μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

Τι είναι αυτά τα μικρά λευκά σπυράκια στο Πρόσωποκαι τι να κάνετε γι’ αυτά. Πολλοί άνθρωποι έχουν μικρά λευκά σπυράκια στο δέρμα τους και σήμερα θα μάθουμε τι είναι και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά.

Πολλοί άνθρωποι παιδεύονται με την ακμή. Παρόλα αυτά ακόμη κι αυτοί που δεν είχαν ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα με την ακμή μπορεί να αποκτήσουν στο πρόσωπο μικρά λευκά σπυράκια τα οποία δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι αλλά και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε αναλυτικά τι είναι αυτά τα μικρά λευκά σπυράκια στο πρόσωπο και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά. Ένα άρθρο που θα μας βοηθήσει να κάνουμε το δέρμα του προσώπου μας να γίνει αστραφτερό και υγιές. Διαβάστε παρακάτω:

Τι είναι αυτά τα λευκά σπυράκια

Τα σπυράκια αυτά έχουν επίσημη ονομασία και ονομάζονται κηλίδες γάλακτος. Είναι γεμάτα με κερατίνη που παγιδεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σας. Κατά κανόνα, εμφανίζονται λευκά σπυράκια στα βλέφαρα, τα μάγουλα και το μέτωπο.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κηλίδες γάλακτος είναι μια μορφή ακμής, ωστόσο, απέχει πολύ από την αλήθεια, καθώς η ακμή συνήθως προκαλείται από ορμόνες.

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

Γιατί εμφανίζονται;

Αν και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι προκαλεί αυτά τα σπυράκια, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες πιθανές εξηγήσεις. Το δέρμα σας μπορεί να έχει καταστραφεί. Οι επιπτώσεις του ερεθισμού, της έκθεσης στον ήλιο, των εγκαυμάτων ή των βαριών προϊόντων περιποίησης του δέρματος μπορούν όλα να οδηγήσουν σε αυτά τα σπυράκια.

Δείτε ακόμα Η πράσινη πάστα που εξαφανίζει τα σημάδια της ακμής σε 3 μέρες

Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι η συσσώρευση νεκρού δέρματος, το οποίο παγιδεύεται στους πόρους. Τέλος, η απλούστερη απάντηση σε αυτό είναι τα γονίδιά σας. Μπορεί απλώς να έχετε γενετική προδιάθεση.

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

Τι να κάνετε γι’ αυτά τα σπυράκια

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα γι’ αυτά τα σπυράκια γιατί είναι εντελώς ακίνδυνα. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για την αισθητική πτυχή, υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν. Λάβετε υπόψη ότι κανένα από τα πιθανά προληπτικά μέτρα δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό. Μπορεί όμως ακόμη να θέλετε ακόμα να τα δοκιμάσετε.

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

1. Ενυδατώστε και προστατέψτε το δέρμα σας.

Η επένδυση σε ένα καλό αντηλιακό και ενυδατική κρέμα είναι μια καλή ιδέα. Αυτά τα προϊόντα θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι προστατευμένο, απαλό και εύκαμπτο. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό ακόμα και το χειμώνα ή όταν κάθεστε κοντά στα παράθυρα.

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

2. Κάντε απολέπιση

Είναι απαραίτητο να μην το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε απαλά scrub για να μην καταστρέψετε το δέρμα σας και να προκαλέσετε ακόμα περισσότερα σπυράκια. Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα προσεκτικά στο σπίτι ή κάντε επαγγελματικές θεραπείες προσώπου.

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

3. Δοκιμάστε προϊόντα με ρετινόλη.

Πιστεύεται ότι η ρετινόλη είναι ένα συστατικό που εξολοθρεύει αυτά τα σπυράκια. Οι κρέμες ρετινόλης αποκαλύπτουν ένα λείο στρώμα δέρματος και αποτρέπουν τη συσσώρευση. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη μπορεί να είναι σκληρά για το δέρμα, επομένως επιλέξτε πιο ήπια.

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

4. Χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ.

Αυτό το οξύ συνιστάται συχνά ως τρόπος καταπολέμησης της ακμής και μπορεί να λειτουργήσει και για τα λευκά σπυράκια. Το θέμα είναι να λεπτύνουν τα στρώματα του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως μπορέσετε να απελευθερώσετε το πύον. Εφαρμόστε σαλικυλικό οξύ αμέσως πριν τον ύπνο.

Δείτε ακόμα Μάσκα κατά της ακμής και όχι μόνο…από ρεβίθια

μικρά-λευκά σπυράκια-στο-πρόσωπο-και-πως-αντιμετωπίζονται-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close