10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Αυτά είναι τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι η ευτυχία σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σύντροφό σας ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνετε.

Κάνουμε σχέσεις με τους ανθρώπους για να έχουμε έναν άνθρωπο στα εύκολα και στα δύσκολα. Μία σχέση με έναν άνθρωπο είναι πολλά παραπάνω από σ3ξ. Μία σχέση σε επηρεάζει στην ψυχολογία σου, σε βοηθάει να ξεπεράσεις δύσκολες καταστάσεις.

Σίγουρα οι φίλοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο όπως επίσης και η οικογένειά σου. Όταν όμως έχεις μπει σε μία σοβαρή σχέση, νιώθεις ότι έχεις τον άνθρωπό σου. Έναν άνθρωπο που σε ξέρει καλύτερα από όλους τους άλλους. Έναν σύντροφο, Έναν συνεργάτη.

Δείτε ακόμα Η διαφορά ηλικίας μπορεί να είναι το μυστικό της επιτυχίας σε μία σχέση σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Όμως πολλές φορές ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας, δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι. Γυναίκες και άντρες που νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση, που νιώθουν δυστυχισμένοι μεγαλώνοντας παιδί μόνο και μόνο επειδή δεν είναι και οι δύο σε αυτό. Διαβάστε παρακάτω:

Μιμείστε την διάθεση του συντρόφου σας ανεξάρτητα με το πως νιώθετε.

Όταν είσαι μαζί με έναν άνθρωπο θα ήταν παράλογο αν λέγαμε ότι δεν επηρεάζεσαι από την δική του διάθεση. Πολλές φορές ένας άνθρωπος που κάνει σχέση με έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος είναι πιο μελαγχολικός και καταθλιπτικός τείνει να μιμείται την δική του συμπεριφορά.

Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζουν θετικά τους άλλους εξαιτίας αυτού. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κοινωνικούς προβληματισμούς που τους μεταδίδουν και στον σύντροφό τους. Υπάρχουν και άνθρωποι, που μεταδίδουν θετικά συναισθήματα στον άλλον.

Τι γίνεται όμως όταν στην σχέση υπάρχει ένας μίζερος άνθρωπος που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θέλει να σου μεταφέρει τα αρνητικά του συναισθήματα, απλά και μόνο επειδή δεν έχει λύσει τα δικά του; Σε αυτή την περίπτωση, αργά ή γρήγορα θα μιμηθείς αυτήν την συμπεριφορά και η ψυχολογία σου θα ξεκινήσει να μην είναι καλή.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Συχνά χρειάζεστε την επιβεβαίωση του συντρόφου σας για το τι πραγματικά είστε.

Είναι φυσικό και επόμενο οι άνθρωποι να έχουν ανασφάλειες. Είναι ακόμη πιο φυσικό να θέλουν που και που να μοιραστούν αυτές τις ανασφάλειες με το άλλο τους μισό, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση, είτε με τα συναισθήματα που τρέφει το άλλο τους μισό για το πρόσωπό τους.

Η κολλητή σου ή ο κολλητός σου δε θα σου πει ποτέ πόσο όμορφος ή όμορφη είσαι κι ακόμη κι αν στο πει δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα με το άλλο σου μισό. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν δίνουν καμία σημασία στην ψυχολογία σου.

Που τους ρωτάς αν σε θεωρούν όμορφη ή όμορφο και σου απαντούν με ένα αδιάφορο “ναι” ή δεν απαντούν και καθόλου. Άνθρωποι που δεν σου λένε ποτέ τα συναισθήματα που τρέφουν για σένα. Άνθρωποι που στην χειρότερη σε βάζουν να αδυνατίσεις ή να παχύνεις με βάση τα δικά τους γούστα.

Δείτε ακόμα Γιατί το να στέλνετε μηνύματα λήγοντάς τα με τελεία μπορεί να τερματίσει την σχέση σας

Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση σου, σε κάνουν να νιώθεις ότι ποτέ δεν είσαι αρκετός και με τέτοια ψυχολογία, κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Μπορεί να νιώθετε ζήλια όταν ο σύντροφός σας βρίσκει μερικές φορές την ευτυχία έξω από τη σχέση.

Αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε μία φυσιολογική σχέση χωρίς προβλήματα. Ίσα ίσα ο ένας νιώθει καλά όταν ο άλλος βρίσκει χόμπι και πράγματα που τον ευχαριστούν. Όταν είσαι χαρούμενος, είναι χαρούμενη και η σχέση σου, διότι δίνεις περισσότερα πράγματα και είσαι πιο δοτικός.

Όταν όμως ο ένας έχει παράπονα από τον άλλον, παράπονα που ποτέ δεν έχουν εκφραστεί ή όταν εκφράστηκαν δεν έλαβαν την απαραίτητη προσοχή, τα πράγματα αλλάζουν. Την δική σου δυστυχία μέσα στην σχέση θέλεις να την δεις και στα μάτια του άλλου.

Διότι εσύ είσαι δυστυχισμένος ή δυστυχισμένη εξαιτίας της αδιαφορίας του άλλου σου μισού και όταν βλέπεις ότι εσύ νιώθεις μόνη, παραμελημένη ή αδικημένη και την ίδια στιγμή βλέπεις τον άλλον να είναι μέσα στην τρελή χαρά, κάνοντας άλλα πράγματα, εκτός σχέσης που τον ευχαριστούν σε πιάνει το παράπονο.

Δείτε ακόμα 8 σημάδια συναισθηματικής ανωριμότητας σε μια σχέση

Αν λοιπόν δεν νιώθεις χαρά που ο σύντροφός σου ασχολείται και με άλλα πράγματα πέρα από εσένα, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη επειδή έχεις κατάλοιπα που μπορεί να μην αφορούν την σχέση σου, είτε η σχέση σου δεν σε καλύπτει όσο θα ήθελες.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Βασίζεστε στον σύντροφό σας για να λάβει τις αποφάσεις για εσάς.

Όταν συμβαίνει αυτό τις περισσότερες φορές ο σύντροφός σας έχει ηγετικές τάσεις και σας καπελώνει. Μπορεί εσείς από την φύση σας, να είστε ένας άνθρωπος αναβλητικός, ένας άνθρωπος που δυσκολεύετε να πάρει μία απόφαση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το να είστε με έναν άνθρωπο που είναι πιο αποφασιστικός από εσάς είναι καλό, διότι πολλές φορές παίρνει πρωτοβουλίες που κάνουν καλό στην σχέση και σε εσάς, τις οποίες εσείς δυσκολεύεστε να πάρετε.

Ο ένας λοιπόν συμπληρώνει τον άλλον στις ανάγκες του και είστε dream team. Το πράγμα ξεφεύγει, όταν ο σύντροφός σας δεν περιμένει πλέον να ακούσει την άποψή σας. “Θα πάμε εκεί διακοπές” “θα φορέσεις το μαύρο φόρεμα”, “θα μετακομίσουμε εκεί”.

Δείτε ακόμα 8 σημάδια ότι δεν υπάρχει αληθινή αγάπη στην σχέση σας

Δεν έχετε συζητήσει κάτι, δεν σας έχει δώσει ένα χρονικό περιθώριο να εκφράσετε μία άποψη οπότε κατά πάσα πιθανότητα, πατάει στην δική σας αναποφασιστικότητα για να περάσει το δικό του. Και σε μία σχέση που δεν έχεις λόγο στο οτιδήποτε δεν μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Η προσωπικότητά σας ή η εμφάνισή σας έχουν αλλάξει με βάση αυτό που αρέσει στον σύντροφό σας.

Όταν είσαι μαζί με έναν άνθρωπο τον δέχεσαι ακριβώς γι’ αυτό που είναι. Στην μόνη περίπτωση που μπορείς να επέμβεις είναι όταν μία αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση θέτει σε κίνδυνο την ζωή του. Για παράδειγμα οι διατροφικές διαταραχές.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν μπορείς να είσαι με έναν άνθρωπο με την προϋπόθεση ότι θα τον αλλάξεις στην πορεία. Κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα αν ρωτούσαμε την γνώμη του συντρόφου σου, θα ήθελε κι αυτός να κάνεις μερικές αλλαγές.

