένα ήσυχο ύπνο.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: physislaboratory.com

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Η σανσεβιέρια

Το συγκεκριμένο φυτό αποτελεί έναν φυσικό καθαριστή του αέρα και μάλιστα συμπεριλήφθηκε σε μελέτη καθαρισμού αέρα της NASA. Είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που είναι πολύ εύκολα στην φροντίδα και φυσικά αποτελεί μία υπέροχη ιδέα για το υπνοδωμάτιό σας. Θα έχετε καθαρότερα αέρα κι έτσι θα σας βοηθήσει αρκετά με την υπνική άπνοια.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: thermokipiaathina.gr

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Η γαρδένια

Από την άλλη οι γαρδένιες είναι πολύ χρήσιμες στην υπνική άπνοια και στην αϋπνία εξαιτίας της κροκετίνης. Η κροκετίνη είναι μία φαρμακολογικά ενεργή καροτενοειδής ένωσης και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Υπάρχει στην γαρδένια.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: mistikakipou.gr

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Το γιασεμί

Υπάρχουν νέες μελέτες που αποδεικνύουν ότι το γλυκό άρωμα του γιασεμιού γεμίζουν τον άνθρωπο με πολύ θετικά συναισθήματα. Τον χαλαρώνουν αρκετά κι έτσι βοηθάει και στον ύπνο. Επίσης βοηθάει στο να κοιμάστε βαθιά.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: geoponiko-kentro.gr

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Η αλόη βέρα

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι η αλόη βέρα έχει πολλές χρησιμότητες και σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει και στο ζήτημα της αϋπνίας ή της υπνικής άπνοιας. Μελέτες δείχνουν ότι η αλόη βέρα έχει ηρεμιστικές και υπνωτικές δράσεις και μπορεί να αυξήσει το συνολικό χρόνο του ύπνου.

Δείτε ακόμα Ψεύτικες βλεφαρίδες: Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας

Για να ενισχύσετε την δράση της αλόη βέρα μπορείτε να έχετε το φυτό στην κρεβατοκάμαρα και να κόψετε ένα από τα φύλλα της πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Το να καταναλώνετε φρέσκο χυμό από το τζελ του συγκεκριμένου φυτού θα σας βοηθήσει στον ύπνο.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: physislaboratory.com

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Ο πόθος

Υπάρχει μία μελέτη που διεξάχθηκε στην Ιαπωνία και λέει πως ο πόθος μπορεί να καθαρίζει τον αέρα από βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, μονοξείδιο του άνθρακα, ξυλόλιο και τολουόλιο. Αυτές οι ουσίες αν βρίσκονται στον αέρα επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: mistikakipou.gr

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Η πασιφλόρα

Σύμφωνα με μελέτες, η πασιφλόρα είναι ένα παραδοσιακό φυτικό ηρεμιστικό και αγχολυτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής του ύπνου.

Η διατήρηση του σε εσωτερικούς χώρους θα σας βοηθήσει επίσης να έχετε τα άνθη της που μπορείτε να συνθλίψετε και να προσθέσετε στο τσάι από βότανα. Θα έχετε σημαντική αύξηση στο συνολικό χρόνο ύπνου και σημαντική μείωση της εγρήγορσης.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Τα 8 φυτά που σε βοηθούν με την αϋπνία και την υπνική άπνοια: Το χαμομήλι

Είναι γνωστό ότι το τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει πολύ στον καλό ύπνο. Το καταπραϋντικό άρωμα του άνθους του ηρεμεί τα νεύρα. Μια έρευνα αναφέρει ότι η χρήση χαμομηλιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου στους ηλικιωμένους.

φυτά-εσωτερικού χώρου-που-σε-βοηθούν-με-την-αϋπνία-και-την-υπνική άπνοια-

Photo via: mistikakipou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close