14χρονη-αυτοκτόνησε-λόγω-bullying-

Άλλο ένα θύμα εκφοβισμού: Σοκάρει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε έφηβη που αυτοκτόνησε λόγω bullying. Άλλη μία έφηβη αυτοκτόνησε λόγω bullying και το τελευταίο μήνυμα που έλαβε σοκάρει τους πάντες.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η κοινωνία να φαίνεται ευαισθητοποιημένη σχετικά με κάθε είδους εκφοβισμού, όμως φαίνεται πως ακόμη κάτι κάνουμε λάθος, αφού τα ποσοστά εκφοβισμού δεν έχουν μειωθεί. 10 χρόνια περίπου μετά την πρώτη νύξη περί bullying στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι μόνο, ακόμη παιδιά αυτοκτονούν εξαιτίας αυτού.

Ο εκφοβισμός δεν γίνεται μόνο στα σχολεία και φυσικά όχι μόνο στα παιδιά. Όμως στην σημερινή μας ιστορία θα μάθουμε για μία έφηβη που δεχόταν εκφοβισμό μέσω του διαδικτύου ή αλλιώς cyber bullying από συνομηλίκους.

Δείτε ακόμα Αγριο bullying σε 12χρονη: Με χαστούκισαν, πετάνε το φαγητό μου στα σκουπίδια

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε στο κινητό της η έφηβη σοκάρει, αφού η μητέρα της πιστεύει, ότι αυτό το μήνυμα ήταν το χαριστικό χτύπημα που έκανε την έφηβη να μην αντέχει άλλο να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Διαβάστε παρακάτω: 

Άλλο ένα θύμα εκφοβισμού: Σοκάρει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε έφηβη που αυτοκτόνησε λόγω bullying

Η Megan Evans ήταν μία 14χρονη η οποία σε αυτή την τρυφερή ηλικία ένιωσε πως δεν θέλει να ζει άλλο. Η 14χρονη βίωσε μία μεγάλη περίοδο από την ζωή της, δεχόμενη διαδικτυακό εκφοβισμό από παιδιά της ηλικίας της.

Η μητέρα της μετά το τραγικό γεγονός, αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά της στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό να αφυπνίσει συνειδήσεις και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους υπόλοιπους γονείς.

14χρονη-αυτοκτόνησε-λόγω-bullying-

«Πλέον βλέπω πολύ καθαρά όσα δεν μπορούσα να δω τότε. Δεν ήξερα ότι το παιδί μου πάλευε με ένα τέρας, όπως δεν το ξέρουν οι περισσότεροι γονείς όταν αυτό συμβαίνει». Η κόρη της λοιπόν δεχόταν μηνύματα καθημερινά και ειδικότερα τις νύχτες.

Δείτε ακόμα Εκφοβισμός στην εφηβική ηλικία μεταξύ κοριτσιών – Πως αντιμετωπίζεται

Τα μηνύματα ήταν υβριστικά και κακόβουλα και αυτό γινόταν για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα. Το τελευταίο μήνυμα που δέχτηκε η 14χρονη πριν αυτοκτονήσει ήταν “γιατί δεν πας να κρεμαστείς να τελειώνουμε;” με την 14χρονη να απαντάει “οκ”.

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το κορίτσι μου», λέει η μητέρα. Η μητέρα προσπαθεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνους στους υπόλοιπους γονείς που έχουν ακόμη τα παιδιά τους κοντά τους, λέγοντας πως δεν πρέπει να παίρνουν τίποτα στην πλάκα και να δίνουν σημασία σε κάθε σημάδι του παιδιού τους.

14χρονη-αυτοκτόνησε-λόγω-bullying-

«Αν εμένα η Meg μου ερχόταν να μου μιλήσει για να μου πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα, πιθανότατα θα της έλεγα να μην είναι αδύναμη και να το αντιμετωπίσει χωρίς φόβο. Αλλά αυτό είναι τόσο λάθος, επειδή τα σοβαρά προβλήματα δεν φαίνονται πάντα όπως νόμιζα».

Δείτε ακόμα Εξωφρενικό: Μαμά παινεύεται που η κόρη της εκφοβίζει παιδιά στις κούνιες

Πλέον η μητέρα θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα σημάδια όμως τότε δεν είχε δώσει σημασία. Το παιδί κοιμόταν πολλές ώρες, δεν άφηνε κανέναν να κοιτάξει το κινητό της και κλεινόταν συχνά στο δωμάτιό της.

Η μητέρα λοιπόν προσπαθεί να πείσει τους γονεί να καταλάβουν ότι τα social media δεν είναι τόσο ακίνδυνα όσο φαίνονται και ότι δυστυχώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τρόπο που βλάπτει τους άλλους.

14χρονη-αυτοκτόνησε-λόγω-bullying-

Και μπορεί έξω από τον χορό να θεωρούμε ότι μόνο ένα μήνυμα δεν μπορεί να μας κάνει κακό, όμως όταν μιλάμε για ένα 14χρονο παιδί που έχει ανάγκη την αποδοχή από τους συνομήλικους, ένα αρνητικό μήνυμα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ψυχολογία του.

All photos via: thesun.ie

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close