Όταν λοιπόν βρίσκεσαι σε μία σχέση και καταλαβαίνεις ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που είστε μαζί, εσύ άλλαξες τελείως στιλ, κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα πολλοί έχουν την ανάγκη να αλλάξουν στιλ από μόνοι τους.

Δείτε ακόμα Η σχέση με τους γονείς δείχνει τι σχέση έχετε με τον σύντροφό σας

Αν όμως η αλλαγή στα μαλλιά σου έγινε μετά από σχόλιο του συντρόφου σου γι’ αυτά, τότε σημαίνει ότι έχεις αρκετές ανασφάλειες και είτε ο σύντροφός σου πατάει πάνω σε αυτές για να σε κάνει “την γυναίκα ή τον άντρα των ονείρων του”, είτε εσύ αλλάζεις, καταπιέζοντας τον εαυτό σου, χωρίς ουσιαστικά να το θες, από φόβο μην τον χάσεις. Και στις δύο περιπτώσεις η ευτυχία πάει περίπατο.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Παρατάτε τις ανάγκες σας για τον συντρόφων σας.

Σε μία σχέση θα χρειαστεί να το κάνεις κι αυτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που μένουν συνεχώς πίσω με το παιδί, για να βγαίνει βόλτες το άλλο τους μισό. Και αυτό δεν είναι μία υγιής παραχώρηση που όλοι θα κάναμε που και που.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Όλη σου η προσοχή βασίζεται στην σχέση σου

Σίγουρα μία σχέση είναι πολύ σημαντική. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να είναι η μόνη σου ανησυχία. Δεν είναι μόνο η σχέση που πρέπει να παίζει ρόλο στην ζωή σου. Ένας πραγματικά ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος σε μία σχέση σκέφτεται παράλληλα την δουλειά του, τα όνειρά του, τους φίλους, την οικογένεια.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Αγνοείται τα προειδοποιητικά σημάδια

Αυτό συμβαίνει συνήθως στους πρώτους μήνες της σχέσης. Όλοι οι άνθρωποι από την αρχή δείχνουν τι είναι κι απλά εμείς τυφλωμένοι από το συναίσθημα κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Η σχέση προχωράει και τα προειδοποιητικά σημάδια παραμένουν και εξελίσσονται.

Φτάνεις λοιπόν σε ένα σημείο που ενώ ξέρεις τι γίνεται κάνεις πως δεν βλέπεις. Παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι καλά ενώ δεν είναι. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν στερείς από τον εαυτό σου αυτό που πραγματικά του αξίζει από φόβο, από ανασφάλεια, από έρ@τα. Και στις τρεις περιπτώσεις ευτυχισμένοι δεν είστε.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Δεν λέτε αυτό που σκέφτεστε ακόμη και όταν τσακώνεστε

Μία σχέση πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και στην ελευθερία της έκφρασης. Αν λοιπόν βρίσκεστε σε μία σχέση που σπάνια μιλάτε γι’ αυτά που σας ενοχλούν είστε καταπιεσμένοι. Το άλλο σας μισό δεν ξέρει τα θέλω σας κι εσείς νιώθετε εγκλωβισμένοι να αντιδράσετε.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Δεν είστε ο εαυτός σας όταν ο σύντροφός σας λείπει

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Δεν μιλάμε για μία απλή μελαγχολία που όλοι λίγο ή πολύ θα νιώσουμε. Μιλάμε για περιπτώσεις ανθρώπων που χωρίς τον σύντροφό τους στο πλάι τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Δεν συμπεριφέρονται καλά στο παιδί, έχουν νεύρα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε απλές καθημερινές δραστηριότητες.

10_σημάδια_ότι_η_ευτυχία_σας_εξαρτάται_από_την_σχέση_σας_

Σε αυτή την περίπτωση είτε είστε με έναν χειριστικό άνθρωπο που δεν σας αφήνει να παίρνετε πρωτοβουλίες και από ένα σημείο και μετά μάθατε έτσι, είτε εσείς το κάνετε αυτό στον εαυτό σας και μερικές συμβουλές από έναν ψυχολόγο θα σας έκαναν καλό.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close