πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και μπορεί να έχετε προβληματιστεί σχετικά με το πιο είναι ο τέλειο δώρο για το άλλο σας μισό. Αυτό το άρθρο θα σας λύσει τα χέρια!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η αγαπημένη στιγμή για πολλά ζευγάρια της χώρας και όχι μόνο. Μία ημέρα, ύμνος στον έρωτα που έχει εκμεταλλευτεί όλη η βιομηχανία, από την μουσική, μέχρι τον κινηματογράφο ή τα είδη δώρων, ρούχων, καλλυντικών.

Έχουμε πολλές για δώρο όμως επειδή είναι μία ξεχωριστή μέρα, θέλουμε ένα δώρο που να ενθουσιάσει το άλλο μας μισό. Πώς όμως μπορούμε να διαλέξουμε το ιδανικό δώρο και ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να σκεφτούμε; Διαβάστε παρακάτω:

Πώς ξεκίνησε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η αλήθεια είναι πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι ούτε μία ελληνική γιορτή ούτε μία γιορτή της Ορθοδοξίας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ιστορικούς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Η γιορτή δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον Άγιο Βαλεντίνο, όπου λέγεται πως θυσιάστηκε και μαρτύρησε στέλνοντας γράμματα και μυστικά μηνύματα αγάπης μεταξύ ζευγαριών που η οικογένειές τους τα ήθελαν χωριστά.

Δείτε ακόμα Οι άντρες αποκαλύπτουν ποιες γυναίκες προτιμούν με βάση το χρώμα των μαλλιών τους

Με τα χρόνια ξεκίνησε να γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως ημέρα φιλίας, αγάπης και θαυμασμού. Όμως πλέον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον έρωτα και τις ερωτικές σχέσεις. Το έθιμο θέλει στις 14 Φλεβάρη, τα ζευγάρια να περνούν χρόνο μαζί και να ανταλλάζουν δώρα.

πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Photo via: boro.gr

Πως να επιλέξετε το σωστό δώρο;

Σκεφτείτε το γούστο του άλλου σας μισού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογίσετε για να αγοράσετε ένα δώρο για το άλλο σας μισό είναι φυσικά το δικό του γούστο. Επιλέξτε δώρα που να ξέρετε ότι αρμόζουν στα γούστα και στην προσωπικότητα του άλλου χωρίς αναγκαστικά αυτά τα δώρα να είναι ακριβά ή πολύ φαντασμαγορικά.

πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Photo via: Pinterest

Σκεφτείτε την πρακτικότητα

Φυσικά δεν λέμε να αγοράσετε στην γυναίκα σας μία ηλεκτρική σκούπα ή στον άντρα σας καινούρια εξαρτήματα για το αυτοκίνητο, όμως μπορείτε να αγοράσετε κάτι που να είναι εκτός από όμορφο και πρακτικό. Ρούχα στα γούστα του άλλου σας μισού θα κάθε φορά που θα τα φοράει θα σας σκέφτεται, διακοσμητικά και άλλα.

πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Photo via: bovary.gr

Γίνεται δημιουργικοί

Μας αρέσουν πολύ τα δώρα που αποτελούν προϊόν προσωπικής εργασίας. Αυτά μπορεί να είναι χειροποίητα ή δώρα προσαρμοσμένα σε εσάς. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά με είδη δώρων που σας φτιάχνουν διακοσμητικά, κάδρα και άλλα με φωτογραφίες, τα ονόματά σας, ακόμη και τα περιγράμματα σας.

πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Photo via: tlife.gr

Ορίστε έναν προϋπολογισμό

Υπάρχουν μερικά ζευγάρια – ειδικά τον πρώτο καιρό – που αγχώνονται σχετικά με το οικονομικό γιατί δεν θέλουν το ταίρι τους να τους πάρει κάτι ακριβό κι εκείνοι κάτι φθηνό. Μία πρακτική λύση είναι προτού διαλέξετε τα δώρα να ορίσετε μέχρι πόσα χρήματα θέλετε να κοστίζει το δώρο σας. Άλλωστε δεν έχουν σημασία οι τιμές αλλά τα αισθήματα.

πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Photo via: neolaia.gr

Βάλτε φαντασία

Το δώρο δεν λέει τίποτα αν δεν συνοδεύεται από κάτι παραπάνω. Μία ρομαντική ατμόσφαιρα, μία κάρτα με τα αισθήματά σας, μία εξομολόγηση, ένα φαγητό, μία ταινία. Γενικότερα μην σταθείτε μόνο στο δώρο αλλά και στην γενικότερη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσετε για να το προσφέρετε.

Δείτε ακόμα Μην καταδέχεσαι ποτέ να είσαι το τρίτο πρόσωπο.

πως-να-διαλέξω-δώρο-για-του-Αγίου Βαλεντίνου-

Photo via: ipop.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close